Cal și îngrijire de ponei până în ziua, săptămâna, luna și an

Adolescentă fată de curățare a unui cal

Îngrijirea de cai nevoie de timp și ar trebui să aveți o rutină de sarcini zilnice, săptămânale, lunare și anuale pentru a vă îngriji în mod corespunzător calul. Cea mai bună modalitate de a urmări ceea ce trebuie făcut și programată este să păstrați un calendar. Veți găsi că vă veți dezvolta propria dvs.

De exemplu, nu toți caii trebuie să fie tăiați la fiecare șase săptămâni. Este posibil să aveți nevoie de tăiere la fiecare cinci săptămâni sau la fiecare două săptămâni. Unii cai au nevoie de dinții lor mai mult decât o dată pe an, iar unele vaccinari ar trebui să fie date de mai multe ori.

Îngrijirea zilnică

O verificare vizuală la minim o dată pe zi și mai des este esențială. Veți dori să verificați pentru orice semn de vătămare, boală și verificați gardurile și alte structuri din casa calului dvs. pentru daune care ar putea provoca probleme. Accesul la o mulțime de alimente și apă nu trebuie neglijată.

  • Furnizați calul cu apă proaspătă. Curățați, apa disponibilă este esențială pentru îngrijirea unui cal bun.
  • Furnizați calul dvs. cu furaje adecvate și concentrate. Dacă hrăniți fânul, calul dvs. va mânca aproximativ două până la trei procente din greutatea corporală în fiecare zi.
  • Furnizați adăpost și blanketing adecvat în funcție de vreme. Designul adăpostului dvs., fie căzut sau stabile este foarte important pentru îngrijirea corectă. Caii au nevoie de un loc pentru a ieși din vânt și umed.
  • Faceți o verificare vizuală pentru zgârieturi, tăieturi, vânătăi și răni de puncție pe picioarele, capul și corpul calului. Tratați cu promptitudine orice vătămări. Ar trebui să aveți un kit de prim ajutor de cai la îndemână.
  • Efectuați o verificare vizuală pentru semne de boală, cum ar fi ochi și nasuri curgătoare sau sunete de tuse sau respirație șuierătoare.
  • Curățați copitele calului și verificați pentru vânătăi sau crăpături sau pantofi liberi.
  • Îndepărtați standul dacă calul dvs. este stabilit. Amoniacul de la urină și gunoi de grajd este dăunător plămânilor și copitelor caii și poate provoca probleme cum ar fi afidele.

Îngrijirea săptămânală

Există câteva lucruri pe care ar trebui să le verificați săptămânal. Având livrări adecvate la îndemână sunt importante, așa cum se ocupă de treburile mici înainte de a deveni mari pe care nimeni nu vrea să le abordeze.

  • Verificați cantitatea de concentrat, furaje și așternut în mână. Încercați să aveți cel puțin două săptămâni de aprovizionare la îndemână, deci dacă există o situație de urgență pe care nu o executați scurt.
  • Dacă vă pasă de calul dvs. într-o mică suprafață, curat gunoi de grajd din padocuri. Acest lucru se reduce pe muște, păstrează terenul curat din același motiv cu care ați curățați un stand, și faceți un mediu frumos pentru dvs. și calul vostru.
  • Verificați gardurile pentru șinele sparte, sârmă liberă, unghiile proeminente, porțile libere și mai mult care ar putea provoca răniri.
  • Curățați apa de apă și găleți de alimentare. Concentratele construite pe interiorul găleților de alimentare pot strica, iar jgheaburile pot fi murdare cu pleavă, murdărie și alge.

Îngrijirea lunară

daca tu bord calul tău la un stabile, asigurați-vă că factura dvs. de bord este plătită la timp.

La fiecare 6 până la 8 săptămâni

Să aveți părul dvs. de a-ți tăiați copite sau să resetați horseshoes. Lăsând copite să crească prea mult timp este greu pe picioarele calului tău și nesănătoase pentru copitele lor.

La fiecare 2 până la 3 luni

Există o mulțime de variație în programele de degradare. Unii oameni hrănesc o doză zilnică de medicamente, unii au un program de șase săptămâni sau nouă săptămâni. După primul îngheț tare sau odată ce sezonul de zbor se termină, ați putea dori și să deworm pentru larvele botfly.

Administrați medicamentele de degradare. Este important să aveți un program de degradare pentru a vă menține calul sănătos.

O dată pe an

Tipurile și frecvența vaccinărilor pe care le veți da calului vor depinde de bolile predominante în zona dvs. Veterinarul dvs. este cea mai bună resursă care vă va ajuta să decideți asupra unui program.

  • Au verificat dinți și plutiți de un dentist ecvine sau de medic veterinar. Unii cai pot avea nevoie de verificare și să plutească la fiecare șase luni.
  • Au imunizări administrate de un medic veterinar.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cal și îngrijire de ponei până în ziua, săptămâna, luna și an