Cum să șade un cal

Close-up de șa pe cal

Indiferent dacă călătoriți o șa engleză sau de vest, elementele de bază ale șederii sunt aceleași. Scopul este siguranța și confortul pentru cal și călăreț. Aceste instrucțiuni au o șa engleză în imagini, dar ele se aplică ambele stiluri de șa. S-ar putea să observați o mică diferență între cele două tipuri de șa când legați pe șa.

Periați-vă calul

Periați zona de spate și a zonei de circumferință a calului. Aveți grijă să îndepărtați orice murdărie sau grit care poate provoca ciocnirea sub șa sau circumferința. Perie, astfel încât toate părul se află plat. Verificați și zona de circumferință și periați sau bureți orice murdărie sau noroi. Dacă lăsați Grit pe spatele calului sau zona de circumferință / Cinch, acest lucru poate duce la dureri dureroase sau iritații care vă pot face ca calul să fie greșit.

Este tradițional să șade de la partea de lângă lea (partea stângă), dar ar trebui să fiți capabili să șade din dreapta (ofsaid), dacă este necesar.

Poziționați pătura sau tamponul

Dacă utilizați o pătură de șa de vest, este în general pliată în jumătate. Pliul ar trebui să meargă la față atunci când păturăul este pe cal. Sau, puteți folosi a Western Saddle Pad, care nu necesită pliere.

Un tampon de șa engleză poate fi modelat pentru a se potrivi perfect sub șa și poate avea legături sau file de fixare cu cârlig și buclă atașate la un inel D pe șa. Îi ajută la păstrarea în loc în timpul călătoriei. Aceste file sau legături merg pe partea superioară, nu împotriva calului.

Așezați pad-ul de șa sau pătură pe spatele calului, poziționând-o înainte peste greabăn și alunecându-l înapoi în poziție. Această poziționare asigură că părul de pe spatele calului se află plat sub stradă și șa. Asigurați-vă că pătură sau pad este chiar pe ambele părți. Verificați ambele părți pentru a vă asigura că tamponul sau pătură nu este pliată, încrețită sau curling.

Ridicați șaua

Ar trebui să fie entuziasmurile de pe o șa engleză Rulați liniile, iar etrierea offside a unei șa de vest ar trebui să fie cuplată peste corn sau pliată peste scaun. Aceste măsuri de precauție împiedică etrierul greu să te lovească pe tine sau pe cal când ridici șaua. Catarama de circumferință sau Cinch (dacă le aveți) ar trebui să fie pliată înapoi peste scaunul șa. Unii oameni își iau circumferința lor engleză de fiecare dată când termină călărie. Eliminarea acestor elemente ajută la prevenirea răsucite a curelelor de billet când șaua este stocată. Dacă eliminați circumferința după fiecare călătorie, va trebui să vă bucurați de ambele părți când vă în sus.

Ridicați șaua suficient de mare, așa că nu lovește calul sau nu bateți fundul din poziție. Șaua trebuie plasată ușor înainte și se stabilește înapoi. Așezați șaua ușor pe spatele calului. Dacă lăsați o șa să cadă foarte mult pe spatele calului, poate să-i sperie calul sau să provoace calul să fie încremenit să fie încrețit sau "Backed rece."

Verificați ambele părți ale șadei

Deplasați-vă la ofsair pentru a scoate mișcarea în jos pe o șa de vest și verificați tamponul sau pătura, astfel încât nu există riduri sub șa de pe ambele părți. Dacă circumferința sau cinchul nu este deja atașată de ofsaid, cataramă sau legată. Verificați din nou că pătură sau tampon este plat și că părul calului sub tampon rămâne neted și se află în direcția naturală pe care o crește. Ridurile într-o pătură sau tampon poate provoca flutli sau cauza disconfort care ar putea face ca calul dvs. să fie iritabil.

Pregătește-te la cataramă sau cinch

Deplasați-vă în partea de lângă lea, ajungeți sub calul și ridicați capătul liber al circumferinței sau cinchului.

Conectați cataramele de circumferință sau curelele de cinch

Fie săturați circumferința, fie legați cinchul în sus. Strângeți circumferința sau cinchul ușor în creșteri mici. Dacă zburați brusc un cal și strâns, poate provoca un cal să lovească sau să muște. Calul poate începe să se reproducă în sus și poate deveni "Girthy."Unii cai se pot înflori în anticiparea disconfortului. Cereți calului să treacă înainte, așteaptă o clipă pentru a expira și strânge ușor circumferința.

Strângeți numai circumferința suficient pentru a ține ferm șaua în poziție. Unii călăreți simt că circumferința mai strânsă, cu atât vor fi mai siguri. Nu trebuie să faceți ca cârnații de legătură să ieșiți din calul dvs. prin înăsprirea circumferință - acest lucru poate duce la rănire și poate compromite respirația calului tău. Ar trebui să vă poată glisge degetele între circumferință sau cinch și corpul calului.

Dacă există file în partea din față a tamponului de șa, bucleți-le prin inelele D în partea din față a șei și legați-le sau fixați-le.

Scoateți ridurile și ajutați șaua

Verificați dacă nu există riduri în piele sub circumferință. Stați la capul calului tău cu fața în spate. Ridicați un picior frontal ținând pașii sau scăzută pe canon și întindeți-o înainte. Faceți acest lucru pentru ambele picioare din față.

Ca o lucrare de cai, este posibil să găsiți că circumferința devine mai slabă. Verificați întotdeauna circumferinţă Înainte de montare și din nou după câteva minute de echitatie.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să șade un cal