Diy fly spray retete pentru cai

Horse Wih zboară peste cap

Despre momentul în care suspin cu ușurință, deoarece iarna se termină în cele din urmă, bug-urile pestiferoze apar, făcând viața mizerabilă pentru ambele cai și oamenii. Muștele și insectele de mușcătură nu sunt doar o neplăcere, pot purta unele boli foarte grave, cum ar fi Pigeon febră, Virusul West Nile și Ecine anemie infecțioasă. Protejarea corilor de la zbor și de insecte de mușcătură poate fi o provocare. În timp ce puteți achiziționa spray-uri de zbor comerciale, mulți oameni preferă să-și facă confecțiile.

Înainte de a începe să amestecați și să pulverizați, totuși, luați ceva timp pentru a vă curăța stadiul calului și pășunile cu câteva metode de control natural pentru a reduce numărul de bug-uri pe care le luptați.

Usturoi și oțet

Mulți proprietari de cal încep să repete insecte din interior. Usturoiul este un supliment preferat pe care îl crede că ajută la controlul muștelor. Un studiu de la Universitatea din Guelph a constatat că hrănirea excesivă a usturoiului este dăunătoare pentru cai și dezbaterea asupra faptului dacă usturoiul este sigur pentru cai este în curs de desfășurare. Cu toate acestea, suma mică alimentată de majoritatea oamenilor este, în general, considerată în siguranță și poate ajuta respingerea feței și a corpului.

Oțetul cidru este un ingredient comun în multe spray-uri de zbor de casă și hrănirea este populară și. Oțetul se crede că îi face calul mai puțin gustos pentru a mușca insecte. Puteți adăuga oțet de cidru la hrana calului sau în apa lui și îl puteți combina cu usturoi zdrobit sau pulverizat dacă doriți.

Uleiuri esentiale

Uleiurile și ierburile esențiale sunt adesea folosite în pregătirile de repulsare a zborului de casă. Încercați să utilizați uleiurile de lavandă, eucalipt și uleiuri de citronella. Toate sunt ușor de găsit în farmacii, magazine de bacanie și magazine de hrană pentru sănătate. Pennyroyal este un ulei comun folosit în zboară repellente, Dar este toxic, deci nu este o alegere bună pentru cai. Un studiu publicat în 2020 a constatat că un spray pe bază de plante care combină diverse uleiuri esențiale poate fi un tratament eficient pentru gestionarea hipersensibilității la insectele ecvine.

Spray pe bază de apă

Puteți face o simplă repelare a zborului folosind apă sau ulei mineral și alte câteva ingrediente. Aceste spray-uri pot fi deosebit de eficiente împotriva facefloarelor. După cum probabil știți deja, muștele de față pot face un cal frenetic, plus că pot purta boală.

  • 1 cană apă
  • 2 cești de oțet de cidru de mere
  • 1 cană de piele Avon atât de moale ulei de baie
  • 1 lingură de ulei Citronella
  • 1 lingură de ulei de eucalipt

Combinați ingredientele într-o sticlă de pulverizare mare și agitați bine. Pulverizați repellent pe o cârpă și ștergeți fața calului cu pânza. Nu ștergeți în jurul ochilor calului, deoarece transpirația poate cauza să se scurgă în ochi și poate irita animalul. De asemenea, dacă există pielea roz pe fața calului, puneți un pic de protecție solară pe ea și lăsați-l să se usuce înainte de a pune zbura repellent pe ea. Purtați o cârpă cu dvs. pentru a reaplica repellent atunci când este necesar.

Rețetă de ulei mineral

Această rețetă este un spray pe bază de ulei pentru muștele de față. Se amestecă ingredientele într-o sticlă de pulverizare și umeziți o cârpă cu spray-ul pentru ao aplica pe fața calului, ca și în cazul spray-ului pe bază de apă. Cu toate acestea, rețineți că acest spray atrage praful, așa că nu-l utilizați înainte de un spectacol. Ca o alternativă, puteți amesteca șapte părți de apă cu o parte Citronella pentru un spray non-uleios. Creșteți concentrația la patru părți apă la o parte Citronella în timpul celui mai rău din sezonul de zbor.

  • 2 cani de ulei mineral ușor
  • 1/2 ceas de lămâie
  • 2 linguriță de țitronella
  • 2 lingurițe de ulei eucalipt
  • 2 lingurițe de detergent de farfurie de lamaie
  • 1/2 cană glicerină (opțional)

Spray de lavandă

Se amestecă patru părți vodcă, alcool de cereale sau apă la un ulei de lavandă. Acest lucru miroase frumos și funcționează pentru o perioadă scurtă de timp. De asemenea, funcționează bine ca o cameră relaxantă sau spray de lenjerie. Amestecurile de alcool se usucă mai repede decât apa, lăsând în urmă uleiul parfumat.

Repercând negru

Pielea Avon atât de moale este adesea recomandată pentru controlul zborurilor. Îl puteți folosi pentru a combate negru în primăvară. Nu este de lungă durată, deci trebuie să fie reaplicată adesea. Funcționează și pe oameni. Doar ștergeți-l cu o cârpă.

Nu încercați acest lucru acasă

WD-40 este uneori recomandat ca un spray de zbor. Aceasta nu este una dintre utilizările recomandate de producător. Acesta este un produs petrolier care este conceput pentru a înlocui apa, deci nu poate fi bun pentru o piele de cal. Alte preparate nebunești, cum ar fi un diesel-ulei respingător, sunt la fel de nepotrivite și potențial dăunătoare unui cal (să nu mai vorbim de mirositor!). Foile de uscător sunt adesea recomandate pentru a respinge muștele, dar ar putea să nu fie foarte eficiente.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Cox A, Wood K, Coleman G, Stewart AJ, Bertin Fr, Owen H, Suen WW, Medina-Torres Ce. Spray-ul de ulei esențial reduce semnele clinice ale hipersensibilității mușcăturii insectelor la cai. Aust Vet J. 2020 Aug-98 (8): 411-416. DOI: 10.1111 / AVJ.12963

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Diy fly spray retete pentru cai