Seleniu și cai

Cai pășunat în toamnă

Seleniu este un mineral găsit în sol. În unele zone din America de Nord, există niveluri adecvate de seleniu în pământ, în timp ce în multe zone agricole, seleniul din sol este epuizat. Cai ingerați seleniu când beau apă, pasi pe pășune și mănâncă fân. Ei nu au nevoie de sume mari, dar este un traseu necesar. Un traseu-mineral sau micro-nutrient este necesar doar în cantități foarte minuscule (de aici cuvântul "micro"), spre deosebire de minerale precum calciu sau fosfor, care sunt numite macro-nutrienți, deoarece calul dvs. are nevoie de mai multe dintre ele ("macro" adică mai mare sau mai mult). Nu toți caii vor avea nevoie de seleniu adăugat la dietele lor și, în funcție de locul în care trăiește calul, adăugând extra-ul ar putea fi periculos, deoarece calul ar putea deveni mai mult decât suficient.

Seleniul are funcții importante în corpul calului tău. Este un antioxidant care, împreună cu vitamina E, împiedică radicalii liberi să deterioreze altfel celulele sănătoase. Seleniul este, de asemenea, important pentru menținerea unor niveluri adecvate de hormon tiroidian circulant.

Prea puțin seleniu

Prea puțin seleniu poate duce la o afecțiune numită boală musculară albă care afectează atât mușchii scheletici cât și cardiac în corpul calului. Dungi de țesut de țesut albă în mușchi, înlocuind țesutul muscular sănătos.

Pentru caii care trăiesc în regiunea Marelui lacuri, zonele din Pacificul de Nord-Vest și Seaboardul estic, pot apărea deficiență de seleniu. Cele mai afectate vor fi Forite și cai de performanță. Creșterea și reparația musculară rapidă necesită echilibrul corect al mineralelor, proteinelor și grăsimilor. Un deficit de seleniu poate afecta procesele. Semnele de boală al mușchilor albi includ slăbiciune, recumbență, insuficiență cardiacă și moarte.

Avertizare

Remedierea seleniului scăzut trebuie făcută cu grijă pentru a preveni toxicitatea. Deoarece acest mineral este necesar în astfel de cantități mici, peste și sub completarea sunt posibile. Acesta este motivul pentru care este important să aveți testarea furajelor dvs. pentru a confirma nivelurile de seleniu disponibile. De asemenea, puteți contacta medicul veterinar pentru un test de sânge pentru a măsura direct nivelul de seleniu al calului. Nu este niciodată o idee bună să ghicești la cantitatea de seleniu nevoie de calul tău.

Prea mult seleniu

Nivelurile ridicate de seleniu apar în solurile din New Mexico și Colorado și buzunarele sunt raportate că apar în Dakotas, Wyoming, Montana și Kansas. Anumite buruienile, cum ar fi laptele vetch, buruienile de aur, plumele de locuințe purpuriu și prințul să crească în zone cunoscute ca să aibă niveluri ridicate de seleniu în sol. Caii pot deveni otrăviți de la consumul furajelor în sol ridicat de seleniu sau prin apă potabilă cu niveluri ridicate de seleniu. Cele mai multe otrăvire apare în primăvara și lunile de vară când caii pot fi tentați să mănânce creșteri luxuriante ale buruienilor.

Toxicitatea poate fi bruscă și "acută" sau poate fi cronică. Un cal care consumă o cantitate mare de seleniu pe o perioadă scurtă poate arăta nervozitate și frică urmată de depresie, scăderea apetitului, diareea, febra, slăbiciunea musculară și distresul respirator-foarte asemănătoare cu rabia simptome. Moartea are loc în câteva ore sau zile. Din păcate, nu există tratament pentru otrăvirea acută sau bruscă a seleniului.

Otrăvire cronică de seleniu, numită și boala alcalină sau boala Bobtail, are loc într-o perioadă mai lungă de timp. Simptomele de intoxicații cronice de seleniu sunt diluind manele și cozile, fisurile copitelor care pot supraîncărca, separarea benzii coronariene, lamențea în toate cele patru picioare, scăderea și suferința respiratorie. Simptomele otrăvirii severe includ mersul instabil, orbirea, suferința respiratorie sau eșecul, răsucirea și incapacitatea de a sta.

Diagnosticarea și toxicitatea selenității

Testele de sânge, de copite, de păr și de țesuturi pot confirma un diagnostic de toxicitate de seleniu. Dacă nivelurile de seleniu sunt prea mari, calul trebuie să fie hrănit cu o dietă bogată în proteine ​​și păstrată departe de orice apă de seleniu mare, hrană sau pășune. Calul nu se poate recupera complet de otrăvire. Îngrijirea veterinară și farrier este importantă pentru ca calul să devină cât mai sunet posibil.

Prevenirea dezechilibrelor de seleniu

Consumul zilnic recomandat de FDA de seleniu pentru un cal mediu este de 3 mg. Cele mai multe fluxuri de cai comerciale conțin un seleniu, deci este important să citiți eticheta pentru a determina cât de mult. Dacă sunteți preocupat de faptul că calul dvs. nu primește echilibrul potrivit de seleniu, consultați medicul veterinar sau un nutriționist ecvine.

Resurse:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Seleniu și cai