Oamenii de știință au descoperit cauza unei stări de piele mortale în terieri de taur

Cercetătorii au descoperit în cele din urmă ceea ce cauzează starea de piele mortală numită acrodematită letală (LAD) care afectează o populație mare de câini de bull terrier.

Când vă oferiți voluntar la un adăpost de câine, puteți întâlni tot felul de povești trist. Din păcate, cât de mult dorim altfel, nu toți au un sfârșit fericit. Ca cineva care de multe ori voluntari, am întâlnit destul de multe dintre acestea.

Într-o zi, salvarea animalelor ne-a adus un cățeluș de țesut abandonat pe care l-au găsit doar rătăcirea străzilor. În timp ce vizibil la vârsta de șapte luni, catelul era foarte mic și clar bolnav cu ceva ce nu am putut înțelege - a avut răni foarte dureroase pe labele sale. L-am dus imediat la veterinar la chemare, care a făcut tot ce putea, dar, din păcate, nu a putut salva sufletul mic al puilor.

Veterinarul ne-a spus mai târziu că a avut acrodemattita letală - sau băieți - care este o stare comună a garniturilor de pui de bull terrier. Nu a existat nici un tratament cunoscut, așa că, chiar dacă am fi găsit catelul mai devreme, nu era prea multe lucruri pe care le-am fi putut face să-l salveze.

Această poveste de inimă arată doar cât de mult trebuie să avem un remediu pentru băiat. Pentru a realiza unul, mai întâi trebuie să înțelegem ce anume provoacă băiat și apoi să lucrez de acolo. Boala este genetică și, în mod normal, a fost adoptată în familii de terieri de tauri sau de mini teritoriului. În ultimii ani, nu a fost pusă prea mult efort în direcția înțelegerii băiatului, dar acest lucru se schimbă acum.

Șaibatul a fost cunoscut de mai bine de 30 de ani, iar defectul genetic este prezent la o frecvență alarmant de înaltă în terieri de taur și miniatural Bull Terrier.& # 8221;

Oamenii de știință compară în mod obișnuit băiat la enteropatica acrodermată umană, care este în mod normal cauzată de deficiența de zinc în oameni. Din păcate, puii nu pot obține mai bine cu injecțiile de zinc și care a fost încercat de mai multe ori în cercetare înainte.

Dar în acest nou studiu publicat în PLOS GENETICS, Comparând genomii de pui sănătoși și afectați de băiat, cercetătorii au ajuns la un progres. Ei au descoperit că unul dintre principalii vinovați pentru a provoca boala este o proteină numită Muskelin 1. Nu este prea cunoscut despre această proteină sau rolul său în formarea conexiunii genetice, dar noile cercetări arată că pare să aibă o parte foarte de temelie pentru a juca în sănătatea sistemului imunitar și a pielii.

Ladal acrodematita letală a afectat puii de bull terrier
Lad Bull Terrier.

Chiar dacă încă nu cunoaștem fiziologia din spatele lui, descoperirea lui Muskelin 1 poate juca o parte esențială în prevenirea bolii. Cu cunoștințele nou-născute, veterinurile pot încerca acum genomul ofensator la o vârstă fragedă și să oprească câinii afectați de reproducerea în continuare.

Descoperirea poate servi, de asemenea, ca bază de constatare și tratare a fiziologiei din spatele băiatului. Futhermore, rolul lui Muskelin 1 poate fi, de asemenea, util în versiunea umană a bolii, iar mai multe cercetări vor fi puse în această direcție.

Rezultatele cercetărilor noastre vor facilita testarea genetică și ar trebui să permită să se încheie imediat creșterea neintenționată a câinilor afectați.& # 8221;

Nu este niciodată ușor să auziți că un cățeluș într-un gunoi de mai multe nu o va face. Sau, chiar mai rău, dacă ați fost vândut în mod necunoscut sau dat un catel infectat, doar pentru a afla că se luptă. Din păcate, acesta este cazul cu mulți crescători fără licență, care sunt dornici să vândă cățeluși pedigree la proprietarii neplătiți.

Ce puteți face pentru a preveni răspândirea bolii? Dacă doriți să cumpărați un cățel de bull terrier, cereți întotdeauna să vă vedeți părinții sau un document care verifică starea lor de sănătate. Acest lucru vă va economisi o mulțime de durere și va servi ca o modalitate de a încuraja reproducerea fără licență a câinilor cu condiții genetice.

Dacă sunteți unul dintre proprietarii nefericiți ai unui catelus de lastal, nu le aruncați pe stradă. Luați-le la veterinarul dvs. și discutați cum să gestionați starea - dar nu renunțați la catelul dvs. pentru că sunteți prea speriat să aveți grijă de ei. Cercetătorii lucrează activ la un tratament, dar până atunci toți trebuie să facem tot ce putem pentru a împiedica răspândirea bolii.

Citiți următorul: 6 condiții de piele de câine și ce să facă cu ei

Referința studiului:

  • Anina Bauer, Vidhya Jagannathan, Sandra Högler, Barbara Richter, Neil A. Mcewan, Anne Thomas, Edouard Cadieu, Catherine André, Marjo K. Hytönen, Hannes Lohi, Monika M. Welle, Petra Roosje, Cathirn Mellersh, Margret L. Casal, Tosso Leeb. MKLN1 defect de îmbinare la câinii cu acrodermattită letală. PLOS GENETICS, 2018; 14 (3): E1007264 DOI: 10.1371 / Jurnal.Pgen.1007264
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Oamenii de știință au descoperit cauza unei stări de piele mortale în terieri de taur