Cum îmi opresc câinele să mănânce pietre?

câine-mănâncă-roci-pica

Câinii rar ezită să gustă ceva care arată vag interesant. Indiferent dacă se cernează pentru "tratează" în Cutia de gunoi a pisicii tale sau eșantionarea unor gunoi vechi de două zile în partea de jos a cos de gunoi, Întotdeauna fac un lucru sau altul în gura lor.

Dar, în timp ce multe dintre aceste lucruri sunt de neconceput, ele sunt în general organice în natură. Ele au mirosuri interesante, gusturi și texturi & # 8212; Ea are sens (în Doggie Logic, oricum) că sunt interesați de aceste lucruri. Dar câțiva câini iau acest comportament la un nivel complet nou și încep să ingestie obiecte anorganice, cum ar fi roci.

Aceasta este, evident, nu este o idee bună și poate fi foarte periculoasă. Nu vrei cainele ta să mănânce lucruri care vor arăta la fel cum au intrat - înseamnă că câinele tău nu le poate digera. Aceasta, la rândul său, înseamnă că, dacă nu trec prin sistemul câinelui dvs., probabil că vor rămâne în tractul său digestiv de mult timp.

Așa cum ați imagina, aceasta nu este o mare strategie pentru sănătatea și fericirea pe termen lung (sau chiar pe termen scurt)!

De ce câțiva câini mănâncă roci?

Deși relativ rare, comportamentele care mănâncă rock sunt bine documentate, dacă este prost înțeleasă. Câinii care mănâncă roci și alte articole nealimentare se spune că expune Pica - o condiție care a fost documentată într-o varietate de rase, vârste și ambele sexe.

Pica este similară Coprophagy, care este Practica de mâncare. Cu toate acestea, există o diferență importantă: Pica implică numai consumul de obiecte inanimate care nu au o valoare nutritivă, cum ar fi rocile, bastoane, Cheile de plastic sau de mașini. Poop (și veți dori să vă întoarceți de la micul dejun în acest moment), uneori conține material nedigerat, ceea ce oferă o valoare nutrițională. Deci ... Da. Yay?

Ambele comportamente apar pentru o oarecare motive similare, dar există o tumă a acestor motive. Unele dintre cele mai frecvente includ:

Câinele dvs. suferă de un tip de deficiență nutrițională. În aceste cazuri, câinele dvs. încearcă să obțină calciu, magneziu sau alții Vitamina sau minerale pe care nu le primește în cantități suficiente. Acest lucru este oarecum similar cu poftele ciudate Multe experiențe ale oamenilor însărcinate (deși sperăm că nu obțineți o poftă pentru roci - ați putea dori să vă sunați la medicul dumneavoastră despre acel).

Puii dvs. este plictisit, frustrat sau care are nevoie de mai multă atenție. Dacă câinele dvs. se confruntă cu stres mental sau emoțional, deoarece este sub stimulată sau deficitară în vitamina Snuggle, ea poate încerca să mănânce roci într-un efort de a obține mai multă atenție sau ca formă de a acționa.

Poochul tău suferă de frică sau anxietate. Frica și anxietatea (care sunt emoții strâns legate) pot provoca animale și oamenii să facă lucruri ciudate, inclusiv mâncarea de roci. Comportamentele care mănâncă rock sunt adesea cele mai frecvente între câinii cu strângere sau traumatizați (cum ar fi multe animale de casă, care au avut o viață dură).

Pupul tău sărac suferă de un tip de boală neurologică. Boli ale nervilor și a creierului (care este într-adevăr doar o mizerie mare de nervi) pot provoca câini să facă lucruri foarte ciudate, cum ar fi chowing pe roci. În consecință, este important să vă oferiți medicului dumneavoastră un examen neurologic adecvat pentru a exclude aceste tipuri de probleme.

Pupul tău este sub-hrănit. Dacă câinele dvs. nu obține suficientă mâncare, el se poate plimba cu o burtă perpetutală. Unii câini care se luptă cu acest lucru vor începe să înghită tot ce cred că poate ajuta la oprirea disconfortului.

Pupul tău suferă de o problemă tiroidiană. Tiroida câinelui dvs. produce hormoni care reglează o varietate de procese biologice; Dacă nivelele hormonale cad din Whack, câinele dvs. poate răspunde într-o varietate de moduri. Problemele tiroidiene sunt unul dintre lucrurile pe care majoritatea veterinarilor le vor investiga la evaluarea unui câine care expune PICA.

Poochul dvs. este infestat cu paraziți intestinali. Unele intestinale paraziți poate provoca pofte ciudate la câini (și alte animale). Din fericire, VET dvs. poate conduce cu ușurință această problemă prin efectuarea unei analize fecale. Cei mai frecvenți paraziți sunt relativ simplu de tratat, deși procesul poate dura ceva timp.

Stop-câine-mananca-roci

Un plan bun pentru oprirea comportamentului de alimentație a rocilor și a PICA

Este adesea destul de complicabil să punem capăt comportamentului de alimentație. Există o serie de cauze diferite pentru această afecțiune și poate dura o muncă considerabilă de detectiv (adesea împreună cu VET sau un antrenor certificat) pentru a găsi o soluție.

Drumul din față poate fi lung și greu, dar merită cu siguranță efortul - viața câinelui tău poate fi în pericol. Trebuie să fiți diligent, dedicat și dedicat să aveți o șansă rezonabilă de succes.

Utilizați un plan pas cu pas, cum ar fi cel de mai jos pentru a găsi sistematic răspunsul la problema de mâncare rocială a câinelui.

Pasul unu: Vizitați imediat medicul veterinar.

În primul rând, Este important să aveți veterinarul dvs. să ia stocul situației actuale - Câinele dvs. poate avea deja roci în tractul ei digestiv, blocând fluxul. Dacă lăsați nesupravegheat acest lucru poate duce la neplăceri incredibile, cu consecințe potențial letale.

După ce se asigură că nu este plină de roci (sau alte lucruri) și în pericol imediat, VET-ul dvs. poate încerca să determine dacă orice afecțiuni medicale cauzează problema. VET dvs. va lua probabil o istorie detaliată, inclusiv dieta câinelui dvs. și comportamentul general și au probe de sânge testate.

Dacă medicul veterinar descoperă nimic de notă, urmați instrucțiunile sale la scrisoare. După ce a făcut acest lucru, puteți veni imediat înapoi și puteți lua în cazul în care ați plecat (aveți K9Ofmine.com marcaj, nu-i așa??)

Dar într-un scenariu cel mai bun, câinele dvs. nu va avea roci în burtă și va fi complet fizic sănătoasă. Aceasta înseamnă că puteți trece la pasul doi:

Pasul a doua: Scoateți cât mai multe roci (sau alte elemente necorespunzătoare, dar tentante) de la gazonul câinelui dvs.

Indiferent de cauza comportamentului (putem presupune că este o problemă comportamentală, deoarece dacă sunteți la pasul doi, veterinarul dvs. nu a găsit nici o problemă medicală sau v-a ajutat deja să rezolvați problema medicală menționată), este bine să eliminați Posibilitatea ca câinele dvs. să fie mai mult.

Deci, veți dori să începeți Curățarea zonei de canisare a câinelui, Dacă are una, precum și orice alte zone pe care le frecventează. Grădinile și zonele de tip patio sunt adesea acasă la o mulțime de pietriș și roci, așa că faceți tot ce puteți pentru a îndepărta pietrele din aceste locuri sau, cel puțin împiedicați să acceseze aceste zone.

Scoateți rocile; Îndepărtați problema (în cea mai mare parte). Atunci este timpul pentru pasul trei.

Pasul trei: Încercați să determinați și să abordați cauza principală a problemei.

Acesta este un pas complicat și poate solicita să vă consultați cu un instructor certificat sau de terapeut de comportament pentru a avea cele mai bune șanse de a determina de ce câinele dvs. se estompează pietrele. Intreaba-te pe tine insuti:

Câinele dvs. este timid, frică sau nervos? Unii câini sunt doar în mod natural mai mare decât alții (toată lumea știe a Chihuahua sau Pinscher miniatural care a fost suficient de twitchy pentru a arde în orice secundă), dar alții sunt nervoși sau temători pentru un motiv. Dacă câinele dvs. este membru al celui din urmă grup, încercați să o faceți mai siguri în fiecare zi. Periați-vă pe semnalele de calmare a câinelui Pentru a vă ajuta să mă ocupi de situațiile sau obiectele o subliniază.

Câinele dvs. este insuficient stimulat? Cum arată ziua ei medie? Dacă este format din o interacțiune minimă umană, un exercițiu mic și câteva jucării bune, veți dori să corectați cu promptitudine aceste probleme. Sub câinii stimulați nu sunt câini fericiți. Porniți câinele în mod regulat (sau închiriați un câine Walker), jucați cu puiul dvs. (ce zici aruncând o frisbee în jurul la plajă?) și oferiți-vă pooch-ul cu distracție Jucării puzzle pentru câini când ești departe.

Câinele tău este frustrat? Se uită la un câine după o altă trecere în fața lumii sale, în timp ce se află prins pe partea greșită a gard? Are o atenție suficientă de la părinții ei de catelus? Ea expune ea comportamente problematice de mestecare? Aceste probleme pot provoca câini să înceapă mestecarea și înghițirea rocilor sau alte obiecte inanimate.

***

Ați păsat vreodată un câine care a mâncat roci sau alte obiecte inanimate? Distribuiți-vă povestea cu ceilalți în comentariile de mai jos! Lăsați pe toți să știe ce tipuri de strategii pe care le-ați folosit pentru a opri comportamentul, inclusiv ce a funcționat și ce nu a făcut-o.

Niciodată nu știți cine vă puteți ajuta, așa că nu fiți timizi! Să vă auzim poveștile.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum îmi opresc câinele să mănânce pietre?