Pica la câini - definiție, exemple, riscuri pentru sănătate & faqs

Pica la câini - Definiție, Exemple, riscuri pentru sănătate și întrebări frecvente

Câinele dvs. a mâncat vreodată ceva complet neclintit? Majoritatea câinilor mănâncă ceva ciudat din când în când și puteți spăla acest comportament de câine normal. Cu toate acestea, consumul în mod constant aceste obiecte neobișnuite indică o stare psihologică cunoscută sub numele de PICA. Pica la câini, În timp ce este tratabil, poate provoca daune fizice puilor dvs. dacă nu sunt prinși timpurii.

Dog Pica poate fi fie comportamentală, fie fiziologică. În timp ce câțiva câini încep să mănânce obiecte pentru a face față stres, alții fac acest lucru pentru a compensa malnutriția. Pentru a afla mai multe despre PICA și cum afectează câinele dvs., citiți cu noi.

Ce este Pica la câini?

Pica este Consumul de obiecte care nu sunt alimente. Această condiție este, de obicei, un comportament psihologic, compulsiv care se dezvoltă datorită stresului, malnutriției sau bolii fizice. Cu Pica, un câine ar putea mânca obiecte ca jucării, roci, iarbă, lemn, plastic sau cârpă. Câinele dvs. cu PICA poate mânca selectiv un obiect non-alimentar sau poate mânca tot ce își pot obține labele. Oricum, este important să se trateze această afecțiune deoarece ingerarea obiectelor nealimentare pot provoca grave sistem digestiv blocaje, otrăvire și sufocare.

Exemple de Pica la câini

Fiecare caz de PICA este diferit, iar câinele dvs. poate mânca unul sau mai multe tipuri de obiecte nedorite. Acestea includ plastic, pânză, murdărie și roci. Alte exemple includ lemnul, părul și metalul. Unii câini vor mânca tot ce își pot obține labele fără a lua în considerare ceea ce este.

Plastic

Materiale plastice că alimentele de stocare sunt deosebit de atrăgătoare pentru câini și nu este neobișnuit să găsești un câine foame care mănâncă o pungă sandwich sau o lingură de plastic. Dacă bănuiți că poochia dvs. a mâncat plastic, nu panică. Observați-le pentru câteva minute pentru a monitoriza pentru orice semne de sufocare. Următorii pași vor depinde de cantitatea și tipul de plastic pe care câinele dvs. a mâncat.

Materialele plastice cu conținut dăunător, cum ar fi cei care conțin substanțe chimice de curățare, necesită o excursie imediată la veterinar. În mod similar, plasticul rupt sau plasticul cu margini ascuțite pot provoca perforări în stomac sau intestine, ceea ce garantează o excursie la veterinar. În contrast, o bucată de plastic mică și moale poate călători prin sistemul digestiv al câinelui, fără a provoca daune semnificative. Dacă aveți îndoieli cu privire la obiceiurile de alimentație din plastic câinelui, Sunați-vă medicul veterinar pentru sfaturi.

Pânză

Dacă câinele dvs. a mâncat a ciorap sau tricoul tău preferat, mai multe lucruri s-ar putea întâmpla în următoarele câteva zile. Dacă câinele dvs. este o rasă mare și a mâncat un mic element de îmbrăcăminte, ca o șosetă, ei pot să-l vărsească din nou imediat sau în câteva zile. Dacă acest lucru nu se întâmplă, câinele dvs. poate să-l expulze pe șoseaua în poopul lor. Acest lucru nu este întotdeauna cazul, totuși. Dacă elementul de îmbrăcăminte devine blocat în stomac sau intestine, provocând un obstrucţie. O obstrucție este o urgență medicală care necesită o intervenție chirurgicală.

Din fericire, veterinarul dvs. poate fi capabil să elimine o șosetă sau alt element de îmbrăcăminte folosind an endoscop Înainte ca câinele dvs. să devină grav bolnav. Dacă câinele dvs. nu trece de pânză în câteva zile sau începe să acționeze rău, asigurați-vă că vă adresați medicului veterinar despre un endoscopie pentru a fi pe partea sigură. De asemenea, va trebui să lucrați cu câinele dvs. pentru a ajunge la fundul obiceiurilor neobișnuite ale câinelui. Câinele dvs. poate mânca o cârpă, deoarece mirosul lor le face valoroase. Dacă câinele dvs. este predispus la Paza resurselor, ei pot înghiți în mod intenționat pânza pentru a le păzi împotriva altor câini.

Murdărie

Mănâncă murdărie este un tip specific de PICA cunoscut sub numele de geofagie. Dacă câinele dvs. prezintă geofagia, pot mânca murdărie sau substanțe asemănătoare solului, cum ar fi lut, cretă, și movile de termite. În timp ce mâncarea murdăriei poate părea o distracție inofensivă, există mai multe riscuri pentru sănătate asociate actului. Potrivit AKC, aceste riscuri includ impacția intestinală, ingestia pesticide și paraziți și deteriorarea dinților, gâtului sau stomacului. Câinele dvs. poate risca, de asemenea, sufocarea murdăriei, mai ales dacă murdăria conține roci.

Dacă câinele dvs. face un obicei de a mânca murdăria, Asigurați-vă că ați verificat VET cât mai curând posibil. Câinele dvs. va avea nevoie de o verificare completă pentru a căuta blocaje intestinale, daune dentare și orice alte probleme asociate geofagiei. Ingestia de sol sau argilă este, de asemenea asociate cu toxoplasmoză și toxocariază. De asemenea, trebuie să lucrați cu veterinarul dvs. pentru a ajunge în partea de jos a obiceiurilor de murdărie a câinelui dvs. Mâncarea murdăriei este o modalitate de a compensa mineralele lipsă în dietă, care poate indica un dezechilibru nutrițional în prietenul tău blană.

Rocks

Mestecarea și înghițirea rocilor pot fi o altă formă de Pica. În timp ce câțiva câini înghiți roci, fără probleme aparent, Cei cu PICA vor ingera mult mai mult, provocând rău în timp. Dacă câinele dvs. mănâncă o mulțime de roci, ele pot necesita în cele din urmă o intervenție chirurgicală pentru a le elimina. O acumulare de roci în tractul digestiv duce, de asemenea, la diaree și vărsături. Precum și acest lucru, mestecând și mănâncă roci pot provoca daune dentare la puii ta. Acest lucru poate duce la probleme dentare dureroase, cum ar fi parodontită.

Riscurile de sănătate ale câinelui Pica

Mulți câini întâlnesc o serie de riscuri de sănătate atunci când Pica nu este tratată rapid. Aceste riscuri de sănătate includ gastrointestinale (GI) blocaje tractate, sufocare și otrăvire. Alte riscuri de sănătate includ reduceri la gură și esofag, pierderea în greutate și deshidratare Datorită vărsăturilor și diaree.

PICA Riscuri de sănătate
PICA poate provoca riscuri pentru sănătate dacă este lăsată netratată.

Blocaj de tractare GI

Una dintre numeroasele complicații ale PICA este obstrucția intestinală. Adesea, această condiție împiedică trecerea fluidelor și a alimentelor prin tractul digestiv. Acest lucru duce la alimente, fluide, acizi și gaze care se construiesc în spatele blocajului. Dacă se construiește suficientă presiune, intestinul se poate rupe, scurgerea conținutului intestinal nociv în organism. Acest lucru este cunoscut ca peritonită.

Simptomele unei obstrucții intestinale depind de locația și de severitatea obstrucției. Vărsătura este un semn timpuriu al unei mici obstrucții. Obstrucția parțială poate provoca diaree, în timp ce o obstrucție totală vă poate opri complet câinele de la toaletă. În general, obstrucțiile intestinale provoacă balonare severă, dureri abdominale, greață, vărsături, constipație, diaree, și dificultăți de a merge la toaletă. Dacă apare peritonita, câinele dvs. poate dezvolta o febră și agravarea durerii abdominale.

Choking

Una dintre cele mai grave complicații ale PICA este Choking. Unul dintre primele semne pe care le-ați putea observa este tuse și dificultate de inhalare. Dacă câinele dvs. se sufocă, vor arăta o primejdie extremă, o mulțime de lool și în mod repetat gag și retch. Câinele dvs. poate laba la gura lor și față pentru a încerca să desființeze obiectul. Poate că semnul cel mai înfricoșător de sufocare este o pierdere a conștiinței, cauzată de o incapacitate de a respira. Pielea câinelui și membranele mucoase pot deveni albastru dacă se întâmplă acest lucru.

Un obiect blocat în gât poate provoca daune interne. În funcție de cât timp câinele dvs. a fost fără oxigen, precum și deteriorarea gâtului, animalul dvs. de companie poate avea nevoie de spitalizare după urgență. În unele cazuri, VET dvs. va efectua o Bronchoscopia (prin care o cameră mică este introdusă în vânt) să se uite mai aproape de daune. O radiografie poate fi luată pentru a vă asigura că obiectul a dispărut, precum și verificarea altor obiecte nedorite din corpul câinelui tău.

Otrăvire

Pica poate duce la otrăvirea la câini. Dacă câinele dvs. este predispus la PICA, asigurați-vă că stați la curent cu ceea ce obiectele sunt toxice la prietenul tău blană. Antidepresive, AINS, baterii, sare de mașini de spălat vase, tutun și îngrășăminte sunt articole de uz casnic care sunt foarte toxice pentru câini. În funcție de ceea ce trebuie să mănânce câinele, simptomele și severitatea acestora vor varia. În general, totuși, un câine care a mâncat ceva otrăvit va începe vărsăturile, drooling, având diaree și de a-și pierde mâncarea.

Dacă câinele dvs. a mâncat ceva otrăvit, Sunați-vă VET și Linia de asistență pentru otravă PET imediat. Câinele dvs. ar putea avea nevoie de tratament de urgență. Dacă este posibil, aduceți ambalajul obiectului cu dvs. la veterinar pentru a vă ajuta tratament. De aici, veterinarul dvs. va provoca vărsături, dă laxative sau va spăla stomacul cu un tub de stomac pentru a îndepărta toxina. Nu încercați să provocați vărsături la domiciliu, deoarece acest lucru poate să-și agraveze starea câinelui dvs. prin deteriorarea stomacului și a vântului.

Simptome ale PICA la câini

Cel mai evident simptom al PICA la câini este Consumul de articole nealimentare. Aceste elemente au o valoare nutritivă mică sau deloc. Un câine cu Pica poate mânca plastic, pânză, murdărie, roci, lemn și orice alt obiect în și în jurul casei. Dar dacă nu ai prins câinele tău să mănânci ceva neobișnuit? Există alte simptome care indică Pica?

Semnele generale ale PICA sunt incredibil de variate. Câinele tău ar putea expune Vărsături și diaree. S-ar putea dezvolta respiratie urat mirositoare, gaz sau tuse mai mult. Drooling, dureri abdominale, letargie și lipsa apetitului sunt, de asemenea, semne comune ale PICA. De-a lungul timpului, consumul de articole nealimentare poate provoca scaune negre, taritare și constipație severă. Aceste semne sunt indicative ale obstrucției intestinale. În cele din urmă, dacă câinele dvs. mănâncă ceva otrăvit, se pot prăbuși, au convulsii sau pot pierde conștiința.

Simptome ale PICA la câini
Păstrați un ochi pentru simptome ale PICA.

Cum să tratăm Pica la câini?

În timp ce este posibil să eliminați temporar obiectele nealimentare de la atingerea câinelui dvs., trebuie tratați cauza subiacentă pentru ca Pica să o elimine cu adevărat. În funcție de cazul câinelui dvs., PICA poate fi cauzată de suferință mentală sau de o afecțiune medicală subiacentă.

PICA din cauza problemelor psihologice

Pica este adesea un simptom al unei chestiuni psihologice subiacente, cum ar fi anxietate, plictiseală, sau comportamentul adevărat compulsiv. Când nu este acordat un exercițiu suficient, stimularea mentală și interacțiune socială, Câinii își caută propriile activități. De exemplu, un câine care nu este dat jucării de mestecat poate recurge la mestecare și de a mânca roci și lemn. Acest lucru poate purta dinți. Pentru câinii care se luptă cu anxietate, Pica poate fi o modalitate de redirecționare a stresului. De exemplu, câțiva câini încep Pica când un nou animal este introdus la domiciliu.

În cele din urmă, Pica poate fi a Adevărat comportament compulsiv acea Oglinzi OCD la om. Exemple de comportamente compulsive la câini includ Chasing Light, Spinning, Acul Lick Dermatită, Gardul de alergare și supt de flanc. Odată ce cauza PICA PET-urilor dvs. este găsită, veterinarul dvs. va discuta despre un plan de tratament cu dvs. VET dvs. poate recomanda mai multă activitate fizică, medicamente calme sau remedii pe bază de plante pentru a vă calma câinele. Un comportaist veterinar poate, de asemenea, să pună împreună un plan de instruire pentru puii dvs.

PICA din cauza problemelor de sănătate subiacente

PICA poate fi declanșată de mai multe condiții de sănătate. Trebuie Adu-ți câinele la veterinar pentru a afla ce condiție provoacă PICA, deoarece acesta este ceva care nu poate fi diagnosticat la domiciliu. Doar câteva dintre cauzele medicale posibile includ anemia cu deficit de fier, boala intestinală inflamatorie, hipertiroidismul, Diabet, Insuficiență pancreatică exocrină și malnutriție. Unele medicamente prescrise de VET pot crește suficient de apă pentru a provoca PICA, cum ar fi corticosteroizii și medicamentele anti-criză. Dacă medicul veterinar vă diagnează câinele cu o stare de sănătate, va fi făcut un plan de tratament pentru ei. În plus, poate fi pusă în vigoare un plan special al dietei. Asigurați-vă că ați rămas cu acest plan de tratament și spuneți-vă VET dacă ceva nu pare rău cu poochia ta.

Pica la câini - Întrebări frecvente

Au mai multe întrebări sau preocupări Dog Pica? Simțiți-vă liber să navigați în secțiunea Întrebări frecvente pentru mai multe detalii. Dacă aveți îndoieli, întrebați întotdeauna veterinarul dvs. pentru sfaturi!

Cum preveniți Pica la câini?

PICA poate fi prevenită când este cauzată de problemele comportamentale. Pentru a preveni cazurile comportamentale, există mai multe lucruri pe care le puteți face. Asigurați-vă că câinele dvs. devine o mulțime de exercițiu, stimulare mentală, și o serie de jucării. Verificați dublu nivelurile de energie ale rasei și adaptați programul dvs. acolo unde este necesar. Dacă câinele dvs. este a High-energy rasă, ca și Weimaraner, Trebuie să oferiți cel puțin două ore de exercițiu în fiecare zi. Apoi, luați în considerare îmbogățirea mediului. Câinele dvs. are nevoie de acces la o gamă de jucării de câine stimulative, Puzzle-uri alimentare, jocuri și alte surse de divertisment pentru a rămâne sănătoși și fericiți.

Cât de comună este câinele Pica?

Procentul exact al câinilor din SUA care experimentează PICA este necunoscut. Cu toate acestea, conform Universitatea din Ibadan, 55.7% dintre proprietarii de câini din Nigeria sunt de acord că câinii lor mănâncă uneori elemente nealimentare. În mod similar, A studiu din problemele comportamentale canine din Japonia a constatat că 34.9% dintre câini au Pica. Această statistică stă chiar sub alte două probleme comportamentale, și anume lătratul la zgomote din interiorul casei și la lătratul la vizitatorii nefamiliari. Acest lucru sugerează că Pica este o problemă comportamentală relativ obișnuită la câini. Câinii tineri sunt mai predispuși să dezvolte PICA decât câinii mai în vârstă, în conformitate cu ambele studii.

Cum îmi iau câinele să nu mai mănânce totul?

Pentru a opri câinele dvs. de a mânca totul, trebuie mai întâi câine-dovada casa ta. Mutați obiecte periculoase din atingerea câinelui dvs. Apoi, asigurați-vă că corect comportamentul câinelui dvs. cu un calm, dar ferm și # 8221; Când observați că se întâmplă. Urmați această corecție cu o redirecționare, cum ar fi o jucărie de mestecat. Nu corectați comportamentul odată ce sa întâmplat deja. Înainte ca antrenamentul dvs. să aibă efect, puii dvs. poate mânca în continuare lucruri care nu sunt alimente. Dacă se întâmplă acest lucru, puteți lua niște pași pentru a vă menține în siguranță. Acestea includ apelarea veterinarului dvs. pentru sfaturi rapide și continuați să păstrați obiectele din atingerea câinelui dvs.

Poate Pica la câini să fie vindecată?

Pica este A condiție curabilă. Cu toate acestea, unele cazuri sunt foarte greu de tratat. PICA nu dispare pe cont propriu, iar cauza subiacentă a problemei trebuie abordată. În majoritatea cazurilor, tratamentul PICA este un proiect în curs de desfășurare, iar câinii pot recidiva la comportament după luni de îmbunătățire. În timp ce tratează câinele sub instrucțiunile dvs. vete, asigurați-vă că țineți eforturile de prevenire la domiciliu. Trebuie să păstrați obiectele nealimentare departe de atingerea câinelui dvs. și continuați să redirecționați comportamentul când îl prindeți.

Este Pica la câini o tulburare mentală?

Pica poate fi un obsesiv-compulsiv comportament, ceea ce îl face o tulburare psihologică. Acest diagnostic este dat doar o dată probleme precum malnutriția, anemia și boala hepatică sunt complet excluse. Deci, care este comportamentul obsesiv-compulsiv la câini? Comportamentele obsesive-compulsive sunt modele repetitive, nevariate, fără scop aparent. Aceste comportamente sunt în afara contextului pentru situația în care acestea apar. De-a lungul timpului, acest comportament devine compulsiv, deoarece câinele își pierde controlul asupra lui. Aceasta înseamnă că câinele devine incapabil să aleagă când să înceapă și să pună capăt comportamentului. Ea devine excesivă în durată, frecvență și intensitate generală. La cel mai rău, un comportament obsesiv-compulsiv este extrem de dificil de a distrage atenția și de a interfera cu funcționarea normală a câinelui. Dacă nu este tratat de un comportament veterinar, Pica poate deveni intensă pentru un câine.

Pica la câini este o problemă comună, tratabilă și ușor de gestionat. Dacă câinele dvs. dezvoltă PICA, asigurați-vă că ați verificat cu medicul veterinar cât mai curând posibil.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pica la câini - definiție, exemple, riscuri pentru sănătate & faqs