Chests dentiger - dinte la ureche

Ureche de cal

Ce este un dinte în ureche? Sună groaznică. Cum ar putea fi un astfel de lucru este un dinte într-un cai ureche? Este doar un mit, corect? După cum se dovedește, aceasta este o condiție reală, dar rară și nu se întâmplă doar într-o ureche a unui cal. Deși este cel mai obișnuit să găsim aceste chisturi pe capul și maxilarul calului, pot apărea oriunde. Chisturile dentigerose sunt congenitale, ceea ce înseamnă că dacă calul tău are unul, sa născut cu ea. Și la fel de alarmante cum sună, ei sunt rareori periculoși O bună igienă. Pentru că sunt rare, probabil că nu veți vedea multe dintre ele, dar nu veți fi surprinși dacă cineva își menționează calul are un dinte în urechea sa.

Alte nume

dinți ureche, dinte erori, chisturi dentigeroși, polizare heterotrofică, odontoma temporală, teratom temporal, dinte în ureche

Simptome

Un chist dentiger poate apărea ca o umflare fermă la baza urechii unui cal tânăr sau sub maxilar. Poate exista un canal care scurge un fluid lipicios, palid din umflare. Chisturile pot fi invizibile până la seturile de infectare. Chisturile se pot forma, de asemenea, în pasajele nazale ale calului, unde pot provoca fie o constricție, fie o presiune incomodă pentru cal. Ocazional, aceste chisturi pot fi găsite în alte zone ale corpului.

Cauze

Chisturile dentigerose sunt mici biți de material dinte care s-au format unde nu ar trebui să fie. Un sac se va forma în jurul materialului dentar, căptușită cu o membrană mucoasă ca cea găsită în sinusuri sau gură. Materialul dentar va fi format din naștere, dar poate să nu fie evident până când chistul nu devine infectat și începe să se scurgă. Acest lucru se întâmplă de obicei undeva în jur de doi ani, dar se poate întâmpla mai devreme sau să nu fie evident până când calul este mai în vârstă.

Diagnostice

Veterinarul dvs. va determina tipul de chestionar pe care îl are calul dvs., fie că este benign, canceros sau infectat. Deoarece membrana din interiorul chistului secretă fluidele, chistul poate părea pliabil sau destul de greu. Imagingul va confirma diagnosticarea și vă va ajuta și VET să decidă ce este cea mai bună opțiune de tratament.

Tratament

Adesea, chisturile dentigerose pot fi lăsate fără a afecta calul. Ei pot să arate inestetici și necesită o mai mare îngrijire, dar de obicei nu sunt periculoși. Dacă cauzează disconfort sau infecție este o problemă, ele pot fi îndepărtate chirurgical sub anestezie generală. Materialul dentar real care a determinat chistul poate sau nu să fie găsit și dacă există un material rezidual lăsat în urmă, se poate forma un alt chist. Adesea, proprietarii optează să le lase singuri, cu excepția cazului în care provoacă o problemă. Dacă devin mari, ele pot fi drenate de către medicul veterinar. Drenarea unui chist poate oferi o intrare pentru infecție, deci discutați cea mai bună strategie cu medicul veterinar. Puteți decide că chirurgia este traseul pentru dvs. și calul dvs. sau puteți decide că o strategie mai puțin agresivă este cea mai bună opțiune.

Prevenirea

Deoarece plasarea materialului dentar în locurile în care materialul dentar nu aparține se întâmplă înainte de a mânz se naște, există prea multe că proprietarii pot face pentru a preveni această condiție. Dacă calul dvs. dezvoltă un chist dentiger, păstrați-l curat, mai ales dacă există drenaj și acoperiți-l pentru a menține muștele pentru a opri infecția.

Resurse

http: // merckmanuals.com / vet / digestiv_system / congenital_and_inherited_anomalies_of_the_digestive_system / chists_and_sinuss_of_the_head_and_neck.HTML

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Chests dentiger - dinte la ureche