Paraziți interni ai calului

American trimestru de cal în câmp

Mosquitorii și muștele de față sunt dăunători externi evideni că calul tău trebuie să se ocupe, dar există dăunători interni nevăzuți care pot afecta profund bunăstarea calului tău. Paraziți interni pot face deteriorarea semnificativă a organelor interne ale calului. Ele fură nutrienți din alimente calul mănâncă și poate provoca havoc cu peretele intestinal, provoacă diaree și pierdere în greutate și pot provoca cheaguri în vasele de sânge care transportă substanțe nutritive la intestine.

Dacă un cal este altfel sănătos și alimentat, o sarcină moderată de paraziți ar putea să nu fie o problemă. De fapt, având niște paraziți intestinali este normal pentru un cal. Cu toate acestea, dacă un cal este slab, bolnav, tânăr, foarte vechi sau are alții probleme de sanatate, Paraziții interni pot adăuga la problemele de sănătate. Parazitismul intestinal sever duce la semne de malnutriție, cum ar fi o burtă disperată, pierdere în greutate, haina de păr plictisitoare sau frizală, atitudine plictisitoare și diaree.

Este obișnuit ca cai să poarte în același timp câteva tipuri diferite de paraziți intestinali. Bun Managementul pășunilor și un program obișnuit de gestionare a parazitului poate preveni infecțiile parazitare grave. Iată cele mai comune tipuri de paraziți intestinali ecvine.

01 din 07

Strongyles

Aceasta este o clasă de paraziți ecvine și poate fi împărțită în continuare în puternice și mici puternice.

Strongyle mari, uneori numite "viermi de sânge" sau "Redworms", sunt probabil cel mai periculos parazit intestinal de ecvine, deoarece pot provoca cele mai multe deteriorări. Larve ale acestor paraziți stau pe lamele de iarbă în care un cal poate să lege cu ușurință. După ce larvele sunt ingerate, ei se îngroapă prin căptușeala tractului digestiv și migrează prin vasele de sânge care furnizează intestinele. Larvele rămâne în aceste vase de sânge timp de câteva luni, dezvoltând în continuare în paraziți adulți. Odată adulți, paraziți migrează înapoi la intestin în care se atașează la perete și eliberează ouăle pe care calul trece în gunoi de grajd, pentru a reinfecta pășunea și pentru a începe ciclul de viață din nou.

Larvele care migrează în vasele de sânge intestinale pot deteriora navele, provoacă sângerări și cheaguri, daune arteriale și blocaje arteriale grave care pot duce chiar la moarte.

Strongile mici sunt, în general, considerate a fi la fel de patogene, cu toate acestea, în ultimele decenii, cercetătorii au documentat cazuri de rezistență la acești paraziți pentru a fi utilizate în mod obișnuit. Strongile mici au capacitatea de a enisa în peretele intestinului. Acest lucru face mai greu ca medicamentele de degradare să le omoare și este, prin urmare, un mecanism de supraviețuire la îndemână pentru acest parazit. În mod obișnuit, acest parazit va enisa în timpul iernii și când vine primăvara, viermii vor ieși din chisturi în număr mare. Acest lucru provoacă iritarea severă la căptușeala intestinului și poate duce la diaree și colice în cal.

  • 02 din 07

    Viermii rotunzi sau ascaride

    Ascaridele sunt viermi lungi, rotunzi, gri pali, care pot crește până la un picior lung. Ei trăiesc în intestinul subțire al caii. Din cauza dimensiunilor lor mari, ele pot provoca impactul colic. Acești paraziți pot provoca în special havoc în mânji, făcându-le să apară malnutrițională, cu un aspect povestitor și o haină de păr săracă. Ca un cal se maturizează, acesta tinde să construiască o imunitate naturală față de acest tip de parazit.

  • 03 din 07

    Pinworms

    Dacă vă vedeți calul să zgâriească baza coada pe un copac sau pe un post de gard, suspectează Pinworms. Pinworms trăiesc în intestinul gros și își pun ouăle în jurul anusului. Pinworms de cai nu sunt aceleași cu viermii umani, deci nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la dvs. sau de alte animale de companie care devin infectați. Considerată cea mai benignă a paraziților intestinali ecvine, viermi de vârf sunt tratați cu ușurință cu produse de desenare de rutină. Cel mai rău rău pe care îl fac este coada de chelie rezultată din zgârierea calului.

  • 04 din 07

    Lungorm

    Acești viermi trăiesc în plămânii calului. Lungile Lungs provoacă iritarea în tuburile bronșice care pot duce la tuse. Infecțiile severe pot duce la bronșită, infecție bacteriană secundară și pneumonie. Dacă un cal are o tuse care nu pare a fi asociată cu o altă boală sau hrană cu praf, medicul veterinar poate suspecta Lung. Acest parazit se găsește cel mai adesea în măgari și cai, dar caii pot fi infectați dacă împărtășesc o pășune.

    Continuați la 5 din 7 de mai jos.
  • 05 din 07

    Tapeworms

    Tapeworms, așa cum sugerează numele, sunt paraziți plat, segmentați, de bandă. Ele sunt alb galben pal în culoare. Cele mai multe segmente ale viermilor sunt umplute cu ouă. Când calul trece de gunoi de gunoi, segmentele umplute de ou sunt abandonate în pășune. Aceste ouă sunt apoi consumate de un acariu - care poate fi apoi mâncat de un cal când păzește. Tapeworms, în general, nu sunt la fel de periculoase pentru sănătatea generală a unui cal ca viermii rotunzi sau a puternice pot fi. Cu toate acestea, în numere mari, viermii încă jefuiesc nutrienții de la cal. Tapele de vierme sunt tratate cu un tip specific de Dewormer numit Praziquantel. NU TOATE TOWER-COUNTER DEWARMS conțin acest medicament, deci este cel mai bun pentru a vă consulta VET dacă suspectați viermii.

  • 06 din 07

    Bots

    Bots nu sunt un parazit intestinal, ci mai degrabă o muște. Botflies pune ouă pe picioarele din față ale calului tău. Ouăle sunt mâncărime și iritante și când calul se zgârie, el ingeră ouăle. Odată înghițit, ouăle de ouă și larvele se atașează la căptușeala stomacului calului unde pot provoca arbori și ulcerații. După o perioadă de timp, larvele se dezvoltă mai departe și apoi se eliberează de căptușeala stomacului și sunt trecute în gunoiul calului. Odată pe teren, larvele se umflă și mai mult pupate în muștele adulte pentru a reporni ciclul de viață. În general, larvele de bot nu sunt dăunătoare în numere mici. Proprietarii de cai pot achiziționa cuțite de zbor de la Magazinul Tack - aceste instrumente de îngrijire metalică sunt folosite pentru a zgâria ouăle zboară de pe interiorul picioarelor din față ale unui cal pentru a preveni ingestia.

  • 07 din 07

    Threames

    Numele lor sugerează că acestea sunt viermi mici de subțire de aproximativ 5/16 de un centimetru lung. Threadworms intră pe cal fie prin ingestie, fie prin penetrarea pielii. Acești viermi sunt în mare parte o problemă numai la tinerii tineri. Proprietarii de iepuri însărcinate pot lua în considerare tratarea Mare pentru viermi de fire înainte de a fi hrăniți. Threadworms pot fi trecute de la Mare la mânz prin laptele Mare. Viermii pot provoca deteriorarea țesutului pulmonar al calului, căptușeala sistem digestiv și provoacă iritarea pielii. Foames cu infestare severă pot suferi de diaree, care nu poate răspunde la tratament și deshidratare. Deoarece vârstele de mânză, ea dezvoltă imunitate naturală față de acest parazit, care este rareori o problemă de sănătate la cai mai mari.

  • Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
    Surse de articole
    Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
    1. Paraziți interni la cai. Asociația medicală veterinară americană

    2. Preveniți paraziți, reduceți problemele pentru calul dvs. Universitatea din Illinois Colegiul de Medicină Veterinară

    3. Infecția cuworm la cai. Merck Manual veterinar

    4. Paraziți gastrointestinali ai caii. Merck Manual veterinar

    5. Strongyloides (Threadworm) la cai. USDA Institutul Național de Mâncare și Agricultură

    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » Paraziți interni ai calului