Identificarea și gestionarea alergiilor la cai

Calul Buckskin își înghită coada la muște

La fel ca mulți oameni, caii pot dezvolta și alergii sezoniere, iar simptomele pot fi la fel de variate ca și cu oamenii. Unii dintre alergeni obișnuiți pentru cai sunt aceiași ca și cu oamenii, dar un cal individual poate fi alergic la substanțe foarte specifice. Cu sute de plante și copaci care polenizează într-o perioadă de timp a anului, poate fi dificil să identificați exact vinovat. Într-o turmă mare de Arabii, De exemplu, singur o mare se poate izbucni în urticarie de dimensiuni de argint atunci când copacii de pin polenizează în fiecare primăvară. Pentru un alt armăsar în aceeași turmă, ar putea fi o reacție la o anumită marcă de curățare a îngrijirii.

Cauze de alergii la cai

Reacțiile alergice la cai pot fi, de asemenea, caracterizate ca stupi (urticarie), dermatită sau hipersensibilitate. Dacă ceva, caii pot fi și mai susceptibili la reacții alergice decât sunt oamenii. Multe substanțe pot provoca reacții alergice la cai, iar unii oameni simt puternic că caii devin din ce în ce mai sensibili din cauza poluării în aerul nostru, alimente și apă. Unele alergeni comune, bine-cunoscuți pentru cai includ:

  • Feed-uri și furajere, inclusiv buruieni că caii nu ar trebui să mănânce (dar nu)
  • Insecte
  • Polen de la buruieni, grădini și copaci
  • Spray-uri de îngrijire
  • Șampone
  • Fly sprays
  • Substanțe chimice sintetice sau finisaje pe echipament
  • Praf și mucegaiuri
  • Medicamente sau suplimente
  • Spray-uri de cultură și alte tratamente chimice aplicate pentru hrănirea culturilor sau plutește din câmpurile învecinate
  • Stand așternut materialele

Pe scurt, tot ceea ce calul tău poate ingera, inhala sau vine în contact cu poate provoca o alergie. În timp ce majoritatea caii pot face față celor mai multe alergeni, unii cai (ca unii oameni) dezvoltă sensibilități profunde, chiar care amenință viața, pentru nici un motiv evident.

Simptome comune de alergii la cai

Multe reacții alergice la cai încep cu urticarie - părul se ridică ușor și puteți simți o ciocnire ridicată pe pielea calului. Stupii pot fi mici sau destul de mari. În cele din urmă, părul poate cădea de pe stupi, lăsând în urmă patch-uri de piele de piele. De asemenea, pot exista fulgi de condamnare și mâncărime sau sensibilitate. Urticariele dispar la fel de misterios cum au apărut, în timp ce alte reacții alergice durează mai mult. Caii își pot freca cozile pe posturi de gard sau își pot curăța stăpânii prin zgârierea gâtului pe alimentatoare, ramuri sau copaci.

Dacă polenul sau un alt iritant inhalat provoacă problema, calul dvs. poate, de asemenea, să tuse, să aibă un nas și o ochi ușor curgă (unele descărcări clare sunt perfect normale) sau au respirație ușor raspy. Reacțiile alergice severe pot include umflarea vizibilă a edemului cauzată de colectarea fluidului apos în țesuturi. Dermatita de contact - un plasture vizibil iritat de piele - poate apărea ca o zonă sensibilă în care o bucată de echipament a fost în contact cu calul sau în cazul în care o substanță cum ar fi o loțiune de îngrijire sau spray de bug-uri a înmuiat prin păr.

Tratamentul alergiei

Reacțiile alergice tind să vină și să meargă repede, iar în unele cazuri, calul tău poate fi peste simptome înainte de a-ți găsi ceea ce le-a provocat. Puteți găsi că calul reacționează în același timp în fiecare an, sau poate niciodată din nou. Dacă alergiile nu se clarifică rapid și vă provoacă o mulțime de suferință, testarea veterinară poate ajuta la determinarea a ceea ce declanșează alergia.

Corticosteroizii sau antihistaminicii pot fi de ajutor pentru a stinge reacția. Unii proprietari simt că au avut succes suplimente care stimulează imunitatea, cum ar fi acizii grași omega-3, algele albastru-verde și medicina tradițională chineză (TCM). Mâncărime și iritații pot fi tratate cu spălări corporale liniștitoare, unguente sau loțiuni.

Prevenirea alergiilor

Singura modalitate sigură de a împiedica o reacție alergică este de a separa calul de la alergen. Acest lucru poate fi mai ușor de spus decât făcut, deoarece poate lua testarea extinsă (și costisitoare) pentru a afla exact ce provoacă reacția alergică. Odată ce sursa alergenului este determinată, trebuie să eliminați sursa, fie să mutați calul într-o altă locație în care alergenul nu mai este prezent. Uneori nici nu este posibil, cum ar fi atunci când o specie specială de plante este foarte răspândită pe o întreagă regiune.

Pentru cai cu alergii severe, inevitabile, Medicul veterinar ar trebui să vă poată oferi medicamente pentru a combate simptomele. Dacă calul este foarte dificil, relocalizarea poate fi singura soluție.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Identificarea și gestionarea alergiilor la cai