Florida cracker horse: profil de rasă

Grey Florida Cracker Cal Standled pentru o călătorie de vânătoare

Ați auzit vreodată de calul Cracker Florida? Dacă nu ați făcut-o, nu sunteți singuri - această rasă este destul de rară și, la un moment dat, au fost mai puțin de 40 de cai în registrul rasei. Cu o istorie care a început în anii 1500, această rasă a fost în America de secole și, din fericire, unele familii și crescători lucrează pentru a păstra rasa și pentru a-și construi popularitatea.

Acest Găsește rasa de cai este mai mică decât majoritatea, dar este, de asemenea, agilă și potrivită pentru a lucra bovine. Spirited și cu un instinct puternic de herding, acești cai sunt chiar acasă pe o fermă de bovine, dar pot fi, de asemenea, conduse și conduse. Cu ghearele netede, confortabile, acoperitoare la sol și o mică construcție care face montarea de la sol ușor, este posibil să vedeți această rasă pe trasee, care lucrează la o fermă sau de a fi condus pe un drum.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: 700 la 1000 de lire sterline

Înălţime: 13.2 până la 15.2 mâini

Tipul corpului: Corp mic, spate scurt și șolduri înclinate - maxilar scurt și bine definit

Cel mai bun pentru: Călărit, familii

Speranța de viață: 30 de ani

Florida Cracker Horse Istorie și Origins

Istoria calului Florida Cracker se întinde cu mai multe secole și provine cu caii spanioli care au sosit în Florida în anii 1500. Când spaniolii erau gata să navigheze înapoi în Spania, au descoperit că nu vor avea loc pe navele lor pentru toate bovinele, caii, porcurile și comorile pe care le-au vrut să le aducă înapoi din America. Deci, ei au decis să lase unele dintre animalele lor - inclusiv niște cai - în urmă.

Acești cai care au rămas în Florida au coborât din calul Iberic, iar liniile lor de sânge au inclus influențe din Barbul de Nord, Sorraia spaniolă și Jennet spaniol. Caii au fost strâns legați de Mustangul spaniol, Peruian Paso și cu Paso Fino, care au evoluat și de caii pe care spaniolii o aduseseră în zone ca Caraibe.

Calul de cracker Florida a evoluat într-un cal mic, care a fost ideal pentru bovinele de lucru. Acești cai au servit ca cai de bovine, scrub de conducere și vaci de cracker pe tot parcursul Florida. Cu toate acestea, cu Marea Depresiune, practicile de creștere a bovinelor s-au schimbat de la conducerea vacilor în roaming în roaming la roping și deținând bovine pentru tratament. Trimestrul calului, care este mult mai mare decât calul Cracker Florida, a fost mai potrivit pentru această slujbă în care puterea și dimensiunea a avut importanță și cererea de cal de cracker Florida a scăzut.

De la marele depresie, această rasă unică de cal a devenit foarte rară. În ultimii 50 de ani, unele familii de ranching au crescut caii de cracare pentru uz personal și sunt în mare parte responsabili pentru prevenirea dispariției rasei. Astăzi, există doar aproximativ 1.000 de cai.

Florida Cracker Dimensiune cal

Calul cracker este un cabalt mic. Măsurarea doar 13.2 până la 15.2 mâini mari, unii dintre acești cai se califică drept ponei în ceea ce privește dimensiunea lor. Acești cai cântăresc doar 700 până la 1.000 de lire sterline.

Creșterea și utilizările

Datorită dimensiunilor sale mici, calul cracker face o bovine la îndemână sau un cal de cultivare ușoară. Este, de asemenea, popular ca un monument de plăcere și oferă avantajul de a fi capabil să monteze de la sol. Geturile sale sunt confortabile și ideale pentru călărie, dar veți vedea, de asemenea, această rasă ocazional utilizată ca un cal de căruță. Versatilitatea sa face la îndemână să aibă în jurul unei ferme de familie sau a unei ferme.

Culori și marcaje

Caii de crăciun pot fi orice culoare, deși haine solide, în special gri, apar cel mai adesea.

Caracteristicile unice ale calului Cracker Florida

Calul cracker are instincte puternice de herding natural, care este de ajutor atunci când lucrează bovine. Mariul lor atrăgător îi face confortabil și acoperă bine terenul, deci este posibil să le plimbați ore întregi la un moment dat când lucrați cu bovine sau călătoriți într-o fermă. Rasa a primit numele ei din cauza "crackului" biciului pe care pilidele Florida foloseau la vacile de lucru. Acei călăreți au câștigat numele "Crackers" și a fost transferat pe caii lor.

În plus față de a fi numit calul de cracker Florida, această rasă este, de asemenea, uneori denumită calul Florida, ponei de vacă din Florida, ponei de pui, mash tackie și ponei seminole.

Cu atât de puțini dintre acești cai existenți, rasa a fost expusă riscului de dispariție, dar astăzi există o mână de crescători care lucrează pentru a păstra rasa. Asociația Florida Cracker Horse a fost creată în 1989 pentru a ajuta la găsirea și păstrarea acestor cai. La momentul creației asociației, au existat doar 31 de cai înregistrați, dar registrul a crescut pentru a cuprinde astăzi peste 1.000 de cai. Calul de cracker a fost votat ca cal oficial din Florida în 2008.

Cele mai bune rase de cal pentru primii proprietari și piloți

Dieta și nutriția

Florida Cracker Caii necesită un echilibru sănătos de carbohidrați, proteine, grăsimi, minerale, vitamine și apă în dieta lor. Ei pot susține pe iarba proaspătă, fânul, ovăzul laminat și alte boabe, cum ar fi orzul și tărâțele. Tratează, cum ar fi morcovi și mere, pot fi administrate în mod moderat.

Probleme comune de sănătate și comportament

Florida caii caii sunt de obicei foarte tratabili, blând, și dornici să vă rog. Dar ele sunt predispuse la anumite probleme de sănătate. Acestea includ paralizie periodică hiperkalemică, depozitare din polizaharidă și hipertermia malignă.

Îngrijirea

Îngrijirea zilnică poate ajuta un cal de cracker Florida să mențină o haină sănătoasă și o piele clară. Înainte de o plimbare, periați picioarele, fața, circumferința și zonele de șa pentru a vă asigura că calul este confortabil și toate uleiurile au fost distribuite uniform pe corpul său. Îngrijirea unui cal după călărie poate ajuta, de asemenea, să distribuie uleiurile și transpirația, mai ales în timpul verii. Încercați un desengler pentru a spăla coada calului, ceea ce o va face mai bushier și mai adept la înfășurarea muștelor. În timpul iernii, utilizați un șampon fără apă pentru a curăța, afecta și a detașa coama și coada calului.

PROS
  • Adaptabil la diferite melodii

  • Instincte naturale de herding

  • Familie prietenoasa

Contra
  • Rar pentru a găsi

  • Predispuse la bolile și condițiile ecvine comune

Campionul și celebritatea Florida cai cai

Deoarece rasa de cai de cracker este atât de rară, nu există nici un cunoscut campion sau cai de celebritate din această rasă. Dacă sunteți destul de norocoși să întâlniți unul dintre acești cai în persoană, atunci este oarecum cum ar fi să vă întâlniți cu o celebritate, deoarece atât de puțini dintre ei există în țară.

Este calul Cracker Florida drept pentru tine?

Calul Florida Cracker este un suport adecvat pentru adulți și copii mai mici. Geturile sale fac o plimbare confortabilă, iar în timp ce este un cal spirited, este, de asemenea, dispus, atât de mulți intermediari la călăreți avansați se împerechează bine cu această rasă. Dacă sunteți în căutarea unui cal care poate lucra bovine, dar asta face, de asemenea, un montat plăcut de călărie, aceasta ar putea fi rasa pentru tine.

Provocarea vine în găsirea unui cal de cracker Florida. Deși există niște crescători care au acești cai de vânzare, sunt atât de limitați încât poate fi nevoie să călătoriți cu o distanță mare pentru a găsi un cal de cracker propriu. Dacă sunteți dispus să călătoriți mai multe stări și să trimiteți o casă de cai, atunci un cal de cracker Florida ar putea fi o alegere excelentă pentru Următorul Munte.

Mai multe rase de cal

Dacă sunteți interesat de rase similare, verificați:

În caz contrar, puteți verifica altele Populară rasă de cai profiluri.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Florida cracker horse: profil de rasă