Shire horse: profil de rasă

Shire Horse Bay Armăsar galoping în pășune verde

Magnificul și Rare Shire Horse este cel mai bine cunoscut pentru înălțimea și forța, care deține înregistrări pentru a fi cel mai înalt cal din lume. Care apare similar cu un Clydesdale, acești cai sunt absolut masivi cu mare hoves și pene pe picioarele lor. Dar, în ciuda mărimii lor impunătoare, caii Shire sunt de obicei calme, docile și dornici să vă rog. Ele pot fi bune pentru iubitorii de cal de orice nivel de experiență, atâta timp cât persoana este confortabilă cu un cal atât de mare.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: 1.800 până la 2.400 de lire sterline

Înălţime: 16 mâini (64 inci) până la 18 mâini (72 inci)

Tipul corpului: Foarte înalți construiu - copite mari - pene pe picioare - gât lung, arcuit - nasul ușor roman

Cel mai bun pentru: Toate nivelurile de călăreți și proprietari

Speranța de viață: 25 până la 30 de ani

Shire Istorie și Origins

Shire Horses sunt numite pentru Shires britanic (Countryside) unde a fost dezvoltată rasa. Se crede pe scară largă că calul mare britanic, care a fost folosit în luptă, este strămoșul calului Shire. Caii flamanți cu pene de picior ar fi putut influența rasa. Societatea lui Shire Horse, numită pentru prima oară Societatea Cărți în limba engleză, formată în 1878 ca registru de rasă.

Shire Horses a venit în Statele Unite în jurul anului 1853, dar niciodată nu a atins o mulțime de popularitate. În schimb, au fost folosite în primul rând pentru a reproduce dimensiunea crescută în stocul de cal de fermă mai mici.

În zilele în care mașinile au devenit lucrătorii agriculturii și industriei, calul Shire a fost folosit pentru puterea sa de tragere imensă. Dar acum că puterea corilor de cai nu mai este necesară, Shire a aterizat pe listele de rase de animale pe cale de dispariție în U.K., U.S., și Canada.

Shire dimensiunea calului

Calul Shire este cel mai înalt rase de cai, stând într-o medie de aproximativ 16 mâini (64 de centimetri) până la 18 mâini (72 inci). Unii se strecoară chiar ajung la 19 mâini (76 de centimetri) sau mai mult, cu armasarii fiind în general mai înalți decât iepurile. Rasa cântărește de obicei între 1.800 și 2.400 de lire sterline.

Shire Creștere și utilizează

Crescute pentru dimensiunea, puterea și comportamentul său ușor, calul Shire a fost folosit în mod extensiv pentru a trage cărucioare de breweries la case publice. Înainte de primul război mondial, acești giganți blânzi au servit în mod obișnuit ca cai de fermă, tragând vagoane și lucrează în câmpuri. Când cărbune a fost o sursă majoră de căldură și lumină, s-au angajat să tragă vagoane enorme de cărbune pe drumuri aspre.

Astăzi, calul Shire este încă popular pentru tragere a vehiculelor, cum ar fi vagoanele de vizitare a obiectivelor turistice, iar multe echestrâni se bucură de rasa docilor pentru plăcere. Acestea sunt o alternativă ecologică la tractoarele din fermele mici și sunt încă utilizate în operațiunile de înregistrare. Ele sunt, de asemenea, un instrument promoțional popular pentru bere de bere de bere modernă, dintre care unii fac din nou livrări de cal și vagon.

Culori și marcaje

Caii Shire sunt în mod obișnuit negru, golf, gri sau maro. U.K. Standardul de rasă nu permite culorile de castan. Și în timp ce caii au adesea alb facial și picior Marcajele, marcajele albe excesive nu sunt dorite pentru rasă.

Caracteristicile unice ale calului Shire

Cele mai remarcabile caracteristici ale calului Shire sunt înălțimea sa impunătoare și puterea extremă, trăsăturile documentate atât în ​​cărțile record, cât și în anecdotual. De exemplu, în anii 1920, o pereche de shires a tras o încărcătură de mai mult de 45 de tone, deși greutatea exactă nu a putut fi determinată deoarece depășește capacitatea scalei.

Rasa este, de asemenea, bine cunoscută pentru natura sa ușoară. Shires nu spui cu ușurință. Această trăsătură a apărut probabil din utilizarea originală a rasei care transportă cu siguranță soldați în armură puternică în situații de luptă puternice și periculoase.

În plus, cum ar fi Clydesdales, caii Shire au fire distincte de păr - pe picioarele lor inferioare, iar copitele lor sunt masive.

Cele mai bune rase de cal pentru primii proprietari și piloți

Dieta și nutriția

Caii Shire mănâncă o dietă standard de cai care include fân de bună calitate, cereale, legume și fructe. Ei au nevoie doar de mult mai multă mâncare (și apă) decât un cal mediu pentru a menține o greutate corporală sănătoasă. Unii veterici recomandă diete bogate în grăsimi pentru a elimina miopatia de stocare a polizaharidelor, o afecțiune care poate provoca spasme în picioarele posterioare.

Probleme comune de sănătate și comportament

Caii Shire sunt, în general, sănătoși, cu atitudini foarte calm, agreabile. Dar rasa este predispusă la limfedema progresivă cronică. Aceasta este o boală în care picioarele devine treptat umflate, deși managementul poate ajuta la încetinirea progresiei sale. De asemenea, în timp ce miopatia de stocare a polizaharidă nu este atât de obișnuită în caii Shire, unii încă ar putea să-și experimenteze căci de rigiditate, crampe și spasme.

Îngrijirea

Păpătul în jurul unui număr inferior al unui cal Shire necesită periaj și curățare regulată pentru a evita iritarea și infecția cu pielea. De asemenea, este important să se usuce complet pene după o baie, deoarece un mediu umed poate rasa bacterii și ciuperci. În afară de aceasta, acești cai iau o îngrijire standard pe ecvină. Dar ați putea avea nevoie de un scaun sau scară robustă pentru a ajunge la toate punctele înalte de pe corpul calului tău.

PROS
  • Mellow Demeanor

  • Puternic

  • Ușor de antrenat

Contra
  • Necesită o atenție deosebită îngrijiri

  • Întreținerea poate fi costisitoare

Campionul și celebritatea Shire Horses

Unul dintre cei mai faimoși cai Shire a fost Majesticul Goliat, care a murit în 2001. Măsurată la mai mult de 19.5 mâini înălțime, el a fost cel mai înalt cal din Marea Britanie la vremea respectivă. El a fost, de asemenea, recunoscut în "Cartea Guinness of Records World" în 2000 ca cel mai înalt cal viu din lume. Un cal negru frumos renumit pentru caracterul său, a fost membru al unei echipe de cherestea de spectacol deținută de tineri și de CO. fabrică de bere.

Cel mai mare cal din lume a tuturor timpurilor ar fi putut fi un shire născut în 1848 numit Mammoth. Stătea 21.2 mâini mari și cântăresc aproximativ 3.300 de lire sterline.

Este calul Shire drept pentru tine?

În timp ce sunt masivi în dimensiune, caii Shire sunt de obicei ușor de gestionat, chiar și pentru proprietarii și călăreții neexperimentați. Unii călăreți ar putea avea nevoie de un impuls să urce la bord, dar pot fi în mod rezonabil sigur de o plimbare fără probleme. Shires rar din spate sau buck și nu se sperie cu ușurință. Ei sunt dornici să vă mulțumească și să se antreneze ușor.

Cu toate acestea, un Shire este o rasă destul de scumpă pentru a păstra. Din cauza dimensiunii sale, este nevoie de mai multe feed decât cele mai multe alte rase de cal. Și proprietarii de obicei trebuie să cumpere tack personalizat, deoarece echipamentele produse în masă nu se vor potrivi. Dar dacă aveți timp și mijloace de a avea grijă de acest cal, acesta poate fi un partener de calitate.

Cum să adoptați sau să cumpărați

Shire Horses poate fi oarecum greu de găsit din cauza rarității rasei. Cercetarea salvurilor de cal de reputație sau a crescătorilor online este adesea cel mai bun pariu, deși este foarte recomandat să vă petreceți timp cu un cal înainte de a alege să-l aduceți acasă. Shire Horses variază în valoare de la aproximativ 2.000 de dolari la 20.000 de dolari, în funcție de vârstă și de nivelul lor de formare. La selectarea unui cal, este important să obțineți imaginea completă a sănătății, temperamentului și istoriei sale. O salvare sau un ameliorator de calitate va fi deschis cu dvs. despre animalele sale pentru a vă ajuta să găsiți potrivirea potrivită.

Mai multe rase de cal

Dacă sunteți interesat de rase similare, verificați:

În caz contrar, puteți verifica tot celălalt cal Profiluri de rasă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Shire horse: profil de rasă