Creșterea câinilor pentru începători - ceea ce trebuie să știți

Creșterea câinilor pentru începători - ceea ce trebuie să știți

Această pagină este despre Creșterea câinilor pentru începători Pentru că știm că sunt mulți dintre voi. Mulți crescători de câini care doresc să înceapă câinii de reproducere, dar nu știu neapărat care sunt punctele de foc. Vestea bună este că, dacă vă uitați la Cum să creați câinii, Vrei să o faci bine și nu doar Câini de rasă pentru profit.

Creșterea câinilor pentru începători?

Am scris mai multe articole Cum să începeți o canisa, Cum să înțelegeți Ciclul de căldură pentru câini și chiar a scris un bestseller al nostru - Manualul câinelui crescătorului. Evident, toate aceste link-uri anterioare sunt unele dintre cele mai citite pagini și ar trebui să le citiți pe toate, acum sau mai târziu. Punctul meu este că nu vreau să scriu un articol care doar parafrasează toate aceste postări.

Creșterea câinilor pentru începători poate fi înfricoșătoare:

  • Este câinele meu suficient de bun pentru a fi crescute?
  • Ar trebui să investesc într-un mare stoc fondator?
  • Trebuie să particip la Spectacole de câine a fi un crescător bun?
  • Când îmi pot spăla cățea pentru prima dată?
  • Cât costă creșterea câinilor?
  • Creșterea câinelui chiar și etic Când atât de multe animale de companie nu sunt încă retrogradate?
  • Trebuie să încorporez o afacere de reproducere?
  • Ce ziceti Taxele de reproducere a câinilor?
  • Ce ar trebui să încep cu?

Iar aceste întrebări nu au nici măcar atingerea cărnii și cartofi pe care creșterea câinilor este într-adevăr despre: Canina genetică și ereditate. Deci da, Câinii de reproducere este departe de a fi ușor și deși se poate face fără probleme pentru un crescător unic, făcând-o ca un proiect pe termen lung, va necesita o mulțime de eforturi și cunoștințe.

crescătorii de câini și genetica caninei
Crescătorii de câini ar trebui să se concentreze pe rasa lor și cum funcționează genetica canin.

Fii expert în rasa ta

Creșterea câinilor pentru începători ar trebui să înceapă să nu reproducă, mai degrabă citirea, înțelegerea și reglarea fină a cunoștințelor dvs. Participați la comunitățile online și offline. Vorbiți cu experții de rasă, cum ar fi judecătorii, crescătorii colegi și membrii Comitetului Cluburilor de rasă.

Mecanismele de reproducere a câinilor se bazează pe genetică și sunt aceleași pentru toate rasele de câine. Dar eforturile dvs. trebuie să fie concentrate laser asupra rasei dvs. specifice:

  • Ce definește rasa ta - Înțelegeți standardul și uitați-vă la diferențele cu alte rase apropiate
  • Ce probleme de sănătate afectează rasa ta - trimiteți-vă la e-mail cluburile locale și naționale de rasă, precum și crescătorii colegi
  • Ce rasa mea nu este bună la - Un Chihuahua nu este un câine atletic, o collie de frontieră nu este bună la a fi acasă toată ziua, etc.
  • Care sunt cele mai bune linii de sânge - reproducerea înseamnă că trebuie să faceți mai bine rasa, astfel încât să vă aflați mai întâi despre cele mai bune linii de sânge existente
  • Ce pot adăuga pe partea de sus - Acum știi ce fac ceilalți, cum puteți îmbunătăți calitatea câinilor produsi?
  • Care este planul de a ajunge acolo - Odată ce știți ce vreți să faceți, dați seama cum să o faceți

Ultimul punct este locul în care creșterea câinilor vine să joace pentru că pentru a Îmbunătățiți o rasă, Trebuie să selectați cu atenție o mamă și un tată, astfel încât să se potrivească modelul dvs. ideal și apoi să permită genetica canine să-și facă munca. Geneticii de câine sunt ambele complicate și simple în același timp. Trebuie să fii clar pe obiectivul tău mai întâi; și apoi dați seama calea pentru a ajunge acolo.

Obiectivul dvs. trebuie să fie precis, detaliat și măsurabil:

  • Creștere Corgis mai mic - rău (prea vagă)
  • Creștere Greyhounds mai rapid - rău (prea vagă)
  • Creștere Greyhounds cu o accelerație mai rapidă cu 30% mai rapidă - bun (precis)

Cuantificați întotdeauna ambiția dvs. pentru rasă, astfel încât să puteți verifica cu specialiștii dacă este realist sau nu. Cu un obiectiv clar, puteți reda ușor rezultatele după începerea programului dvs. de reproducere. De asemenea, vă oferă focalizare.

Înțelege mecanismele de genetică canine

Să spunem că Y0U iubesc pe Greyhounds și mi-a dat seama că ai vrut să reproducă mai puternice oi pete, astfel încât să poată accelera mult mai repede decât cele mai multe Greyhounds în zilele noastre.

Următorul pas este inginer invers această ambiție finală înapoi la mecanismele care vor face acest lucru. Pentru că nu sunteți un genetician sau biolog, nu știți totul prin inimă, astfel încât să vă întrebați pe panouri de mesaje, citiți zeci de articole Wikipedia și chiar mai multe studii privind subiectul dvs. particular (mecanisme de accelerare canine.)

Apoi, clasificați-vă constatările în două categorii distincte:

  1. Atributele moștenite - IE. Doi părinți cu ochi albaștri vor face ca offsetul albastru
  2. Atribute achiziționate - IE. Lucrul la sala de sport vă va face mai musculos

Vedeți, ne mișcăm acul înainte, dar în viața reală, cele mai multe trăsături pe care le veți fi după ce le-ați dat un potențial moștenit, dar are nevoie de multă muncă pentru a fi exprimată.

De exemplu, Greyhound Sarah ar putea fi un foarte bun la accelerarea pentru că ai doi părinți puternici care aveau materialul genetic potrivit în loc. Dar fără formare și condiționare, Sarah nu va fi de fapt un accelerator bun printre rasa ei.

Acest exemplu vă arată că Nu te poți baza pe doi părinți mari (indiferent de ceea ce înseamnă) pentru a pompa doar puii și a avea succes. Totul necesită o mulțime de lucrări de creier înainte de reproducere și de muncă grea după ce puii se nasc. În plus, doi părinți au adesea mai multe cățeluși, nu toți vor fi născuți cu aceleași calități, deoarece unii părinți pot fi transportatorii genetici.

recesiv și diagrama alelelor dominante
Alelele dominante sunt întotdeauna exprimate în organism, în timp ce trăsăturile recesive tind să fie exprimate numai atunci când alela dominantă nu este prezentă. Relația dintre genele dominante și recesive este descrisă de legea segregării.

A se vedea, genetica caninei se complicat, dar avem mai multe sectii in noastre Ghid de reproducere a câinilor Pentru a vă explica genetica de la zero (într-adevăr.)

Începătorii ar trebui să fie transparenți

Potenţial Clienții sunt obosiți de crescători în mod constant și afirmând cât de mare și minunată este linia de sânge a acestora. Fi cinstit și Configurați blogul de canisaj unde vă veți împărtăși aventura, succesele și provocările. Veți primi feedback-uri valoroase și, evident, veți crește următorul.

În acest fel, ziua în care planificați prima dvs. reproducere, veți avea o listă de așteptare gata să-ți cumpere puii. Acest lucru este modul în care evitați să vă reduceți prețurile pentru a vinde puii nimeni nu vrea.

Fiind transparent, de asemenea, înseamnă Partajarea concluziilor și a reperelor. Să luăm exemplul nostru de la Greyhound: am vrut ca linia noastră de sânge să fie cunoscută pentru accelerațiile mai rapide. De atunci, am avut două gunoi de câte cinci pui, am plasat toate aceste pui la formatori de la Greyhound care au o mare experiență cu K9 condiționat.

Din zece cățeluși doar doi au avut o îmbunătățire semnificativă a accelerației; Opt nu a arătat cu adevărat nici o ameliorare în acea zonă. Distribuiți aceste date și Nu vă fie rușine decât cele mai multe cățeluși nu au reușit în programul dvs, fi încântat de două. Excelența este rară și petrec o cantitate egală de timp, imaginând de ce 8 nu a reușit și de ce a făcut 2.

Clătiți și repetați până când îl uniți.

Câinii sunt ființe, nu mărfuri

Acum, crescătorii de câini de probleme se confruntă adesea fără realizarea chiar este că Câinii sunt creaturi vii și nu obiecte pe care le putem elimina. Ce vei face cu puii născuți care nu sunt potriviți pentru programul dvs. de reproducere? Este un lucru extrem de solicitant și strict cu ceea ce câinii pot face parte din programul dvs. de reproducere și ce câinii nu pot; Dar nu ar trebui să le iubești diferit.

Vreau să insist asupra acestui lucru, deoarece adevărul de a fi un crescător de câini este acela Cele mai multe pui pe care le veți naște pentru a nu fi permis în programul dvs. de reproducere. În medie, numai unul sau doi pui pe gunoi vor fi candidați buni pentru a vă continua linia de sânge.

Câinii sunt ființe, nu mărfuri
Puii dați la naștere nu ar trebui să fie tratați niciodată diferit pe baza cât de bine se potrivesc în programul dvs. de reproducere a câinilor.

Prin urmare, ar trebui să aveți întotdeauna Pregătiți un plan de urgență pentru puii care nu câștigă parte din programul dvs. de reproducere:

  • Păstrarea lor la domiciliu cu tine
  • Vânzarea lor ca animale de companie familiale
  • Arătându-le în inel

Te rog, doar nu te uita la ele ca ele sunt cetățeni de clasa a doua pentru că ai făcut totul, acum este datoria ta să fii acolo pentru ei.

Concluzie

Creșterea câinilor este din punct de vedere emoțional și vă va rupe în mod repetat inima. Cu toate acestea, atunci când o fac din motive bune și nu doar pentru produse cosmetice și profituri (Extreme de reproducere) vă va permite să păstrați câinii mai sănătoși și mai buni și că este foarte îndeplinită.

Fie că sunteți boxerii de reproducere, Papilonii, Labradors, American Bullies sau orice altă rasă de câini, fă-ți temele și știu cât mai mult posibil înainte de a-ți planifica prima împerechere.

Creșterea câinilor pentru începători este o aventură minunată care a început acum, dar va avea nevoie de tine să perseverezi de mai mulți ani. Și știi când ar trebui să începi reproducerea? Când nu te gândești la tine ca pe cineva începător.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Creșterea câinilor pentru începători - ceea ce trebuie să știți