De ce pisicile suge pe pătură?

De ce pisicile suge pe pătură

Unul dintre cele mai bune lucruri despre a avea o pisică observă lor comportament. Poate fi drăguț, poate fi amuzant, dar, uneori, este doar un mister. Un exemplu comun de comportament ciudat este suge pe pătură. Fie că găsiți acest comportament drăguț sau îngrijorător, este întotdeauna o idee bună să încercați să o înțelegeți. În cel mai rău scenariu, vă poate ajuta să diagnosticați o problemă medicală gravă, dar cel puțin veți cunoaște pisica dvs. puțin mai bună.

Pisoi și pături

Pătură de supt este cel mai frecvent în pisoi și, după cum vă puteți aștepta, are multe de-a face cu alăptează. La fel ca și cum bebelușii se bucură de supt degetele lor, pisoiurile ar putea suge pe pături sau alte obiecte moi. Pisicile pot fi atrase în special de alăptarea pe lână și alte produse din lână.

În timp ce bebelușii explorează adesea lumea prin mușcătură, suge și mănâncă lucruri pe care probabil că nu ar trebui, pisicile de obicei se aduc doar pe lână și pături atunci când nu au fost înțărcate cu succes. Ca regulă generală, pisicile ar trebui să trăiască cu mamele lor pentru cel puțin primele 8 săptămâni ale vieții lor. În acest timp, ei trăiesc de pe mama lor lapte, Dar va trebui să fie introdusă încet în alimentele solide.

În legătură cu o postare: Pisici de pisici pentru pisica ta

Ele aleg adesea pături, lână și alte țesături, deoarece imită mama lor destul de bine datorită căldurii și texturii sale. Dacă credeți că pisica dvs. ar putea încerca să se alăture, să se uite la alte încercări de a găsi "sfarcuri" de înlocuire, cum ar fi suge-l. Alte semne Kittenul dvs. a fost îndepărtat prematur de la mama lor include:

  • Comportament agresiv
  • Comportament înfricoșător
  • Dificultate cu comportamentele învățate în mod natural, cum ar fi îngrijirea
  • Boli frecvente datorită unui sistem imunitar slăbit

Nu toți pisoii care sunt îndepărtați de la mamele lor înainte de 8 săptămâni vor continua să încerce să se alăture pe o pătură, dar separarea prematură de la mama lor poate fi o cauză de supt de pătură. Este probabil cel mai bine să evitați Adoptarea pisicilor înainte de vârsta de 12 săptămâni, dar dacă nu poate fi evitată, asigurați-vă că discutați cu un veterinar dacă aveți nevoie să continuați procesul de înțărcare.

Pisica și păturile adulte

Când vă gândiți la asta, un pisoi care alăptează pe o pătură face sens, dar când o pisică adultă suge pe o pătură, poate părea și mai mult de un mister. Este mai puțin frecvent pentru pisicile adulte să suge pe țesătură, dar nu este nemaiauzită. De obicei, un pisoi care suge pe pătură va crește în mod natural din obișnuință, dar unele pisici continuă la vârsta adultă.

Poate fi ușor să vă faceți griji cu privire la pisica dvs. suge pe pătură, mai ales dacă nu o înțelegeți, dar comportamentul în sine este de fapt destul de benign. Cu toate acestea, există un risc de PICA dacă înghiți o cantitate excesivă de fire din pătură sau alte obiecte necorespunzătoare, care pot provoca probleme de stomac sau vărsături. În cazul în care pisica dvs. suge pe pătură, verificați pătură pentru a vă asigura că nu mușcău subiecte și să aibă grijă de alte simptome de probleme gastro-intestinale, cum ar fi:

Pica este o problemă serioasă, dar nu fi alarmat, supt de pătură nu rezultă automat la PICA. Este mult mai important să înțelegeți de ce pisica dvs. suferă pe pături în primul rând. Dacă există un motiv serios, cum ar fi frica sau o problemă medicală, atunci veți dori să știți despre asta pentru a face față ei.

Postări asemănatoare: Alimente pentru pisici pentru stomacuri sensibile și Cat alimente pentru constipație

De ce pisica ta suge pe pături?

Am discutat deja că pisoii sunt cel mai probabil să se alăture datorită experienței lor de înțărcare, dar există destul de multe alte motive pentru pătură de pisică care sugerează că ar trebui să explorăm. Dacă înțelegeți de ce pisica voastră dorește să suge pătușe, veți putea rezolva cauza, ceea ce este mult mai important decât să le opriți pur și simplu. La urma urmei, puteți observa că comportamentul este de fapt expresia unui lucru pozitiv, mai degrabă decât ceva negativ care trebuie să fie fixat.

  • Obicei

O pisică adultă poate suge pături din obișnuință de când erau tineri, posibil pentru că au fost îndepărtați de la mama lor prea devreme. Acest lucru nu este mult de îngrijorat, totuși, dacă nu mai trebuie să fie înțărcați, un obicei este doar un obicei. Atâta timp cât nu digerez nici o țesătură și nu vă deranjează să vă distrugă pătură, nu există nici un rău în pisica voastră suge la ea.

  • Relaxare

În mod similar, pisica dvs. poate continua să suge pe păturile sau chiar să ridice obiceiul, pur și simplu pentru că este reconfortant. În cazul în care pisica dvs. de obicei suge pături atunci când sunt fericite, conținut sau relaxante, cum ar fi răcirea pe poala ta sau în timp ce adormi, comportamentul nu este probabil o problemă și este, de fapt, o plăcere. S-ar putea să doriți să faceți ceva despre el dacă aveți îngrijorări cu privire la PICA, dar le puteți lăsa să se bucure de timpul de supt de pătură.

  • Rasa lor

Din păcate, încă nu înțelegem în întregime modul în care genetica poate afecta nevoia pisicii tale de a suge pe pături și alte țesături, dar se știe că unele rase afișează acest comportament mai mult decât altele. Dacă aveți o rasă orientală, ca a siamez, Sunt mai probabil decât alte pisici să suge pe pături. Cea mai bună estimare a actuală este că are ceva de-a face cu nevoile lor de înțărcare, pe măsură ce rasele orientale au perioade mai lungi de înțărcare decât alte rase.

  • Mediul lor

Ca și îngrijirea și lins, supt este, de asemenea, un comportament comun de relief pentru pisici. Aceasta înseamnă că o pisică adultă care ridică obiceiul de supt de pătură poate răspunde la factorii de stres în mediul lor. Gândiți-vă la orice schimbări recente de viață, în special din perspectiva pisicii dvs. Acest lucru poate fi ceva evident și mare, ca și casa în mișcare sau amenințată de un alt animal de companie din gospodărie, dar ar putea fi și ceva mic care deranjează pisica dvs., ca o unitate de aer condiționat puternică plasată prea aproape de spațiul lor personal, personal.

  • Anxietate

Pisicile pot fi, de asemenea, în general, în general, animale anxioase. Nu le place să se simtă prinși sau amenințați și pot fi foarte teritoriali. Pisicile pot crește să aibă personalități anxioase, mai ales dacă au experimentat insecuritate sau chiar abuz în trecut. Căutați altora semne de anxietate, cum ar fi ascunderea, lins excesiv, sau agresiune. Dacă ați adoptat o pisică adultă care suge pătură și prezintă semne de frică, vorbește cu un veterinar sau un comportaist despre cum vă puteți ajuta să-i liniștești anxietățile.

  • Doliu

Pisicile nu pot fi la fel de deschise și prietenoase ca și alte animale de companie, dar când se leagă de unul iubit, se leagă îndeaproape. Acest lucru poate însemna că iau greu atunci când cineva din familia lor trece departe. Ar putea fi o pisică, un alt animal de companie pe care l-au trăit cu întreaga lor viață sau un membru al familiei umane. La fel cum oamenii pot lupta cu durerea, O pisică care lipsește un iubit se poate întoarce la supt pentru confort.

  • Durere

Cea mai urgentă cauză de luat în considerare este durerea. La fel cum supt poate fi un mecanism de confort împotriva tristeței sau stresului, pisica dvs. poate începe să suge pături pentru confort atunci când sunt în durere. Dacă pisica dvs. începe brusc să sufere pe pătură, sau obiceiul lor crește semnificativ, căutați simptome ale altor preocupări potențiale de sănătate, cum ar fi rănile, loviturile, letargia și limpede. Dacă sunteți îngrijorat, este întotdeauna cel mai bine să vă luați pisica pentru a Verificați-vă la veterinar.

Cum să vă opriți pisica din pături de supt

Dacă pisica ta suge pături pur și simplu ca un obicei fericit atunci când sunt relaxați, este posibil să nu doriți să luați această activitate departe de ei. Cu toate acestea, dacă credeți că cauza este negativă, sunteți îngrijorat de Pica sau sunteți pur și simplu bolnav de pisica dvs. de a vă distruge păturile, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta.

  • Creați un mediu fără stres

Dacă bănuiți că ei supt pături pentru că sunt stresați sau anxioși, este o idee bună să vă concentrați asupra creării unui confortabil, Mediu relaxant pentru pisica ta. Asigurați-vă că au propriul spațiu personal, ascunderea zonelor și căile, o rutină fiabilă și timpul de îmbinare a calității.

Postări asemănatoare: Cele mai bune case de pisici și Cat condos pentru pisici

  • Desemnează o pătură de suge

Dacă pisica dvs. nu are o problemă de supt de pătură și singura dvs. preocupare este daunele pe care le fac pentru mobilierul dvs. moale, puteți lua în considerare desemnarea unei pături specifice pentru a le suge. Acest lucru funcționează în special dacă credeți că obiceiul este un obicei pozitiv pe care nu doriți să îl îndepărtați de ele.

Pisica pe pătură de lână

  • Redirecționați comportamentul lor

Indiferent dacă doriți să redirecționați comportamentul la o pătură specifică sau dacă doriți să terminați comportamentul cu totul, puteți folosi formarea comportamentului pentru a le redirecționa de la supt de pătură. Acest lucru implică, în general, scoaterea păturii de îndată ce începe să suge, redirecționându-le într-o altă activitate sau o pătură și apoi recompensați-le să consolideze acest nou comportament. Nu uitați să consultați un profesionist dacă aveți nevoie de ajutor.

  • Ia-le la veterinar

Cel mai important, le puteți duce la medicul veterinar. Acest lucru este crucial dacă credeți că durerea este implicată deoarece poate avea nevoie de un diagnostic, dar un veterinar vă poate ajuta, de asemenea, cu formarea comportamentului, evaluarea cauzei supt și a altor sfaturi și sfaturi bune.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce pisicile suge pe pătură?