Cele mai frecvente alergii la câini

Cele mai frecvente alergii la câini

Poate părea ciudat, dar alergiile sunt mai frecvente decât credeți în cei mai buni prieteni canini. Erupții cutanate, zgârieturi excesive, strănut, ochi curbați, agitarea capului, gnawing, mestecat și infecție, sunt toate semne ale unei posibile reacții alergice. Acestea ar putea fi declanșate de diferiți alergeni, inclusiv anumite ingrediente în alimente, substanțe chimice, elemente de mediu, declanșatoare sezoniere, plante toxice și multe altele. De asemenea, anumite rase ca pugs, buldogi englezi, terrieri din Boston, Labradori, Spaniolii de Cockeri, Retrieveri de Aur și Terriers Pit Bull sunt mai predispuși să dezvolte alergii decât altele. Iată câteva alergii de rutină pe care toți proprietarii de câini ar trebui să fie conștienți de.

Alergii la mancare

Potrivit studiilor, alimentele reprezintă 10% din toate reacțiile alergice canine. Acesta este un procent imens, dar este important să ne amintim că există o diferență între sensibilitatea alimentelor sau intoleranța și o adevărată alergie alimentară. Dacă există simptome cum ar fi stupi, umflături, mâncărime, diaree, vărsături sau reacții rare, dar severe, cum ar fi anafilaxia - șansele dvs. este de fapt alergic la ceva în mâncarea sa. Alergeni de alimente obișnuiți includ proteine ​​cum ar fi carnea de vită și pui, lapte, grâu, ouă și soia. Dacă bănuiți că acest lucru este cazul, luați-vă câinele la veterinar imediat. Este esențial să nu se ocupe doar de simptome, ci și să investigheze și sursa de reacție. După aceea, avem o resursă pentru a hrăni Câini cu alergii alimentare.

Dermatita alergiei de purici (FAD)

Purul sunt o cauză comună de mâncărime excesivă și de inflamație la câini. De fapt, este doar o singură salivă a lui Flea pentru a incita o reacție destul de puternică! Din fericire, această problemă poate fi ușor diagnosticată și rezolvată de către Aplicarea unui produs care ucide puricii Ca un tratament la fața locului. În cazuri extreme, puteți chiar să recurgeți la antihistaminice orale, steroizi și antibiotice. Puneți-vă coochilorul zilnic și inspectați-l îndeaproape, dați-i băi regulate cu un șampon fără sulfat și utilizați un produs recomandat pentru a scăpa de o infestare existentă. Este la fel de simplu ca asta.

câine cu dermatită atopică

Dermatita atopica

Această reacție alergică a pielii este de obicei sezonieră și este cauzată de hipersensibilitate la acarienii de praf, polen, anumite plante și spori de mucegai. Simptomele includ roșeață, durere și mâncărime care, dacă sunt lăsate netratate ar putea duce la degusare și infecție. Nu există nici un remediu simplu pentru atopie, din păcate, dar managementul este cu siguranță posibil. Adresați-vă medicului pentru un șampon medicat care va contribui la reducerea disconfortului și mâncării. Curățați-vă adesea casa și dacă este posibil, treceți la produsele netoxice. Evitați să le păstrați într-o cameră care este covorată și acoperiți paturile cu o foaie de plastic pentru a menține acarienii de praf. În cele din urmă, păstrați pielea câinelui hidratat utilizând balsamuri cu ceramide în ea. În cazuri severe, pot fi necesare antihistaminice și antibiotice.

Alergie la domiciliu

Nu există nici o îndoială că plantele trăiesc casele noastre cu frunzișul lor izbitoare, cu toate acestea, nu toate plantele sunt prietenoase câinilor. De fapt, unele sunt incredibil de periculoase și ar putea provoca reacții cum ar fi erupții cutanate, vărsături, diaree, dificultăți de respirație, convulsii și mâncărime severă. Plantele otrăvitoare comune includ palma Sago, frunze de vioară Fig, Azaleea, Aloe Vera, Dieffenbachia, Pasărea de Paradise și Lantana. Fururbabiile sunt notorii pentru a mesteca tot ce își pot obține dinții și este imposibil să vă urmăriți Furbaby 24/7, deci este mai bine să evitați aceste repartizări toxice.

câine cu alergie la contact

Contactați alergia

De asemenea, cunoscut sub numele de dermatită de contact, o alergie de contact se manifestă de obicei sub formă de iritație, roșeață sau o erupție cutanată. După cum sugerează și numele, acest lucru înseamnă pur și simplu că pooch-ul dvs. a intrat în contact cu ceva care a declanșat o reacție. Poate fi dificil să găsești sursa, mai ales dacă este repetitiv, dar încercați să-l urmați prin rutina zilnică pentru a identifica cauza. Vindirile comuni includ curățătorii chimici, sare pe șosea, odorners de cameră, parfumuri, țesături sau după cum se menționează în punctul anterior, anumite planșe de uz casnic. Dacă nu vă puteți imagina pe cont propriu, consultați un veterinar care va recurge, de obicei, la un test de patch-uri pentru a ajunge în partea de jos a acesteia.

Reacția la medicamente

Ca și cu noi, anumite medicamente nu pot sta bine cu câinele dvs. Ori de câte ori veterinarul dvs. prescrie ceva nou, asigurați-vă că vă monitorizați câinele pentru posibile reacții alergice. Acestea ar putea include reacții gastrointestinale, urticarie, erupții cutanate, mâncărime, umflături și în cazuri grave, probleme de respirație și scăderea tensiunii arteriale. Dacă observați oricare dintre acestea, contactați imediat medicul veterinar. Evitați auto-medicina dvs. la toate costurile, în special cu medicamentele umane.

Reacția la șampoane și săpunuri

Dacă câinele dvs. prezintă brusc simptome cum ar fi erupțiile cutanate, iritarea și durerea pielii, o singură cauză poate fi o schimbare recentă a șamponului sau a săpunului. Șampoanele medicinale în special pot avea ingrediente dure care ar putea face ca eliberarea sistemului imunitar să elibereze histamina. În acest caz, mai întâi clătiți orice zone care au intrat în contact cu noul șampon, apoi consultați medicul veterinar pentru un antihistaminic topic care va avea grijă de reacție. Dacă persistă, VET-ul dvs. poate prescrie medicamente mai puternice sau antihistaminice orale.

Câine de vărsare de la alergie

Reacție acută

Reacții alergice severe sunt fără îndoială cea mai înspăimântătoare a lotului, deoarece acest lucru poate avea efecte fatale dacă nu sunt tratate la timp. De obicei, anafilaxia la câini este cauzată de intepaturi de albine, mușcături de insecte, antigene în vaccinuri și anumite substanțe chimice. Simptomele includ mâncărime, urticarie, excesiv de drooling, vărsături și diaree. Într-o reacție anafilactică sistemică, puteți observa dificultăți în respirație și o nuanță albastră la gingii și limba. Din fericire, ele sunt rare la câini, dar dacă se întâmplă, rugați-l la veterinar, deoarece el va avea nevoie de tratament imediat și posibile antihistaminice.

Diagnostic și tratament

Este posibil să nu fie întotdeauna ușor de diagnosticat ceea ce provoacă pooch-ul dvs. să aibă o reacție alergică, dar trebuie să încercați. VET poate sugera testarea alergiei pentru a determina rădăcina, dar chiar și acest lucru ar putea fi neconcludentă. Există, de asemenea, factori genetici care fac că anumiți câini predispuși la dezvoltarea alergiilor și acest lucru face viața și mai complicată!

Dacă există un răspuns concludent, totuși, cel mai bun mod de a trata alergia este de a evita cauza cu totul. De exemplu, dacă este o alergie alimentară, veniți cu o dietă aprobată de VET care păstrează acele ingrediente din imagine. Dacă este alergic la iarbă, tăiați-vă grădina cât mai des posibil. Dacă cauza este un dispozitiv de curățare chimică, treceți la o opțiune naturală non-toxică.

Este vorba despre măsuri de precauție și de management pentru a vă oferi câinelui dvs. cât mai confortabil și fără alergie o viață posibil!

Citiți următorul: 10 vaccinuri că câinii pot fi alergici la

Cele mai frecvente alergii la câini

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cele mai frecvente alergii la câini