Ajutor & # 8211; câinele meu a mâncat plasticul! Ce ar trebuii să fac?

Câine a mâncat plastic
Vet-fapte-check-box

Având în vedere cantitatea de plastic din casa medie, nu este surprinzător faptul că câinii ocazional se sufocă.

Unii câini pot mânca din plastic în mod neatenționat în timp ce încearcă să-și obțină dinții pe ceva delicios, în timp ce alții pot găsi pur și simplu o bucată de plastic de plastic și pot decide să aibă un nibble.

Aceasta nu este întotdeauna o problemă gravă - piesele foarte mici vor trece adesea prin sistemul câinelui dvs. Dar, în alte cazuri, poate provoca probleme foarte grave de sănătate. Unii câini pot chiar să moară după ce mănâncă din plastic.

Vom explica pericolele Plastic poziționează mai jos și explică ceea ce veți dori să faceți dacă descoperiți câinele dvs. a mâncat unele.

Ajutor! Câinele meu a mâncat plastic: tay-uri cheie

  • Consumul de plastic este foarte periculos pentru câini. Plasticul poate provoca o serie de probleme, inclusiv leziuni ale gurii, sufocări, perforații gastrointestinale și obstrucții intestinale.
  • Vrei să faci o acțiune promptă dacă descoperi că câinele tău a mâncat plastic. Veți trebui să începeți prin aruncarea oricărui plastic încă pe pământ și îndepărtați orice plastic rămas din gura câinelui. De acolo, trebuie să contactați medicul veterinar și să urmați instrucțiunile furnizate.
  • Câinii mănâncă plastic din o varietate de motive. Unii pot face acest lucru din plictiseala, frustrarea sau curiozitatea, în timp ce puii pot face acest lucru pentru că sunt dentibile.
  • Cea mai bună modalitate de a aborda consumul de plastic este prin prevenirea. Nu lăsați articolele din plastic să se așeze în jurul în cazul în care câinele dvs. vă poate mesteca-le și asigurați-vă că rămâneți la jucării de mestecare de înaltă calitate.
CÂȘTIGUL CÂȘTIGULUI CÂȘTIGULUI

Planul de acțiune: Ce trebuie să facem în urma incidentului de plastic al câinelui

Urmați pașii enumerați mai jos dacă descoperiți că câinele dvs. a mâncat plastic. Acționând rapid, veți putea oferi câinelui dvs. cea mai bună șansă de a scăpa de încercarea fără a suferi o vătămare gravă.

1. Evaluați starea câinelui dvs.

Verificați pentru a vă asigura că Doggoul dvs. respiră în mod normal și că nu se sufocă pe nici unul din plastic.

Sufocarea este cel mai acut pericol pentru câinii care au mâncat plastic. Dacă el este tuse, gagging sau care prezintă un comportament panicat, apelați-vă medicul veterinar și mergeți imediat la birou (sau cel mai apropiat spital veterinar) imediat.

Asigurați-vă că veți urmări și poziția corpului câinelui. Dacă el se află în moduri neobișnuite, prezintă dureri abdominale sau pare să fie umflată, contactați-vă medicul veterinar imediat.

Aceste tipuri de simptome pot sugera o obstrucție intestinală a avut loc. Acest lucru nu este probabil să se întâmple dacă câinele dvs. a mâncat o mică bucată de plastic când v-ați întors spatele pentru o clipă, dar este o posibilitate distinctă dacă câinele dvs. a mâncat orele din plastic înainte de al le-a descoperit.

Primul ajutor de salvare a vieții

Toți proprietarii de câini ar trebui să învețe cum să efectueze CPR CANINE și Manevra Heimlich. Este, de asemenea, înțelept să aveți un kit de prim ajutor pentru câini la îndemână.

2. Deschideți gura câinelui și scoateți orice plastic prezent.

Indiferent de cât de mult plastic a mâncat deja câinele dvs., nu doriți ca el să înghită mai mult. Asigurați-vă că niciunul din plastic nu este blocat între dinți sau lipit pe acoperișul gurii.

Dacă nu vă simțiți confortabil sau sigur, puneți-vă mâinile în gura câinelui dvs., doar în mașină și mergeți la veterinar.

Este important să vă asigurați că gura câinelui dvs. este fără plastic, dar nu doriți să complicați lucrurile prin obținerea degetelor.

3. Recreați scena crimei.

Odată ce sunteți în mod rezonabil încrezător că câinele dvs. nu este în pericol iminent (ceea ce înseamnă că poate respira și nu pare să fie în durere sau suferință gravă), Veți dori să încercați să vă dați seama cât de mult a mâncat plasticul.

IT este, de asemenea, important pentru a determina tipul de plastic pe care la înghițit - Există o mare diferență între plasticul dur al telecomenzii TV și plasticul utilizat în saci sandwich.

Deci, examinați dovezile disponibile (vor fi adesea mici bucăți de orice a consumat pe teren) și să încerce să determine ceea ce a mâncat și cât de mult a reușit să se sufle.

De asemenea, este important să se determine ce, dacă este cazul, ar fi putut fi pe plastic, deoarece acest lucru poate reprezenta un pericol suplimentar. A fost plasticul pe care l-a mâncat folosit pentru a înfășura alimentele? Ce fel de mâncare se afla în interiorul recipientului? A mâncat o sticlă de plastic care conține produse chimice de uz casnic?

Informații importante!

Dacă câinele dvs. consumă ceva care conține baterii, doriți să vă îndreptați spre veterinarul dvs imediat.

Bateriile sunt corozive și pot provoca sângerări interne și arsuri amenințate la viață.

4. Contactați medicul veterinar și explicați ce sa întâmplat.

Acum că ați hotărât că câinele dvs. nu este în primejdie acută și v-ați dat seama ce fel de plastic este mâncat (precum și cantitatea de plastic), veți dori să vă apelați medicul veterinar.

câine-at-veterinar

VET dvs. va lua în considerare toți factorii relevanți, determină riscul relativ de probleme grave și va recomanda un curs prudent de acțiune.

Nevoie de ajutor veterinar rapid?

Nu aveți acces ușor la un veterinar? Poate doriți să luați în considerare Obținerea de ajutor de la JustAnswer & # 8212; un serviciu care oferă acces imediat virtual-chat la un veterinar certificat online.

Puteți discuta problema cu ei și chiar împărtășiți videoclipuri sau fotografii dacă aveți nevoie. VET online vă poate ajuta să determinați ce ar trebui să fie următorii pași.

În timp ce vorbește cu propriul dvs. VET & # 8212; care înțelege insulele și ieșirile din istoria câinelui dvs. "# 8212; este probabil ideal, Justanswer este o opțiune bună de rezervă.

În cazul în care Newfie-ul dvs. de 150 de kilograme a coborât puțin dintr-un sac de sandwich (și, probabil, sandwich-ul conținut în acesta), dar se rostogolește ca sinele său normal de goofball și mănâncă în mod normal, veterinarul dvs. poate recomanda pur și simplu să-l supravegheze. Șansele sunt, un pic de plastic subțire, flexibil, va trece direct prin intestinele sale fără dificultate.

Pe de altă parte, dacă câinele dvs. de 12 kilograme Wiener a mestecat un caz DVD, este posibil să aveți nevoie să vă aduceți puii. Plasticul dur poate deteriora esofagul, stomacul sau intestinele, și pentru că este un mic pup, este mai probabil să sufere de o obstrucție și să nu fie în imposibilitatea de a elimina plasticul pe care la consumat.

Ce pericole reprezintă plasticul pentru câini?

Plasticul poate provoca câteva tipuri diferite de probleme pentru câinii care o mănâncă. Unele dintre cele mai notabile probleme din plastic pot provoca:

  • Plasticul poate provoca suflarea câinelui dacă se blochează în gură sau în gât.
  • Plasticul poate provoca blocaj intestinal, împiedicând astfel hrana și apa să treacă prin sistemul său.
  • Piesele din plastic pot tăia sau vă răni gura câinelui, gâtul, stomacul, intestinele sau rectul.
  • Plasticul poate fi acoperit cu sau contaminat de substanțe toxice, inclusiv totul de la ciocolată la antigel.
  • Plasticul poate deteriora dinții câinelui.

Din fericire, de obicei, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la plasticul însuși fiind toxic.

Este dificil să faci generalizări largi despre plastic, deoarece există atât de multe forme diferite, dar cele mai multe sunt indigestibile. Aceasta face parte din motivul plasticului este un astfel de coșmar de mediu - durează de ani de zile, deoarece majoritatea tipurilor nu se descompun cu ușurință.

Simptome de îngrijorare post plastic

Planul de acțiune discutat mai devreme ar trebui să vă ajute să determinați cursul corect de acțiune pentru câinele dvs. de alimentație din plastic, dar dacă observați oricare dintre următoarele semne, mergeți imediat la biroul VET:

  • Vărsături - mai ales dacă apare în mod repetat
  • Letargie
  • Balonare
  • Posturi ciudate ale corpului
  • Panicat comportament
  • Continuă plâns sau plâns
  • Diaree - mai ales dacă apare în mod repetat sau conține sânge
  • Eșecul de a produce scaune deloc

Ar trebui să vă faceți voi vomita câinele?

Mulți părinți de companie se întreabă dacă ar fi adecvată Induceți vărsături la câini Cine a mâncat plastic.

Aceasta este în mod normal o idee proastă, deoarece plasticul poate să nu poată trece cu ușurință prin esofag. Contracțiile musculare puternice care însoțesc vărsături pot provoca piesele din plastic să deterioreze în interiorul câinelui.

În general, Nu este niciodată o idee bună să provocați vărsături decât dacă VET vă instruiește să faceți acest lucru.

Tratament veterinar pentru ingerarea plasticului

Odată ce ajungeți la biroul VET, personalul va verifica probabil vitalitatea câinelui dvs. și va lua o istorie.

Vor dori să știe despre plasticul pe care la consumat, precum și despre orice simptome pe care le-a expus De atunci (deci păstrați toate piesele de plastic rămase cu dvs. și aduceți-le în).

VET-ul dvs. poate utiliza apoi tehnologia imagistică (cum ar fi o ultrasunete sau radiografie) pentru a căuta indicii care indică unde plasticul este în interiorul corpului său și dacă este sau nu să provoace o obstrucție. Cu toate acestea, razele X nu sunt întotdeauna concludente, deoarece plasticul nu arată întotdeauna bine pe ele.

Dacă veterinarul dvs. crede că plasticul va trece singuri, el sau ea vă poate descărca animalul și vă poate instrui să îl observați îndeaproape. În alte cazuri, VET-ul dvs. poate recomanda să vă admită câinele, astfel încât el poate fi observat îndeaproape în timp ce încearcă să treacă din plastic.

Dacă plasticul trebuie eliminat, veterinarul dvs. are câteva opțiuni diferite. În unele cazuri, este posibil să fie posibilă preluarea plasticului folosind un endoscop (o cameră subțire, flexibilă, cu un atașament care să permită veterinarul dvs. să apuce plasticul).

Endoscoapele pot fi introduse în corpul câinelui prin gura sau rectul, astfel încât acest lucru vă va ajuta câinele să evite stresul asociat chirurgiei.

in orice caz, Îndepărtarea chirurgicală poate fi necesară în unele cazuri. Este, de asemenea, posibil ca medicul veterinar să fie necesar să se repare orice deteriorare a plasticului.

Odată ce plasticul a fost îndepărtat, VET dvs. poate prescrie antibiotice Pentru a preveni dezvoltarea oricărei infecții. El sau ea va recomanda probabil ca tine sa-ti pastrezi cainele calm si linistita pentru cateva zile după aceea, pentru a ajuta la odihna corpului.

Poate fi necesar să se ajusteze modul în care furnizați alimente și apă timp de câteva zile sau săptămâni - în special dacă câinele dvs. a suferit leziuni ale intestinelor sale.

Veți vedea plasticul din poopul câinelui?

Dacă câinele dvs. mănâncă doar o bucată mică de plastic, ar putea să treacă foarte bine prin corpul său ca orice altceva el mănâncă. Cu excepția faptului că plasticul va arăta probabil așa cum a făcut-o atunci când câinele tău a mâncat-o.

Cu toate acestea, asta nu înseamnă că vei vedea în mod necesar odată ce iese. Este foarte posibil ca plasticul să fie îndoit în interiorul câtorva dintre câinele tău.

De ce câinii mănâncă din plastic?

Câini care mănâncă din plastic din mai multe motive. Familiarizarea cu motivele pentru care fac acest lucru, puteți lua probabil măsuri pentru a împiedica problema să se întâmple din nou în viitor.

Unele dintre cele mai frecvente motive câinii mănâncă plastic includ:

Plictiseală

Câinii care nu se bucură de stimularea suficientă pot deveni foarte plictisiți. Acest lucru poate duce la o varietate de obiceiuri distructive, inclusiv mestecând sau mănâncă lucruri inadecvate.

Preveniți acest lucru, asigurându-vă că câinele dvs. primește suficientă atenție zilnică și dvs să-i ofere o mulțime de lucruri pentru a-și stimula creierul.

Plictisit-câine

Foame

Unii câini mănâncă din plastic din greșeală în timp ce încearcă să acceseze lucrurile delicioase din plasticul conține. Aceasta include lucruri precum ambalajul utilizat în mese de televiziune și alte produse alimentare similare, pungi de sandwich din plastic și containere în stil Tupperware.

Cea mai bună modalitate de a preveni aceste tipuri de probleme este prin simpla păstrare a alimentelor puse în locuri pe care câinele dvs. nu le poate ajunge. Dacă câinele dvs. are obiceiul de a săpat prin gunoi, optați pentru un gunoi rezistent la câini Poate că îl ține afară.

Dentiţie

Puii tineri vor mesteca ceea ce pot găsi în timp ce trec prin procesul de dentiție. Unii vor decide că pantofii, bastoanele sau pernele de canapele fac inelul perfect de dentiție, dar alții pot găsi articole de uz casnic din plastic mai plăcute.

Asigurați-vă că Catelul tău tânăr are o ticălos în siguranță că îi place să reducă șansele pe care le va mesteca lucrurile inadecvate.

Anxietate de separare

Unii câini suferă de anxietate severă de separare oricând oamenii lor părăsesc casa. Câinii vor face o serie de lucruri care să-i ajute la calmarea nervilor lor înfricoșători în aceste vremuri și, pentru mulți, acest lucru înseamnă să mestecați ceva.

De multe ori, câinii care sunt încurcați cu privire la plecarea proprietarului lor vor decide să mestece ceva care miroase ca proprietarul lor.

Am avut un laborator o vreme înapoi, care nu putea să stea departe de mine. Ea a distrus o mare varietate de articole de-a lungul timpului, dar ea părea deosebit de îndrăgită de telecomenzi TV. Întotdeauna m-am întrebat de ce le-a ales până când mi-a fost acoperită că au fost acoperite în mirosul mâinilor mele.

Pica

Pica este o afecțiune în care câinii mănâncă obiecte necorespunzătoare. Câțiva câini cu PICA mănâncă roci și alții mănâncă țesături, dar unii vor găsi obiecte din plastic irezistibile.

Pica poate fi o provocare pentru a trata, deci asigurați-vă că lucrați cu VET și un comportament de animal Pentru a aborda problema.

Asigurați-vă că utilizați jucării durabile de mestecat

Mulți câini care sfârșesc ingerarea plasticului fac acest lucru după ruperea uneia dintre jucăriile lor la bucăți (multe jucării de mestecat sunt fabricate din plastic).

În consecință, veți dori să vă asigurați că vă oferiți doar câinele cu Cele mai sigure și mai durabile jucării de câine disponibil.

câine-chewing-on-toy

Nu există jucării de mestecat complet indestructibil - chiar și modelele cele mai rezistente nu vor reuși să susțină fălcile puilor de mestecat cu putere. Dar, prin lipirea de jucării de înaltă calitate, care sunt concepute special pentru chewers agresiv, puteți reduce șansele de probleme.

De asemenea, este important să rețineți că este de obicei înțelept să vă oferiți câinele cu cea mai mare jucărie pe care o poate ocupa. Acest lucru îl va împiedica să-l rupă și să reducă șansele pe care le va înghiți întregul lucru.

***

Nu vă panicați dacă descoperiți că câinele dvs. a mâncat niște plastic. Mulți câini vor trece în mod normal din plastic fără a suferi nici un rău.

Chiar dacă câinele dvs. suferă complicații grave după ce a mâncat plasticul, veterinarul dvs. va fi probabil capabil să abordeze problema și să ofere câinelui dvs. o șansă bună la o recuperare completă.

Câinele tău a mâncat vreodată ceva plastic? Cum sa dovedit? A avut nevoie de atenția veterinară sau pur și simplu a trecut plasticul în poop? Spuneți-ne despre experiențele dvs. în comentariile de mai jos!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ajutor & # 8211; câinele meu a mâncat plasticul! Ce ar trebuii să fac?