De ce caii își pierd greutatea

Ponei albe slabi

Dacă aveți un cal care doar nu puneți sau menținerea unei greutăți sănătoase, iată câteva motive și ce să faceți. Există mai multe motive pe care un cal le poate pierde în greutate sau nu reușește să pună în greutate în ciuda faptului că mănâncă ceea ce pare a fi o dietă bună.

Cel mai evident motiv pentru care un cal poate pierde greutatea este pentru că nu mănâncă suficient. De-a lungul vieții lor, caii au nevoi nutriționale diferite. Un cal tânăr ar trebui să fie păstrat sănătos, dar nu supraponderal, așa cum aduce probleme proprii. Un cal tânăr ar trebui să fie pe partea slabă. Ar trebui să fiți capabili să simțiți coastele, dar să nu le vedeți în mod vizibil. Suprapunerea la această vârstă poate provoca probleme comune.

Cai de lucru

Întrucât un cal intră în viața de lucru, o bază de bază fân sau iarbă dieta nu poate fi destul de suficient. Majoritatea caii folosiți pentru călărie ocazională vor fi bine, dar un cal care lucrează din greu, cum ar fi un cal de spectacol, cal de traseu de lungă distanță, un cal de schi folosit pentru logare sau alte activități de înaltă performanță poate fi necesar să fie suplimentat cu cereale sau alte concentrate. Fânul sau iarba nu poate oferi energia și nutriția de care are nevoie. Dacă concurezi cu calul tău sau de a călări cu trasee exigente sau de a trage busteni din tufiș în fiecare zi, s-ar putea să observi că calul tău pierde în greutate și va avea nevoie de câteva mese suplimentare pentru a rămâne în formă bună. Nu este neobișnuit ca Broodmares să piardă în greutate pe măsură ce asistă o mânz.

Pierderea în greutate de vară

Nu este neobișnuit ca caii din lunile de vară să piardă în greutate. Căldura combinată cu insecte de mușcătură de pesky poate rula foarte repede un cal. Mai ales susceptibil la stresul de căldură și bug-uri sunt caii de rang înalt și cei cu piei foarte sensibile. Mulți Prucuri au această problemă. În plus față de protecția împotriva căldurii zilei și a mușcăturilor țânțarilor și a altor muște, caii care au probleme de menținere a greutății în timpul verii ar putea beneficia de furaje suplimentare, fie că este de bună calitate în hambar, unde se poate relaxa și mâncați fără să vă înghițiți la bug-uri sau o Concentrați-vă sau supliment pentru a ajuta la punerea în greutate.

Vreme rece

Vreme rece înseamnă că calul tău necesită mai multă energie pentru ca calul tău să rămână cald. Oferind o pătură caldă și confortabil adăpost din vânt și umed vă va ajuta calul să rămână în stare. Cea mai bună modalitate de a vă menține calul cald și la o greutate sănătoasă este de a oferi o mulțime de fân de bună calitate.

Caii mai mari au uneori probleme de păstrare în stare bună. Pe măsură ce îmbătrânesc, nu pot digera alimentele la fel de eficient, au un timp mai greu să rămână cald și durerile cauzate de artrită sau de altă durere cronică pot determina stresul care duce la pierderea în greutate.

Probleme dentare

Cel mai frecvent motiv pentru pierderea în greutate în Cai mai vechi este Probleme dentare. Dinții calului nu cresc pentru totdeauna, și, în cele din urmă, pot cădea. Chiar dacă nu au căzut, pot avea margini și cârlige ascuțite care fac dificilă și dureroasă pentru ca calul să-și mestece alimentele eficient. Această problemă particulară nu este exclusivă pentru cai mai în vârstă. Mulți cai în prețul vieții lor pot avea probleme dentare care interferează cu mestecarea. Îngrijirea dentară obișnuită este importantă pentru calul dvs. pe parcursul vieții sale.

Paraziți

Paraziți își pot lua taxa pe cai în orice etapă a vieții. Regulat de-vierming este esențială pentru a evita o sarcină internă de parazită internă, care nu numai că provoacă pierderea în greutate, ci și deteriorarea organelor interne. Paraziți externi pot fi și o problemă. În special, un virulent păduchi Infestarea poate provoca un cal pentru a pierde condiția. Foici și cai mai în vârstă pot fi afectați în mod special.

Ordinul de legare

Intr-un turma de cai, Chiar și o turmă mică, așa cum ne păstrăm pe propriile proprietăți, există bullii și subalternii. Adesea, subalternii sunt agresați de alimentatoarele de baloți sau de la Cel mai bun pășunat. Acest lucru poate duce la pierderea în greutate pur și simplu pentru că calul care este agresat nu poate ajunge suficient pentru a mânca în plus față de a fi stresat.

Boală și boală

O serie de probleme de sănătate pot provoca pierderea în greutate. Ulcerurile sunt comune, în special în cai de performanță. EPM, HIDP, CUSHINGS, EGUS sau ulcere gastrice, deficiențe minerale sau vitamine și boli, cum ar fi cancer sau tulburări de rinichi și hepatice, pot provoca apetitul și problemele digestive care duc la pierderea în greutate.

Ce să facă în continuare

Primul pas pentru a descoperi cauza pierderii în greutate este de a determina exact cât de mult este calul. Acest lucru ar putea însemna separarea acestuia de la ceilalți cai pentru o vreme. Medicamentele de degradare trebuie administrate și nu subestimează importanța apă În dieta calului tău. Hrănire pentru greutate câștig oferă câteva sfaturi pentru ce să vă hrănească calul slab. Dacă după creșterea hranei și a fi sigur că calul este depus, nu există nici o îmbunătățire pe care ar putea fi nevoie să consultați un medic veterinar cu privire la verificarea dinților calului. Dacă după lucrările dentare se face, nu există încă o îmbunătățire a medicului veterinar poate lua probe de sânge pentru a se asigura că nu există nici o stare sau o boală care cauzează pierderea în greutate.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce caii își pierd greutatea