Fân burtă în cai

Trei poane de munte din Welsh (Equus Caballus) într-un câmp, inclusiv castanul de culoare gravidă și mânzoasă și ponei gri

Dacă ale tale Gelding brusc apare gravidă (deși nu este posibilă fizic), el poate suferi de burtă de fân. Nu fi jenat - calul tău nu a câștigat "Freshmanul 15."Dar el putea avea a Dezechilibru nutrițional de la pășunat pe prea multe ierburi. Și în timp ce un abdomen distind poate arăta alarmant pe un cal, echilibrarea dietei îi va reveni pe drumul cel bun.

Ce este burta de fân?

Termenul "burtă de fân" se referă la aspectul fizic al unui abdomen disperat pe un cal. Zona de burtă apare penduloasă, lipind în partea laterală și susținută scăzută. HAY Belly poate, oarecum contra-intuitiv, face un cal de cal subponderală, cu nervuri proeminente și o lipsă de umplutură și mușchi de-a lungul gâtului, greabănului și bântui. De asemenea, poate face ca iepeul să arate ca și cum ar fi în timpul sarcinii.

Simptomele de burtă de fân în cai

Fânul de fân nu este o schimbare bruscă, ci este mai degrabă un aspect fizic ca răspuns la o dietă a unui cal și, probabil, lipsa de fitness în timp. Un cal poate dezvolta, de asemenea, un strat neclintit și poate părea a fi în stare proastă. Cu toate acestea, acest lucru nu este întotdeauna cazul. Belly de fân poate să apară la cai de orice vârstă, deci dacă observați un aspect degradat al calului tău o dată-vibrant, contactați medicul veterinar pentru un diagnostic corect. Un abdomen dispendat poate fi, de asemenea, un semn al altor probleme mai grave de sănătate, cum ar fi o infecție parazitară grea sau o boală endocrină, cum ar fi boala Cushing`s.

Cauze de burtă de fân

În general, burta de fân este cauzată de nutriția slabă.Mai precis, se vede de obicei atunci când un cal este hrănit cu furaje de calitate slabă, cum ar fi foarte stemmy, fân vechi, și nu suficientă proteină. Acest lucru se schimbă procesul de fermentare în intestinul hord al calului pentru a produce exces de gaz. De asemenea, determină ca calul să piardă tonul muscular asupra liniei sale, mai ales dacă nu este exercitat în mod regulat.

Tratament

Dacă calul dvs. pare să aibă o burtă de fân, consultați medicul veterinar pentru sfaturi cu privire la un protocol de dietă de înaltă calitate. Dacă calul dvs. este pe pășune, veterinarul dvs. poate sugera să-și completeze pășunatul cu fân de înaltă calitate, de înaltă calitate și poate sugera, de asemenea, un supliment de proteine ​​sub forma unui hrană concentrată. Sau, puteți avea nevoie pur și simplu să vă schimbați fânul de cal, comutarea la o furaj de calitate superioară. Având conținutul nutrițional al fânului dvs. analizat vă poate ajuta să luați decizii cu privire la ceea ce să utilizați. Amintiți-vă să faceți orice schimbare în dieta calului tău încet.

Pe o perioadă de câteva săptămâni până la luni de la Tweaks la dieta calului tău, ar trebui să observi burta că calul tău începe să se retragă. Menținerea unei diete de calitate, în special în timpul iernii, când zăpada este pe pământ, este cheia pentru păstrarea calului în stare de sunet. Asigurați-vă că comunicați progresul dvs. cu veterinarul dvs. pentru a vă asigura că sunteți pe drumul cel bun. Evaluarea regulată a scorului corpului corpului dvs. și greutatea corporală folosind o bandă de greutate vă va ajuta să măsurați obiectiv progresul calului.

Când nu este burtă de fân

Nu toate bellii mari sunt burta de fân. Abdomenul disperat al unui cal ar putea fi atribuit bolii lui Cushing sau alte boli metabolice sau eșecului organelor. Caii care Crib Bite (o tulburare comportamentală) au dispărut adesea abdomni legați de ulcerul colic sau stomac. Și un cal care arată nesănătoasă, dar are o burtă mare, poate avea o sarcină de parazit severă care provoacă balonare. În cele din urmă, Mares care au livrat mai multe Forite, precum și cai mai în vârstă, pot părea că au o burtă de fân din cauza unei slăbicioare întinse a mușchilor din spate, menită să sprijine stomacul.

Acordați o atenție deosebită mânărilor cu o burtă mare. Dacă mânzul este în stare proastă de sănătate, poate fi necesară controlul parazitului. De asemenea, mâncătorii au nevoie de o nutriție echilibrată cu atenție pe parcursul etapelor lor în creștere. Dar nu le-au suprasolicitat, deoarece acest lucru poate provoca alte probleme de sănătate. Discutați cu medicul veterinar pentru sfaturi de nutriție specifice pentru caii în creștere.

Cum de a preveni burta de fân

Nutriția corectă este primul pas spre menținerea sănătății calului dvs. Nu toți caii ar trebui să fie hrăniți în același mod - asigurați-vă că dieta calului dvs. se potrivește nevoilor sale individuale. Amintiți-vă, chiar dacă pășunea dvs. apare verde și înfloritoare, iarba dvs. nu vă poate satisface nevoile calului dvs. odată ce se stabilește vremea uscată și se schimbă condițiile de mediu. Și, în timp ce caii petrec cea mai mare parte a timpului de pășunat, poate fi dat un supliment echilibrat sau un concentrat pentru a vă asigura că primesc vitaminele, mineralele, proteinele și carbohidrații de care au nevoie.

Exercițiul regulat ajută, de asemenea, împiedicarea apariției unui trunchi sărac. Când un cal este potrivit fizic, mușchii care înconjoară burta și de-a lungul spatelui sunt bine tonifiate. Acest lucru este deosebit de important în broodmare și cai mai mari. O pauză de la maternitate și de călărie regulată ajută la construirea mușchilor care susțin stomacul, contribuind la digestia adecvată și articulațiile sănătoase.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Q & A: Mare subțire posedă burta de fânKentucky Equine Cercetare, 2020

  2. Calul supraponderalAsociația Americană a Practicanților Equine, 2020

  3. Mituri despre selecția fânuluiColegiul Universității din Kentucky din Agricultură, Alimente și Mediu, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Fân burtă în cai