Cat chew corzile: de ce pisicile fac acest lucru si cum sa preveni

CAT chew corzile: De ce pisicile fac acest lucru si cum sa preveni

Fiecare casă este obligată să aibă cabluri, de la televizor la computer și cabluri telefonice. Toate aceste coarde de putere sunt responsabile pentru funcționarea zilnică a gadgeturilor noastre electrice. În timp ce acest conglomerat de dangling și intercalare a corzilor sunt foarte utile pentru noi, ei pot crea o amenințare reală la adresa fursuirii noastre. Aceste cabluri pot fi văzute ca jucăriile de mestecat de unele pisici, expunându-le la pericolele de rănire sau electrocutare și încă portreteau daune la gadgeturile noastre de uz casnic.

Dacă observați prietenul tău felin care se îndepărtează la cablurile dvs., trebuie să înțelegeți mai întâi motivul care stă la baza coardei de mestecare. Odată ce ați rezolvat acest mister, puteți să vă concentrați asupra posibilelor soluții care vor servi ca un factor de descurajare de la un astfel de comportament nepalabular.

Kitten se joacă cu fire

De ce pisicile mestecă pe corzi?

Ideea de cordoane de mestecat cu pisici este înconjurată de unele mistere inexplicabile; Pentru unul, coarda are o asemănare apropiată cu coada unui alt animal. Rețineți că instinctul de bază al lui Feline obligă orice pisică pentru a lansa un atac asupra oricărui lucru care seamănă cu o coadă. Cu toate acestea, acest raționament nu reușește să abordeze de ce o felină ar insista încă să-l mestece la coardă, făcându-se că nu face parte din nici un animal. Există atât de multe motive pentru care pisicile mestecă coarda care includ;

  • TOC: Aceasta este cunoscută sub numele de tulburare obsesiv-compulsivă. Este un comportament gnawing și mestecat adesea evident în pisicile orientale-patrimoniale cum ar fi Birmania, siamez, Oriental Shorthair și multe altele. Aceste pisici au tendința de a suge, mesteca și ingera obiecte necorespunzătoare, cuprinzând mai ales de coardă și alte elemente nepalabile.
  • Probleme dentare: Cablurile de mestecare a pisicilor pot fi atribuite problemelor dentare. Problemele dentare pot provoca dureri în gura felină și multe dintre ele recurg la comportamentul de mestecat într-o ofertă pentru a obține o ușurare de durere. De la vârsta de trei ani, 70% din populația felină poate ajunge probabil la boala parodontală. Recomandările sunt pentru părinții PET să fie proactivi cu probleme de îngrijorare a felinilor dentare - du-te pentru îngrijirea dentară profesională în mod regulat, atât pentru curățenie, cât și pentru cecuri.
  • Inactivitate sau plictiseală: Pentru pisicile mai vechi, puteți observa o combinație de probleme care ar putea provoca probabil comportamentul de gnawing. Cu vârsta, aproape toate pisicile sunt obligate să se dezvolte artrită în diferite grade - aceasta generează o scădere drastică a nivelului lor de activitate. Când un Kitty se găsește în stare să se miște liber, să exploreze, să exercite și să interacționeze cu lumea sa, inactivitatea va duce la plictiseală. Conducând pisica să caute alte puncte de vânzare, dintre care una este coardă de mestecat.
  • Probleme medicale: Vârsta bătrâne în feline este adesea însoțită de deficiențe metabolice, cum ar fi hipertiroidismul - aceasta crește nivelul de activitate al lui Kitty, sporind nevoia de a mesteca orice obiect accesibil ca o coardă.
  • Pica: Cazurile deficienței nutriționale cunoscute sub numele de PICA sunt destul de rare în feline; Cu toate acestea, este asociat cu ingerarea obiectelor ciudate. Potrivit speculațiilor, un Kitty va căuta intuitiv un înlocuitor pentru nutrientul pe care l-a perceput că lipsește dieta, dar elementul pe care l-ar putea alege să mănânce poate fi inadecvat. Feline care încep vizează obiecte neaplicabile dintr-o dată sunt de obicei găsite a fi anemice.
  • Stresul sau anxietatea: Comportamente anormale în feline precum gnawing pe coarde sunt adesea legate de stres. Mestecarea ameliorează nivelul de anxietate și calmează pisica în jos în acest proces.

Cablu de mestecat cu pisica

Cum să opriți pisicile din cordoane de mestecat

Mai multe sfaturi abundă asupra modului de a opri pisicile din firele de mestecat, includ;

  • Ascundeți coarda: Cordoanele ar trebui ascunse în spatele mobilierului greu, în care pisica dvs. nu le poate accesa. În plus, aparatele pot fi îndepărtate în dulap când nu sunt utilizate sau puteți decide să mergeți fără fir.
  • Îndepărtați coardele: Pentru unul, puteți folosi firul de plasă din plastic pentru a încuraja întreaga coardă, iar gustul carcasei ar trebui să fie unul care poate respinge pisica. Există încă capace de gestionare a acordurilor de plastic bune pentru îmbrăcarea acordurilor care rulează pe podea sau de-a lungul peretelui. Banda cu două fețe poate fi, de asemenea, la îndemână aici, deoarece pisica este avertizată la lipire. În cele din urmă, puteți obține coarda încadrată în tubulatura divizată. Sunteți liber să o ajustați la dimensiunea alegerii dvs. cu ajutorul unei perechi de foarfece. De asemenea, capacele pot fi atașate prin deschiderea divizării și apoi împachetați-o în jurul oricărei coardă pe care doriți să o încarcă. Pisica ta va renunța în cele din urmă când încearcă să se agreeze pe coardă fără noroc.
  • Utilizați repellanturi: Diferiți repelanturi ca un săpun de vase, săpun de primăvară, sos fierbinte, ulei de citrice și loiniment sportiv pot fi frecați în jurul coardelor - acest lucru va respinge pisica, deoarece nu-i place gustul. Cu toate acestea, evitați utilizarea oricărei substanțe cu conținut sărat, deoarece pisicile iubesc sarea. Un alt mod uman și sigur de a respinge o pisică de la coardele de mestecat este prin folosirea anti-mestecatorului amar cu acest lucru, ei vor înceta să mestece, linge sau mușcă pe lucruri aleatorii.
  • Velcro / Cabluri: Acest lucru este eficient în legarea tuturor lungimilor excesive ale unui coardă. Când coarda nu este atât de ușor disponibilă, pisica nu poate fi tentată să mestece. Acordurile încurcate pot fi atașate la pereți sau picioarele de masă - acest lucru reduce atracția pe care o ține pentru prietenul tău felin.
  • Furnizați elemente alternative de mestecare: Acest lucru implică furnizarea lui Furbaby cu ceva mai puțin riscant pentru a-și da. Consultați medicul veterinar pentru produsele de mestecat feline și tratează - acest lucru este un drum lung în satisfacerea instinctului de mestecat al lui Kitty, reducând tendința de a căuta acorduri și fire. Creșteți interesul pisicii dvs. în jucăriile de mestecat, prin îmbrățișarea lor cu unii catnip.
  • Creșteți timpul de joc al felinei: O pisică obosită este mai puțin probabil să caute coardă - acest lucru poate fi realizat prin creșterea timpului zilnic al pisicii. De asemenea, puteți decide să fiți implicați activ în timpul de joc prin introducerea jucăriilor precum jucăriile alimentare interactive - aceasta permite pisicii dvs. să vâneze mâncarea din interiorul jucăriei. Tipul de pescuit tip de jucărie este, de asemenea, bun, deoarece poate obosi pisicile atât mental, cât și fizic. Timpul de exercițiu al prietenului dvs. Feline poate fi, de asemenea, crescut prin instruirea acestuia pe comportamente simple, cum ar fi în jos, stați și multe altele - acest lucru este, de asemenea, bun pentru legare.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cat chew corzile: de ce pisicile fac acest lucru si cum sa preveni