Deteriorarea dinților la câini - frecvență, prevenire, tratament

Deteriorarea dinților la câini - frecvență, prevenire, tratament

Deteriorarea dinților la câini este o problemă comună. Decăzând dinții la câini este o cauză principală a bolilor dentare, inclusiv gingivită și parodontită. Aceste probleme sunt prevenite și ușor de gestionat atunci când apar printr-o combinație de rutine de îngrijire medicală veterinară și la domiciliu.

Menținerea igienei orale pentru animalul dvs. de companie va reduce necesitatea de a plăti sute de dolari în taxe veterinare pentru a vă trata Decizia dentară a câinelui. Tratamentul decăderii dentare avansate poate fi costisitoare, cu o procedură completă de curățare, costă între 500 și 1.000 de dolari în funcție de locație, dimensiunea câinelui, vârsta, sângele și după -care conform Ingleside Spitalul de animale.

Ce este decăderea dinților și cât de comună este la câini?

Decizia dinților este Defalcarea smalțului și a dentinei în dinți. Conform Spitalele VCA, 80% dintre câinii peste vârsta de trei au o anumită formă de boală dentară. Cu toate acestea, doar 10% din cazurile dentare la câini sunt de degradare dinte. Celelalte boli dentare găsite în mod obișnuit la câini sunt Fracturile dinților, gingivită, boală parodontală și abcesele rădăcinii dinte. Cele din urmă boli pot fi cauzate de decăderea dinților care este lăsată netratată.

Se estimează că 2/3 de câini sunt mai în vârstă de trei pot suferi de o boală parodontală care o face cea mai răspândită boală dentară care afectează câinii. Colegiul Regal Veterinar afirmă că până la 90% dintre câinii adulți prezintă o etapă de boală parodontală. Aceste statistici sugerează că decăderea dinților la câini este extrem de comună.

Vânzările de produse de îngrijire orală de companie au lovit 5 $.2 miliarde în 2017 în conformitate cu Fapte ambalate. Produsele de câine cuprind până la 85% din aceste vânzări. Acest lucru arată că proprietarii devin rapid conștienți de importanța îngrijirii dentare câinelui.

Cum apar decăderea dinților de câini?

Bacteriile se descompun fermentabil carbohidrați ca zaharoză, fructoză sau glucoză pe suprafața dintelui. Decizia dinților se caracterizează prin defalcarea smalțului în dintele cauzată de acizi produse de bacterii. Acest lucru face ca o biofilm numită o placă dentară să se formeze. Când acest biofilm se maturizează, poate deveni cariogenic, ceea ce înseamnă că provoacă degradare.

Acumularea Placa dentară poate da naștere la decăderea dinților, care, la rândul său, duce la gingivită și boală parodontală. Declinul provoacă formarea cavităților, numite și carie care itintin pentru "putrezirea". Din fericire, decăderea dinților de câine este prevenită și ușor de gestionat prin mai multe mijloace. Când dezintegrarea progresează în parodontită, decăderea nu este reversibilă. Prevenirea este vitală pentru prevenirea procedurilor veterinare costisitoare și a sănătății dentare slabe.

Simptomele decăderii dinților la câini

Deteriorarea dinților la câini este gestionată atunci când proprietarii sunt conștienți de semne. Acestea sunt simptomele comune ale degradării dinților.

Aspectul vizual al cavităților

Cele mai vechi semne ale unei cavități sunt aparițiile lui pete albe, pete pe suprafața dintelui afectat. Microcavitatea, cavitatea incipientă sau o leziune la fața locului sunt alte nume pentru asta. Cea mai bună modalitate de a identifica cavitățile este de a inspecta vizual un dinți al unui câine în mod regulat. Zesele de decizie din dintele de câine sunt distinctive.

Dacă leziunea progresează, Zona poate deveni decolorată, moale la atingere și, în general, afișează defecte structurale. Decizia trece în cele din urmă prin suprafața emailului care expune tubulele dentinale, care conțin pasaje ale nervilor. Această expunere poate duce la dureri tranzitorii care se înrăutățește cu expunerea la alimentele reci, căldură sau dulci. Decizia extinsă provoacă slăbiciune a dinților, atât de mult încât o fractură poate deveni vizibilă.

Respiratie urat mirositoare

De asemenea, cunoscut sub numele de halitoză, respiratie urat mirositoare este un simptom în care un câine are a Mirosul de respirație semnificativ neplăcut. Leziunile profunde cauzate de decădere pot provoca stagnarea și impacția alimentelor localizate atunci când alimentele se blochează în interiorul cavității. Această ambalare a alimentelor poate provoca o reacție de boală parodontală localizată, caracterizată prin halitoză împreună cu alte simptome comune.

Este important să rețineți că nu toți câinii cu decădere au halitoză și Nu toți câinii cu halitoză au decădere. O gamă de boli cum ar fi diabetul, megoesofagul și insuficiența renală au halitoză ca simptom caracteristic.

Decizia dentară a câinelui și halitoza
La câini, decăderea dinților și cavitățile provoacă respirație urâtă.

Gingivită

Gingivita este o boală care provoacă Inflamația gingiilor. Unele cazuri ale acestei boli nu progresează în parodontită, dar parodontita este întotdeauna precedată de un anumit grad de gingivită. Simptomele de gingivită pot fi nespecifice și adesea manifestate în gingii ca semne tipice de inflamație. Umflare, roșeață și sângerare sunt cadouri comune pe care gingivita le-a stabilit. Semnele comportamentale ale gingivitei includ disconfort în jurul gurii, uneori manifestând ca vocalizări sau evitarea atingerii. Semnele de gingivită severă includ:

  • Respiratie urat mirositoare
  • O linie roșie de-a lungul gingiei
  • Pus oozing din gingii
  • Recuperarea gingiilor
  • Dinți liberi

Gingivita este reversibilă și tratabilă cu asistență veterinară și îngrijire la domiciliu adecvată.

Placă dentară

Biofilmul bacteriilor care crește pe dinți se numește placă. Începe ca un depozit incolor, lipicios, dar odată ce tartrul se formează, de obicei, progresează la o culoare maro sau galbenă. Tartarul este o placă dentară întărit cauzate de o acumulare de minerale în saliva. Procesul de formare a tartrului ucide bacteriile în placa dentară. Suprafața întărită a tartarului merge doar pentru a oferi o suprafață pentru dezvoltarea ulterioară a plăcii. Acest lucru duce la construirea mai tartar care la rândul său compromite gingiile.

Adesea citate pe listele de câini cu dinți răi sunt rase brahycefalice. Boxer, Buldog francez, Bulldog englez, și Mops sunt mai predispuse la placa dentară decât altele. Asta pentru ca Dinții lor sunt supraaglomerați într-un bot scurt, care duce la malocluzia și rotația dinților. Alimentele tinde să devină prinse între dinții rotiți care alimentează bacteriile responsabile pentru formarea plăcii.

Câini chinezi crescuți, În special, soiul fără păr, suferă, de asemenea, predominanțe spre placa dentară. Gena Foxi3 codifică o proteină care activează dezvoltarea dinților și a părului. Dinții lor mai moi, cu rădăcini mai adânci, pot fi predispuse la degradare. Dinții pot, de asemenea, să pătrundă înainte, permițând hranei să devină prinși între ele.

Greyhounds au o rată ridicată de boală parodontală la început cauzată de placă. Acest lucru se crede că este pentru că rasa este genetic mai susceptibil la boala dentară. VET COMPASS raportează că până la 39% din Greyhounds suferă de boală dentară. Această statistică este mai mare decât alte rase mari, cum ar fi Rottweiler (3.1%) și Ciobănesc german (4.1%). Boala parodontală este cea mai răspândită în cursele pensionate.

Probleme de mestecat

Câinii cu decăderea dinților pot prezenta dificultăți mâncând, care se poate manifesta ca Probleme de mestecat. Hrănirea poate deveni incomodă sau dureroasă pentru un câine cu boală dentară. Ca rezultat, ar putea:

  • Picături de mâncare din gură în timp ce mănâncă
  • Respinge Chew toys
  • Reticent să-și deschidă gura
  • Mestecați pe o parte a gurii

De-a lungul timpului, această reticență de a mânca poate lua o taxă asupra stării corpului unui câine. Pierdere în greutate pot apărea. Dacă observați pierderea în greutate în animalul dvs., trebuie să căutați sfaturi veterinare. Este un simptom cheie al mai multor boli, nu numai problemele dentare și indică o cauză fundamentală. Problemele de mestecat pot fi mai dificil de identificat în rasele brahycefalice care pot lupta, deși minim, pentru a ridica bucăți mai mari de alimente. Plătiți o atenție deosebită comportamentului unui câine poate permite proprietarilor să identifice mult mai repede comportamente anormale.

Probleme de mestecat la câini
Problemele de mestecare pot fi cauzate de cavități și decădere.

Umflarea maxilarului

Umflarea mandibulară, De asemenea, cunoscut sub numele de umflarea maxilarului, poate prezenta ca simptom al cariilor dentare în cazuri severe. Se poate produce umflarea maxilară sub ochi. Această umflare maxilară este uneori identificată ca o infecție oculară sau rana strapunsa. O privire în interiorul gurii câinelui va da umflarea semnificativă, roșeață, sângerare și descărcarea puroiului în jurul dintelui afectat și poate confirma că cauza este, de fapt, una dentară.

Când apare umflarea, câinele va expune durerea maxilarului, umflarea semnificativă a facială, Incapacitatea de a ridica obiecte în gură și mișcări anormale ale maxilarului. Un abces dinte este foarte dureros pentru un câine. Tratamentul veterinar este necesar. În acest moment, abcesul este expus riscului de spargere și de a deveni deschis la infecții ulterioare.

Tratamentul și prevenirea cariilor dentare la câini

Prevenirea degradării dinților de câine implică o combinație de tratamente. Dacă prevenirea este practicată zilnic, nevoia de facturi veterinare costisitoare este mult redusă. Acestea sunt modalități de a preveni decăderea dinților și cum să o tratezi când se întâmplă.

Curățarea dentară veterinară

Asistenta medicala primara Veterinarii pot oferi profilaxie dentară, numită și curățarea dentară, Dar nivelul de expertiză în stomatologie poate varia în mod specific de la practică la practică. Profilaxia dentară profundă este recomandată de către Aaha. Curățarea timp de un an de vârstă pentru rasele mici-medii și cu vârsta de doi ani pentru rasele mai mari este ideal.

O evaluare vizuală poate determina dacă există o decădere a dinților canine și care este măsura. Câinele este anesteziat, astfel încât întreaga gură să poată fi radiografiată. Scalarea mâinilor Îndepărtează tartrul. Această eliminare este esențială deoarece tartrul acționează ca o suprafață ideală pentru a forma placă. Lustruirea coroanei vine după scalare și curățare pentru a reduce micro-abraziunile la smalț. Aceste proceduri variază în funcție de severitatea bolii observate la pacient. Acestea sunt etapele:

  • Una (gingivită) este tratabilă cu Acasă Îngrijirea dentară, lustruire, scalare și irigare.
  • Două (boala parodontală timpurie) este tratabilă prin scalarea subgingivală și antimicrobiene aplicate la nivel local.
  • Trei (boala parodontală stabilită) este tratabilă prin parodontală interventie chirurgicala însoțită de îngrijirea dentară consistentă. Dacă îngrijirea la domiciliu nu poate fi furnizată în mod constant pentru câinele dvs., poate fi necesară extracția.
  • Patru (boală parodontală avansată) necesită Extragerea și / sau chirurgia parodontală cu îngrijire dentară consistentă.

Periajul

Conform Dr. Link, un președinte al Fundația pentru stomatologie veterinară, Mai puțin de 10% dintre proprietarii de câini perie în mod regulat dinții animalelor de companie în ciuda faptului că este Standardul de aur pentru îngrijirea dentară la domiciliu. Periaj zilnic folosind o periuță de dinți pentru câini și formulate special câine pastă de dinți pentru 30-60 de secunde este o măsură preventivă.

Periuțele de dinți de câine sunt de obicei în trei tipuri; Peria regulată, dublă și degetul. Perii de perie umană sunt prea dur pe gingiile mai delicate ale unui câine, iar forma periei de câine este concepută pentru a găzdui diferitele forme ale dinților câinelui. Folosind o periuță de dinți umană pentru un câine poate provoca gingii de sângerare, ceea ce poate determina proprietarii să creadă că animalul lor de companie are gingivită, un simptom comun al degradării dinților. Încercarea de a peria atunci când un câine are deja gingivită, va provoca durere și sângerări suplimentare. Câine periuțele de dinți sunt capabile să elimine placa de pe suprafața dinților care pot ajuta la prevenirea degradării.

Pentru a reduce în continuare placa, unele tipuri de pastă de dinți de câine sunt antibacteriene, conținând enzime, cum ar fi glucoza oxidazei și lactoperoxidazei care reacționează cu saliva pentru a oferi o protecție antibacteriană temporară. Am recomandat să începeți încet. Puteți peria sau șterge dinții câinelui dvs. începând cu unul sau doi dinți pentru a începe cu.

Chew toys

Există o gamă largă de Chew toys adaptate pentru prevenirea decăderii dinților canine. Aceste jucării sunt fie neexepe sau digerabile și sunt proiectate cu părul pentru a curăța dinții și nuburile pentru a stimula gingiile. Stimularea mecanică a gingiilor îmbunătățește proliferarea fibroblastelor, încurajează sinteza de colagen și îmbunătățește tensiunea de oxigen de buzunar în gingiile care ajută la reducerea creșterii bacteriilor și crește circulația. Unele jucării sunt produse în arome specifice pentru a încuraja mestecarea obișnuită. Din fericire, jucăriile de mestecat sunt foarte accesibile și pot fi accesibile, deoarece sunt vândute în majoritatea magazinelor de animale de companie.

Jucăriile de mestecat ajută la combaterea cariilor dentare la câini
Utilizați jucăriile de mestecat pentru a masca gingiile și a curăța dinții câinelui!

Kibble uscate

Există opinii în conflict cu privire la utilitatea Kibble uscate Pentru prevenirea degradării dinților. Mecanic, Textura și forma Kibble uscată produc un efect abraziv asupra dinților când este mestecat, care pot elimina o placă. Pentru ca alimentele să fie eficiente în curățarea mecanică a dinților, procesul de mestecat ar trebui să dureze mai mult, să vizeze spatele gurii și să aibă o textură abrazivă. Kibble uscate regulate este de obicei bogat în carbohidrați și, atunci când este mestecat, se poate lipi de dinți datorită amidoninei. Acești carbohidrați metabolizează în zaharuri care alimentează bacteriile care cresc pe suprafața dinților, alimentând dezvoltarea în continuare a plăcii și a tartarului.

Acesta este locul în care vine în mod special Kibble dentare formulate. Dentalul adecvat Kibble tinde să fie mare, cu o textura care nu se prăbușește care nu se potrivește cu dinții. Unele alimente conțin polifosfați pentru a retrage calciul din saliva, reducând formarea plăcii. Aceste diete dentare Kibble se reduc în mod obișnuit riscul de degradare a dinților cu 50-60%. Acest lucru este promițător, dar nu elimină riscul.

Vaccinul stomatologic

În 2006, Pfizer Inc a introdus un vaccin dentar. La momentul a fost destinat să prevină sau să încetinească dezvoltarea bolii parodontale la câini. Vaccinul de polyfyromonas, studiat timp de patru ani, nu a redus semnificativ progresia bolii parodontale. Oficialii companiei asigură proprietarilor că vaccinul rămâne în siguranță.

Decizia dinților la câini - Întrebări frecvente

Pentru cititori nesigură cu privire la anumite aspecte ale îngrijirii dentare pentru câini, am compus o listă cu patru întrebări frecvente pentru a vă referi la.

Poate un câine să moară din dinți răi?

Cu toate că Un câine nu poate muri direct din dinții răi, pot în mod inevitabil. Gingiile au o sursă excelentă de sânge. Când parodontita cronică avansează, epiteliul care liniile de buzunare parodontale pot deveni ulcerate, creând un punct de intrare directă pentru bacterii în circulație sistemică. Bacteriile care intră pot afecta direct anumite organe, Creșterea riscului de boli de inimă, a bolii renale sau a bolii hepatice. O condiție preexistentă poate progresa și duce la moarte timpurie dacă infecția este severă și netratată. Acest lucru este numai în cazuri severe - cazurile reversibile de gingivită și decăderea timpurie nu vor fi suficient de periculoși pentru a provoca un câine să moară.

Cum de a opri decăderea dinților câinilor?

O combinație de masuri preventive este ideal. Rutina ideală pentru casa Dental este Periaj zilnic cu pastă de dinți de câine, Kibble Specializate Dental și Chew toys sau oase brute. Cu toate acestea, nu toți proprietarii își pot permite sau accesa în mod regulat aceste trei opțiuni. Unii câini refuză să-și închidă dinții, în ciuda faptului că au fost oferite pastă de dinți aromată. Alții nu pot fi anesteziați pentru o curățare dentară.

Dacă câinele dvs. refuză să-și închidă dinții, poate fi un semn că suferă deja probleme dentare și periajul este dureros pentru ei. Un medic veterinar va evalua sănătatea animalului dvs. de companie pentru a determina dacă munca dentară este necesară înainte ca orice periaj fără durere să fie realizabilă. Dacă nu există niciun motiv fizic pentru ca câinele să devină în dificultate, este necesară instruirea.

Cum să curățați

Introduceți conceptul încet și ușor prin frecare cu degetul de-a lungul gingiilor la început. Adăugați o pastă de dinți enzimatică după această etapă și încercați diferite arome de pastă de dinți. Când reacția este pozitivă, merită să progresezi să introducem o periuță de dinți și să oferim o mulțime de laudă și recompense Dacă este tolerată.

Acest proces este cel mai bine făcut în timpul puppyood, dar formarea poate fi realizată și cu câini adulți. Dacă câinele dvs. tolerează manipularea zonei gurii, dar nu poate tolera periajul, ca un material de etanșare dentar Oravet se aplică o dată pe săptămână pentru a proteja dinții sau Șervețele sunt folosite.

De unde știi dacă câinele tău are un dinte rău?

Dinții răi sunt identificabili prin simptomele menționate mai sus: Respirația urâtă, gingivită, probleme de mestecat și placă pe suprafața unui dinte. Decizia dentară timpurie este identificabilă prin inspecția vizuală a dinților.

Asigurați-vă că căutați decolorare, pete albe și deformări. Semnele comportamentale ale unui dinte de decădere includ doar mestecarea, după cum este necesar, zgârierea părții afectate a feței, frecându-se partea afectată a feței pe podea și abandonarea alimentelor atunci când încercați să mâncați. Câinele poate, de asemenea, să refuze alimente sau să mănânce mai puțin decât normal.

Pot dinții răi să facă un câine bolnav?

Parodontita avansată poate lăsa câinii afectați vulnerabile la infecțiile sistemice care le pot face rău. Cele mai răspândite infecții se manifestă ca boală hepatică, boală renală și boli de inimă.

Boală de ficat Poate să se prezinte printr-o pierdere de apetit, vărsături, diaree, icter, și confuzie. Boală de rinichi pot prezenta simptome similare, dar specifice bolii sunt gingii palide, ulcere ale gurii și umflarea facială. Boala de inima se caracterizează prin tuse frecventă, prăbușirea, scurtarea respirației, umflarea abdominală și dificultatea de a dormi.

Este important de menționat că aceste boli se pot manifesta fără nici un cadru al dinților prezenți și poate fi o problemă de sănătate în întregime separată. În plus, dacă încercați să le tratați cu privire la simptomele oferind Kibble dentare, jucării de mestecat și periați dinții acasă, nu este adecvat. Problemele cauzate de o boală dentară severă nu pot fi inversați fără intervenția veterinară în acel moment. Dacă observați semne de infecție sistemică, trebuie Căutați imediat atenția veterinară.

Deteriorarea dinților la câini este comună, dar poate fi prevenită. Când este lăsată netratată, decăderea dentară de câine poate deveni severă. Procedurile de probleme dentare severe, cum ar fi parodontita, sunt costisitoare și stresante pentru animalul dvs. de companie.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Deteriorarea dinților la câini - frecvență, prevenire, tratament