Multiple lituri sider & # 038; stud dublu - definiție, înregistrare & # 038; riscuri

Multiple lituri SIDER & # 038; Stud dublu - definiție, înregistrare & # 038; Riscuri

A Litter multiplu este o gunoi de pui născuți din aceeași mamă, dar au Părinții diferiți. A Stud dublu este un gunoi multiplu care are doi tați și o singură mamă.

Ați văzut vreodată o gunoi de pui, unde unii sunt albi, unii văzuți și niște negru? Și te-ai întrebat cum sa întâmplat asta? Este probabil din cauza unei sarcini multiple. Acestea se întâmplă atunci când doi sau mai mulți câini au împerecheat un câine de sex feminin. Asemenea rezultate de reproducere la puii diferiți înțepați de un mic stud fiecare.

Cu toate acestea, o mulțime de crescători fac această minune de genetică de câini, de a lucra în avantajul lor, prin inducerea multiplelor liti.

Ceea ce este un gunoi multiplu?

Un gunoi multi-sired este un grup de pui care sunt născuți de la aceeași mamă, într-o singură ovulație, dar au mai mult de un tată.

Puii din același gunoi multiplu pot arăta total diferiți unul de celălalt și când sunt plasați printr-o Testul ADN, poate arăta linii genetice complet variate. Este un miracol fascinant pe care numai câinii sunt binecuvântați. Femeia poate naște o gunoi de 6-8 pui într-o singură mișcare, toate aparținând unor linii genetice diferite.

Ceea ce este un gunoi dual sired?

Două ghișete duale sau duble sunt o formă de multiple ghiriei SIDER în care crescătorii împerechează numai femeia Două știfturi curată.

Liturile duale sunt, de asemenea, foarte frecvent accidentale. Într-adevăr, crescătorii doresc adesea să aranjeze o împerechere cu femelele și un câine cunoscut. Cu toate acestea, un alt câine poate să bată la ușa ei câteva zile mai târziu.

Avantajele reproducerii unei femei cu mai multe saire

O mulțime de crescători profesioniști adoptă tehnica de împerechere a femeii în căldură, cu mai mult de un câine din unul dintre următoarele motive:

  1. Ca un crescător sau chiar un părinte de companie, dacă sunteți confundat cu privire la cine să vă împerecheați câinele, printre mai mulți câini de rasă de rasă, mai multiplă ajută la o mulțime. Puteți compara pur și simplu puii de două sirene potențiale, alături, și decideți care tată preferați pentru viitoarele ulterioare. Ea devine ta ta proba Pentru mulți ani să vină.
  2. Cu toate acestea, dacă câinele dvs. iubit nu are multe Anii fertili stânga În ea, o împerechere multi-sirenă este cea mai bună alegere. Ideea este să stoarceți cât mai multe pui de pâine diferit, deoarece pot dintr-o singură gunoi.
  3. Sidificarea multiplă este, de asemenea, o modalitate sigură de a se asigura că ovulația femeii nu merge deșeuri. SiRing cu doi câini vă asigură că veți obține cu siguranță o gunoi, chiar dacă un bărbat care are probleme de fertilitate.

După ce a spus că, nu puteți nega că o gunoi cu mai mulți tați este adesea accidentală. Nu puteți păstra un ceas pe câinii dvs. în orice moment. Plus, cu semne de sarcină la câini sunt foarte subtili și încep doar să arate odată ce este prea târziu.

Anunț dublu de gunoi
Exemplu de ameliorator care anunță o reproducere dual-sire pe site-ul lor (credite: The Havenkennel.com)

Cum poate o gunoi de pui au mai multe saire?

Un câine de sex feminin în căldură produce multe ouă la un moment dat în timpul ovulației. Aceasta o face atât de fertilă că ea poate concepe în timpul fiecărei reproduceri. Când femeia în ovulează căldura, aceste ouă nu sunt chiar pe deplin mature. Astfel încât sperma din diferite copulee pur și simplu se agață pe căptușeală uterină, așteptând ouăle să se maturizeze.

Ouăle de animale se maturizează în coarne uterine, un organ care este foarte proeminent în majoritatea mamiferelor. Atunci când aceste ouă sunt accesibile pentru a fi fertilizate, sperma care a rămas cu căptușeala uterină impregnează-le.

Astfel, în cazul în care sperma de la mai mulți câini este prezentă, mai multe pui sunt saide în același ciclu de căldură.

Puii născuți din acest proces sunt dovediți genetic proveniți din părinți diferiți. Aspectul lor diferă, de asemenea, unul de celălalt și și obiceiurile lor.

Această minune genetică particulară este ceea ce face canini și feline în regnul animalelor. Abilitatea de a suferi diferite pui dintr-o singură ovulație stabilește animalele noastre în afară.

De unde știu că așternutul de pui are sirene diferite?

În principal aspect este ceea ce le dă departe. Puteți găsi variante de culoare și umbra într-un singur gunoi.

Uneori, se întâmplă, de asemenea, că femeia poate fi împerecheată cu un alt câine, în timp ce ouăle sale actuale sunt fertilizate. Puii născuți prin această ultimă împerechere pot fi mai tânăr și mai slab decât restul - acest lucru este, de asemenea, un semn că așternutul este multiplu. De exemplu, runt de gunoi poate fi din rasă mai recente.

Un alt factor distinctiv într-un gunter diversificat genetic este, de asemenea, trăsături și obiceiuri comportamentale afișate de diferiții puii. Dar dacă sunteți foarte curios sau sunteți un crescător și trebuie să cunoașteți detaliile exacte, puteți cumpăra a Kit de identificare a rasei online sau chiar obțineți ADN-ul câinelui dvs. testat.

Poate un singur catelus să aibă tați diferiți?

Nu, ei nu pot. Un singur catelus va constitui un tată și o singură mamă. Un gunoi complet de 6-8 pui pot avea tati diferiti, dar fiecare catelus va fi doar descendentul unui bărbat și o femeie.

Miracole se întâmplă, dar ei se pot întinde numai în ceea ce privește știința medicală.

Simpla știință din spatele acestui lucru este că, pentru ca un catelus să se nască, mama va ovula. În timpul ovulației, ea va elibera multe ouă. Ea se va împerechea cu un câine de sex masculin care îi va elibera spermei în ea. Materialul seminal va conține multe spermă. Un singur spermă fertilizează un ou și când sperma întâlnește oul, un făt începe să se formeze. Nu există loc pentru mai multe spermă pentru a satisface oul.

Cum înregistrați un gunoi multiplu?

Înregistrarea deșeurilor multiple de sire este posibilă cu Clubul american Kennel Dar rezultă un proces diferit decât cele mai regulate. Procesul depinde de faptul dacă această reproducere specială este intenționată sau accidentală.

Intenția mai multor sirene multiple

Dacă așternutul multiplu a fost indus sub supraveghere pentru a reproduce un descendent diversificat genetic, regulile de înregistrare a gunoiului sunt după cum urmează:

  • Plătiți special Taxe
  • Obține părinte determinată numai folosind Programul de profil ADN al Clubului American Kennel
  • Dacă utilizați materialul seminal înghețat pentru a încerca o gunoi multiplu, trebuie să contactați mai întâi operațiile AKC ADN pentru a obține detalii despre Determinarea paternității materialului seminal înghețat

Accidental de gunoi multiple

Dacă așternutul câinelui tău de sex feminin este accidental multiple sired, care este foarte frecventă, regulile se schimbă. În cazul unui pui de surpriză dublu sau multi-sired cățeluși, trebuie:

  • Obține un a Kit de testare ADN pentru a se potrivi cu sirenele suspectate cu puii
  • Probele de ADN luate prin tampoanele obrazului trebuie să fie luate, bagate cu atenție și trimise la cel mai devreme la AKC.
  • Dacă sirenele posibile sunt legate, determinarea genealogiei poate fi dificilă și pot fi necesare mai multe teste.
  • Odată ce ADN-ul a fost determinat, AKC va trimite eșantioanele cu rapoartele înapoi proprietarului sau crescătorului. În acest moment, puteți alege fie să evaluați singuri rasele Puppies, utilizând formularul de evaluare disponibil pe site-ul AKC. Sau, puteți obține AKC să o facă pentru dvs., pentru o taxă de 40 de dolari.

Dacă testul ADN confirmă faptul că așternutul a fost difuzat de un singur câine, atunci taxele regulate de înregistrare se vor aplica care sunt taxa de bază de 25 USD și 2 dolari pe catelus.

Deci, un gunoi de șase cățeluși said de un câine va costa 25 $ + $ 12 = $ 37

Cu toate acestea, dacă puii se găsesc said de mai mulți câini, se percepe o taxă suplimentară de 200 de dolari. Ulterior, pentru fiecare sire, o taxă de bază de 25 de dolari este acuzată și pentru fiecare pup născut din acel sire, se percepe o taxă regulată de 2 $.

Deci, pentru ca un gunoi de șase pui de a fi de la doi câini, taxele vor veni la: $ 200 + $ 25 (primul sire) + $ 25 (SIRE) + $ 12 (șase pui) = 260 USD

Mai devreme, AKC nu a interzis Înregistrarea liturilor care au fost said de mai mult de un tată. Cu toate acestea, începând cu anul 1998, acest lucru sa schimbat.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Multiple lituri sider & # 038; stud dublu - definiție, înregistrare & # 038; riscuri