Apă pentru calul tău

Cal de băut dintr-un jgheab de apă

O aprovizionare constantă de apă proaspătă curată pentru calul dvs. este un element esențial în îngrijirea bună a calului. Calul tău ar trebui să aibă întotdeauna apă potabilă disponibilă în stațiana și pășunatul său. În timp ce călătoriile, deshidratarea este o preocupare și pe plimbări cu remorcă lungă și în timpul evenimentelor sau lungi traseu plimbări, caii trebuie să li se ofere frecvent apă.

Cât de multă apă are nevoie de un cal?

Nevoile caii individuali vor diferi foarte mult. Lucrurile care afectează cantitatea de apă este:

  • Temperatura aerului
  • Sarcina de lucru
  • Feed (iarba vs furaje uscate)
  • Gravidă sau marea de îngrijire medicală
  • mărimea
  • Sănătate

Apa proaspătă curată ar trebui să fie disponibilă pentru cai și ponei în orice moment. Apa insuficientă poate contribui la sănătatea slabă. Deshidratarea cronică poate provoca un cal pentru a pierde în greutate și poate fi în stare proastă. Deshidratarea poate fi mortală. Lipsa de apă poate provoca impacții care duc la colici, în special în timpul lunilor de iarnă, când o dietă a calului poate consta doar numai din fân uscat. Echipamentele nehidoase de apă și udare, cum ar fi jgheaburile și gălețile, pot, de asemenea, să poarte bacterii sau viruși care vă pot face calul bolnav.

Se așteaptă ca cai să bea mai mult când lucrează din greu și transpiră, în vreme caldă și când de la schimbarea de la o iarbă de pășune la fân.

Cum pot furniza apă?

Găleți sau cupluri automate pot fi utilizate în grajduri. Watererii automați sunt convenabili, dar este dificil să se monitorizeze cât de multă apă este calul dvs. de băut dacă aveți nevoie. Unii cai nu vor ști cum să le folosească la început, sau unii nu le vor plăcea din cauza zgomotului pe care îl fac niște waveri. Ar putea dura ceva timp și o încurajare pentru a vă învăța cal pentru a bea de la un usor automat. Găleți sunt mai ușor de curățat, dar mai greu de transportat. Ei pot vărsa dacă nu se asigură în siguranță, lăsând mesele umede în tarale și căile lor de culoar.

Dacă locuiți într-o zonă în care alimentarea cu apă poate îngheța, va trebui să aveți grijă deosebită pentru a vă asigura că calul dvs. obține suficientă apă în timpul lunilor de iarnă. Un cal nu poate mânca suficientă zăpadă pentru a oferi apă adecvată. Deoarece nu mănâncă umiditate din pășune iarbă, deshidratarea și impacția colicii este mai posibilă.

În pășune, s-ar putea să vă bazați pe o sursă naturală de apă, cum ar fi un iaz de primăvară sau un flux. Sursele alternative de apă vor fi necesare în timpul înghețării vremii. Băncile iazurilor și fluxurilor ar trebui să fie în siguranță pentru cai să ajungă la apă. Dacă banca devine prea alunecoasă, caii nu pot fi capabili să se apropie sau să iasă din apă. Sursele de apă nesigure ar trebui să fie împrejmuite. Deoarece calitatea apei de apă deschisă și naturală se poate schimba, este important să verificați frecvent. Ploile grele, scurgerea de primăvară și alți factori pot afecta calitatea și accesibilitatea apei. Un cal nu poate cunoaște diferența dintre apa sigură și cea nesigură.

Sisteme automate, indiferent dacă sunt în interior sau în afara ar trebui verificate zilnic pentru a fi sigur că funcționează și că nu sunt murdare. Nu este neobișnuit pentru cai să părăsească gunoiul în găleți și cu praf, praf, alge și alți contaminanți pot clovia apa. Cablurile de găleți de apă încălzite și încălzitoarele prin intermediul încălzitoarelor ar trebui verificate și securizate, astfel încât caii curioși să nu se poată juca cu ei. Ambele găleți și încălzitoare încălzite ar trebui să fie conectate la un GIFC cu fir în mod corespunzător.

Cum păstrez alimentarea cu apă proaspătă?

Jgheaburi sau up-uri automate pot fi utilizate în aer liber. Jgheaburile și watererii vor trebui să fie curățați și reumplut în mod regulat. Frunze, pleavă, insecte și alte resturi ar trebui să fie eliminate zilnic. Containerele pot fi curățate cu o perie de păr și oțet, apoi clătite bine. Frecvența va depinde de cât de curată rămâne apa și cât de repede crește algele. Este posibil să aveți nevoie să vă curățați jgheabul cel puțin o dată pe săptămână în timpul lunilor de vară fierbinte și mai puțin frecvent în timpul vremii mai reci. În vremea de vară însorită, creșterea algelor poate fi o problemă și, apă în picioare poate porni larvele de țânțari.

Din nou, calitatea apei în sursele naturale nu poate fi în siguranță în siguranță și ar trebui monitorizată. Unitatea dvs. locală de sănătate sau extensia agricolă ar trebui să vă poată sfătui cu privire la modul de testare a apei pentru siguranță.

Consumul aproximativ de apă prin greutatea calului

Greutate corporalaMinimIn medieMaxim
900 lbs / 410 kg3 GAL / 13.5 L4.5 GAL / 20 L6 GAL / 27 L
1200 lbs / 545 kg4 Gal / 18 l6 GAL / 27 L8 GAL / 36 L
1500 lbs / 680 kg5 GAL / 22.5 L8 GAL / 36 L10 GAL / 45 L

Diagramă de la Codul recomandat de practică pentru îngrijirea și manipularea animalelor de fermă - cai, CANADIAN CONSILIUL DE CERCETARE AGRI-FOOD, 1998

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Apă pentru calul tău