Cum să evaluați greutatea sănătoasă pentru un cal

Calul sălbatic greu pe gama

Este calul tău prea gras sau prea slab? Există câteva modalități diferite de a înscrie starea și greutatea corpului unui cal. Pentru majoritatea dintre noi, cu toate acestea, există într-adevăr trei criterii - prea grăsime, la subțire și dreptate. Orice altceva decât "Doar drept" este un motiv de îngrijorare și o schimbare în dieta animală, locuințele și volumul de muncă este în ordine. Greutatea nu spune întreaga poveste atunci când vine vorba de sănătatea unui cal, dar este o indicație a stării generale.

Prea gras

Cum determinați dacă calul dvs. este prea slab sau prea grăsime? Există câteva zone cheie care să se uite la. Prima zonă este peste coaste, între Zona de circumferință și coadă. Aici, ar trebui să puteți simți coastele ușor sub degete, dar nu le vedeți. Poate fi dificil să simțiți coastele pe un cal "prea gras". Un cal prea gras poate avea un "crest"Sau pad de grăsime de-a lungul vârfului sau de-a lungul laturilor gât unde coamă apare. Acest lucru este diferit de creasta dezvoltată de armasari și se poate simți foarte greu. Spatele poate fi plat sau poate fi o baie pronunțată de-a lungul coloanei vertebrale. Am văzut o cai foarte grăsimilor cu o crestere atât de profundă pe spate, credeți că ar prinde apă în ploaie.

Caii foarte grași vor dezvolta tampoane de grăsime de pe ambele părți ale capului coada și în spatele punctului cot În zona de circumferință. De-a lungul întregii grăsimi va arăta rotunjit, au puțină definiție musculară, cu bulduri care sunt "Apple obsed" peste partea de sus. Calul poate avea, de asemenea, a "Belly Hay", Dar caii slabi pot avea bellii de fân și bellies, datorită aportului de cantități mari de furaje.

Prea grăsime pentru un cal nu este doar o problemă de stare. Împreună cu "prea gras" vine riscul de laminita, EMS, mai multă stres asupra articulațiilor și a sistemului cardiovascular și a fertilității slabe. Prea grăsime în cai maturi este un risc de sănătate, dar prea gras în stocul tânăr este și mai mult o problemă, deoarece articulațiile și oasele pot fi deteriorate în mod serios și permanent.

Fără a compromite nutriția nevoilor calului, calul prea gras va trebui să piardă în greutate. Acest lucru este cel mai bine făcut treptat, deoarece la fel ca oamenii, caii pot dezvolta probleme de sănătate dacă greutatea este pierdută prea repede. Caii încă mai au nevoie de iarbă sau fân, dar în cantități mai mici la intervale frecvente. Lăsând un cal cu un stomac gol, poate duce, de asemenea, la ulcere ecvine. Rase ca Cai trimestru și majoritatea ponei care sunt "păzitorii simpli" pot deveni prea grași foarte ușor.

Prea slabă

Un cal prea slab va fi BONY, iar definiția musculară va fi singurul contur. Pe un cal foarte slab, chiar și mușchii vor pierde, așa că calul pare scufundat și gaunt. Este ușor să confunde un cal prea slab, cu un cal în stare foarte, starea musculară, cum ar fi cai de curse și cai pe distanțe lungi. Acești cai nu poartă foarte multă grăsime corporală, dar mușchii lor sunt bine definiți și puternici. Calul prea slab poate să pară gât, iar margele pot apărea foarte pronunțate, iar coloana vertebrală poate fi ușor simțită sub piele. Coastele și oasele de șold pot fi ascuțite și ușor de simțit, iar barajele apar scufundate.

Caii devin prea subțiri din mai multe motive, inclusiv lipsa de alimente, stres sau boală. Este important să descoperiți de ce un cal este slab, pentru a furniza feed-urile sau tratamentul drept. Dacă un cal stresat are, de asemenea, ulcere, mediul trebuie schimbat și ulcerurile tratate. Iere care sunt alăptează Forite poate pierde în greutate rapid, mai ales atunci când mama se întâmplă atunci când insectele de căldură și mușcături sunt la înălțimea lor. Unele rase ca Prucuri și Arabii poate fi "păzitorii grei" și poate deveni ușor "prea slab".

Doar chiar

Calul care este în perfectă are coaste care pot fi simțite, dar nu sunt vizibile. Definiția musculară este vizibilă, fără plăcuțe de grăsime moale pe gât, zonă de circumferință sau bare. Calul nu arata gaunt sau rotunjit, dar neted. Gâtul pare neted fără a fi crestături sau gaunt.

Există câteva sisteme utilizate de medicii veterinari pentru a marca starea corpului. Cea mai comună metodă este diagrama de stare a corpului Henneke. Caii sunt marcați pe o scară de la unul la nouă, cu unul fiind "sărac" și nouă fiind "extrem de grași". Când am întâlnit prima dată trilium, era de aproximativ 1.5. În prezent este de aproximativ 7 ani.5 și a fost pus pe o dietă. Universitatea din Kentucky oferă un PDF util care descrie modul de utilizare a diagramei de condiție Henneke și explică metodele de notare.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să evaluați greutatea sănătoasă pentru un cal