Cum să identificați și să tratați păduchi pe cai

cap de cai privesc din stabile

Păduchii sunt ectoparaziți care trăiesc pe piele și în blana de animale care sunt de obicei supra-aglomerate și / sau stresate și văzute la animalele care trăiesc în condiții nesanitare. Există două tipuri de păduchi și distincția este modul în care se hrănesc. Un tip se hrănește prin mușcătura și mestecarea părului și a pielii moarte, iar celelalte hrănește prin sugerarea sângelui animalului gazdă.

Ce sunt păduchi?

Păduchi sunt insecte parazitare mici care trăiesc în haina de păr de cai sau alte mamifere. Păduchii sunt specifici specifici, ceea ce înseamnă că păduchii de păsări în general nu vor trăi pe oameni sau câini, păduchi de cal nu infectează de obicei oamenii. Nu sunteți probabil să obțineți păduchi de la calul dvs. sau să le treceți pe pisica voastră. Infestările de păduchi pot fi, dar nu sunt neapărat o indicație a îngrijirii slabe și / sau a nutriției slabe. Ele pot fi comune în grajduri, cum ar fi grajdurile de curse, în cazul în care sferturile apropiate și echipamentele comune fac ca răspândirea păduchiilor să fie ușoară.

Păduchii sunt insecte cu corp plat. Când sunt cultivate pe deplin, acestea sunt de numai 2 până la 4 milimetri în lungime. La cai, ei tind să se reproducă în hainele groase pe care calul va crește în lunile de iarnă. Ei pot trăi în tot corpul calului, inclusiv coada, coada și haina.

Cele două specii de păduchi care au caii sunt Hematopinus asini (h. asini), tipul de supt de cal și Damalinia Equi (D. Equi), Tipul de mușcătură a calului. Ambele tipuri de păduchi sunt văzute în întreaga lume. Păduchii sunt transferați de la cal la cal prin contact direct sau prin împărțire Perii, Pături și echipamente.

Semne de păduchi pe cai

  • Mâncărime
  • Piele iritată
  • Plăci brute vizibile pe piele
  • Coat de păr dur
  • Letargie

Calul va fi intens mâncărime, mai ales în jurul bazei coada, coada și capul, deși păduchii pot fi peste tot. Pe măsură ce calul încearcă să scutească mâncărimea prin frecare pe garduri, copaci sau pereți de stand, poate freca patch-uri crude în piele. Este posibil ca un cal să fie atât de incomod încât va apărea fără fir sau Colicky.

Uneori unul sau doi cai în cadrul unui a Herd va fi mai infestat decât ceilalți. Ceilalți pot sau nu pot avea păduchi, dar indivizii că păduchii par să fie mai afectați. Un cal care este foarte grav infestat cu păduchi va deveni foarte curbat. Dacă calul este infestat cu buzunarul supt, pierderea de sânge poate fi suficient de severă pentru a provoca anemie. Iarna și primăvara devreme sunt atunci când păduchii sunt cel mai evident, deoarece calul are o haină lungă de păr pentru păduchi să trăiască. În plus, păduchii preferă întuneric și evită soarele strălucitor.

Cauze

  • Contact fizic cu un alt animal infectat cu un alt păduchi
  • Folosind echipamente sau unelte care sunt infectate cu păduchi

În funcție de tipul de păduchi, paraziții vor suge sângele calului sau vor alimenta celulele moarte ale pielii moarte. Păduchiul pune ouă numite nits în haina de păr și coamă. Aceste nituri vor fi trase în nimfe care se maturizează în adulții la ouă. Atât nimfele cât și adulții vor provoca mâncărime asociată cu păduchi.

În mod tipic, caii care sunt subponderali sau în stare mai săracă sunt mai susceptibili la infestările păduchilor. Caii în stare bună de sănătate au un sistem imunitar mai puternic și pot, de obicei, să lupte împotriva unei infestări, cu excepția cazului în care sunt adăpostite în condiții stresate sau proaste.

Tratament

Primul pas este acela de a trata calul însuși cu o pulbere topică de de-lingouri, fie un medicament administrat cu medic veterinar. Tratamentele comune sunt praful, șampoanele sau clătirile pe bază de permetrină. Fiți precauți cu aplicarea tratamentului la orice piele care poate fi iritată ca cea care poate provoca alte probleme. Când aplicați orice pulbere de medicamente, aveți grijă să nu o inspirați și să vă spălați după ce îl aplicați. Când utilizați pulberea, este important să vă asigurați că pulberea pătrunde în jos până la pielea calului. Purtați mănuși și o mască de praf pentru a evita contactul cu substanțele chimice.

Toate echipamentele care ar putea purta păduchi sau nituri trebuie să fie spălate, de asemenea. Păturile și echipamentele lavabile pot fi spălate și uscate cu căldură ridicată sau fierte.

Veterinarul dvs. este cea mai bună resursă pentru ce să utilizați când abordarea problemelor de păduchi.

Prevenirea

daca tu Aduceți un nou cal acasă, Ar trebui să fie ținut separat de alți cai pentru a vedea dacă există probleme care ar putea fi transmise efectivului rezident. Într-un hambar ocupat, este o idee bună că fiecare cal are propriile perii și echipamente, deoarece uneltele și păturile de îngrijire comune pot răspândi multe Probleme cutanate inclusiv păduchi, ringworm și mange.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Păduchi de caiManualul veterinar

  2. Păduchi pe caiOntario Ministerul Agriculturii Alimentare și Afaceri Rurale

  3. Controlul păduchiilor la caiKentucky Equine Cercetare

  4. Castilla-Castaño, Eloy și colab. Controlul infestării păduchilor la cai utilizând o aplicație topică deltamethrin de 10 mg / mlJurnalul veterinar irlandez, vol 70, nu. 1, 2017. Springer știință și business media LLC, DOI: 10.1186 / s13620-017-0100-2

  5. Păduchi și calul tău. Spitalul Canberra Equine, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să identificați și să tratați păduchi pe cai