Efectele secundare ale antibioticelor la câini

Câine labrador situată lângă sticla de pilule și medicamente, aproape

Antibioticele sunt utilizate pentru a trata infecțiile bacteriene la câini și sunt printre cele mai frecvente tipuri de medicamente prescrise pentru câini. Infecțiile pot apărea în orice parte a corpului, inclusiv pielea, gura, ochii, urechile, tractul urinar, plămânii și alte organe. Există multe tipuri diferite de antibiotice disponibile, precum și multe clase diferite. Fiecare clasă funcționează într-un mod diferit împotriva bacteriilor.

Următoarele sunt cele mai frecvente antibiotice prescrise câinilor de către veterinari:

  • Amoxicilină
  • Amoxicilină / clavulanat
  • Cefalexin
  • Enrofloxacin
  • Gentamicin
  • Metronidazol
  • Sulfametoxazol-trimethoprim
  • Tetraciclină

Dacă veterinarul dvs. a prescris antibiotice pentru câinele dvs., întrebați despre efectele secundare potențiale și dacă există sau nu o modalitate de a le împiedica. Contactați-vă VET dacă observați orice reacție adversă care dau antibiotice.

Nu toate antibioticele au aceleași efecte secundare, deși multe împărtășesc cele similare. Din fericire, majoritatea antibioticelor sunt, în general, sigure și rareori au efecte grave asupra câinilor. Cu toate acestea, pot apărea efecte adverse. Iată câteva dintre cele mai frecvente efecte secundare ale utilizării antibiotice la câini.

01 din 05

Reactie alergica

Câinii pot avea reacții alergice la antibiotice, dar este relativ mai puțin frecventă. Ca și oamenii, câinii pot dezvolta alergii la orice medicament în orice moment, astfel încât toleranța anterioară a unui antibiotic specific nu înseamnă că nu va provoca o reacție alergică în viitor.

Semnele de reacții alergice variază de la ușoare la severe și pot apărea imediat după administrarea antibioticului (anafilaxie) sau mai târziu. În timpul unei reacții alergice, câinii pot prezenta unul sau mai multe dintre următoarele semne:

Dacă observați că câinele dvs. are probleme cu respirația sau umflarea facială, trebuie să le aduceți imediat la cel mai apropiat birou veterinar deschis. Contactați-vă medicul veterinar pentru a le spune că sunteți pe drum.

Tratamentul implică, în general, injectarea pentru steroizi și antihistamine pentru a opri reacția și îngrijirea de susținere după cum este necesar (terapia cu oxigen, fluidele etc.).

Dacă reacția este ușoară, adică câinele dvs. respiră bine, dar observați alte semne, atunci ar trebui să contactați medicul veterinar pentru sfaturi. S-ar putea să fiți sfătuiți să dați antihistamină difenhidramină (benadril) la o doză de 1 mg / lb.

  • 02 din 05

    Gastrointestinal deranjat

    Unele antibiotice provoacă greață, vărsături, diaree și pierderea apetitului. Veți începe de obicei să observați aceste semne într-o zi sau două de antibiotice de pornire. Oferirea de antibiotice cu alimente pot minimiza aceste complicații pentru câțiva câini. Cu toate acestea, dacă câinele dvs. se confruntă cu GI supărat chiar și atunci când antibioticele sunt date cu alimente, contactați medicul veterinar pentru sfaturi. Veterinarul dvs. poate dori să vă schimbe câinele la un antibiotic diferit sau să adăugați un alt medicament pentru a ușura semnele GI.

  • 03 din 05

    Microbiome dezechilibru

    În plus față de uciderea bacteriilor de la infecție, antibioticele pot distruge, de asemenea, bacteriile sănătoase în organism. Câinii, ca oamenii, au floră benefică (probiotice) în corpurile lor, în special în tractul GI și pe piele. Acești microbi au funcții esențiale pentru a menține corpul în echilibru. Acestea susțin sistemul imunitar al câinelui, asistă cu digestia și chiar ajută să producă vitamine și substanțe nutritive necesare.

    Când antibioticele intră în organism, ele distrug adesea bacteriile benefice și dăunătoare. Câinii pot dezvolta infecții secundare, cum ar fi infecțiile cu drojdie ale pielii sau urechi. Ei pot suferi, de asemenea, efecte GI cum ar fi diareea din cauza dezechilibrului intestinal. Efectele acestor dezechilibre în organism pot să nu apară săptămâni după începerea antibioticelor.

    Pentru a preveni sau a trata dezechilibrul de microbiome, veterinarii recomandă adesea utilizarea Suplimente probiotice făcute în special pentru câini. VET dvs. poate recomanda cel mai bun tip de probiotic pentru situația actuală a câinelui.

  • 04 din 05

    Efecte neurologice

    Unele clase de antibiotice pot provoca efecte neurologice cum ar fi ataxia (mersul beat), elevii dilatați, înclinare a capului la o parte, nystagmus (mișcare rapidă a ochiului involuntar) și chiar Convulsii. Metronidazolul este un antibiotic utilizat în mod obișnuit, știu să aibă aceste efecte secundare potențiale.

    Opriți utilizarea antibioticelor și contactați imediat medicul veterinar dacă observați orice anomalii neurologice din câinele dvs.

    Continuați la 5 din 5 de mai jos.
  • 05 din 05

    Rezistență la antibiotic

    Rezistența la antibiotice este o preocupare a oamenilor și a animalelor când vine vorba de utilizarea lor. Se întâmplă când bacteriile devin mai puternice decât antibioticul folosit pentru ao distruge. Bacteriile cresc și multiplică, făcând infecția mai rău și mai dificil de tratat.

    Veterinările încearcă să prevină rezistența la antibiotice prin prescrierea celui mai potrivit antibiotic pentru bacterii, alegerea dozei potrivite și recomandând lungimea corespunzătoare a tratamentului. Acesta este motivul pentru care este important să terminați cursul prescris al tratamentului cu antibiotice, chiar dacă câinele dvs. pare mai bun.

  • Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » Efectele secundare ale antibioticelor la câini