Argumentele pro și contra de mini acvariu

Micul pește în rezervorul de pește sau acvariu, pește de aur, pește guppy și roșu, crap fantezie cu plante verde, viață subacvatică

Vârsta clasică bolul pestisorului auriu Obține concurență de la acvariile mici într-o varietate de forme și dimensiuni interesante. Chiar și cel mai mic apartament sau camera de dormit poate fi acum înrudit cu pește live. Dar sunt mini acvarii un habitat sănătos pentru pește? Dacă se confruntă corect și bine îngrijită, da, pot fi. Dar dacă se pune împreună în mod întâmplător și îngrijit marginal, peștele va fi condamnat la o viață foarte scurtă și neplăcută.

Binele

Partea bună a acvariilor mini este că oricine poate avea unul. Investiția monetară este mică, iar cerințele de spațiu atât de minime încât practic toată lumea poate găsi un loc pentru un rezervor mic de pește. Elevii de colegiu în cămine, îngrijitorii de îngrijire la domiciliu, Apartamente de apartamente, Chiar și cele mai aglomerate școli școlare toate au spațiu pentru un mini acvariu. Adesea, clădirea de apartamente "fără animale de companie" nu se aplică peștelui. Peștele sunt foarte relaxante pentru a viziona și pot oferi o oportunitate copii să aibă grijă de un animal de companie în situații în care animalele de companie mai mari nu sunt permise.

Răul

Ca orice rezervor de pește, au nevoie de mini acvarii întreținere, și nu ar trebui să fie achiziționate cu noțiunea că pot fi ignorate pentru perioade lungi de timp. Cu toate acestea, cea mai mare dezavantajare a acvariilor mici este că problemele pot apărea rapid și sunt adesea fatale înainte ca acestea să poată fi rectificate. Acest lucru se datorează volumului mic de apă în care trăiește peștele, unde se pot întâmpla schimbări în chimia apei și temperatura într-o chestiune de câteva ore sau, în unele cazuri, doar câteva minute. Prin urmare, este esențial să se monitorizeze îndeaproape condițiile de apă și să se efectueze schimbări de apă fidel.

Proprietarii de pește pentru prima dată ar trebui să fie deosebit de atenți în timpul stadiului inițial de păstrare a unui mini acvariu. Toxinele din apă vor crește brusc, deoarece sistemul biologic este stabilit mai întâi. Dacă schimbări de apă nu sunt efectuate, nivelurile vor deveni letale foarte repede. Testarea este o necesitate, deci au Kituri de testare a apei la îndemână sau să facă aranjamente cu un magazin de animale de companie locale pentru a face testele pentru tine.

Urâtul

Așa-numitele sisteme închise (i.E., Aquababia) devin răspândite pe piața animalelor de companie. Premisa este că sistemul are tot ce trebuia să se susțină complet, cu doar ocazionalul hrănire a unui fulg sau a două de alimente. Pentru experții în acvariu, o astfel de noțiune este considerată înșelătoare și deranjantă. Argumentul folosit este că "în natură, există Fără pelete alimentare, și peștele trebuie să-i primească nutrienți din mediul înconjurător."În timp ce acest lucru este adevărat, peștele în natură nu trăiesc în câteva uncii de apă lipsită de alte lucruri vii. În natură, peștele trăiesc într-un ecosistem foarte mare și bine dezvoltat, unde alimentarea cu apă este masivă și este în mod constant actualizată prin ploaie și apă în mișcare Curenți. Care este cu greu comparabil cu câteva uncii de apă care rareori se schimbă vreodată. Iar alimentarea cu alimente într-un mediu natural nu se limitează la o singură plantă, suplimentată cu câteva fulgi de alimente în fiecare săptămână sau două. În natură, Peștele au acces la o mare varietate de plante, precum și insecte, viermi și chiar și alți pești. Sistemele închise conțin o plantă sau două și vor înceta încet la moarte, fie să cedeze bolilor cauzate de stresul de a trăi într-un mediu limitat.

Sistemele sub un galon care sunt anunțate ca fiind "închise" sau "întreținere scăzute / fără întreținere", ar trebui evitate complet, deoarece nu sunt sănătoși pentru pește. Exemple de aceste tipuri de sisteme sunt:

  • Aquababies
  • Bettadome
  • Betta într-o vază
  • Do-Little acvariu
  • Omnarium

Recomandări

În mod ideal, alegeți cel mai mare acvariu pentru care aveți loc. Orice sistem atât de mic încât nu poate găzdui un filtru sau un încălzitor să fie utilizat cu mare prudență. O opțiune mai bună este să căutați un acvariu mic, dar plin. Unul dintre cele mai bune este sistemul Eclipse, care include un sistem de filtrare, precum și o lumină și o capotă încorporată. Acestea sunt acum disponibile în dimensiuni cât mai mici ca 2 galoane.

Unele magazine vor oferi kituri în care sunt vândute mici acvarii sau boluri cu toate elementele necesare. Țineți minte nevoile peștilor pe care doriți să le păstrați. Dacă nu sunt pești de apă rece, veți avea nevoie de un acvariu care să poată găzdui a încălzitor Pentru a menține temperatura în intervalul adecvat.

Opțiuni de pește

Peștele sunt cu sânge rece, ceea ce înseamnă că temperatura corpului lor se ajustează la orice temperatura apei este. Prin urmare, temperatura apei cerută de pește este un factor critic pentru a lua în considerare atunci când vă faceți alegerile. Celălalt factor crucial este dimensiunea. Peste mic sunt singura alegere potrivită pentru un mini acvariu. Din acest motiv, Goldfish nu sunt o alegere viabilă, deoarece acestea cresc rapid destul de mari și produc o mulțime de deșeuri. Câteva pești pe care îl puteți considera pentru un mini acvariu sunt:

  • Bloodfin Tetra: Tolerant de apă rece, cel mai bun dacă mai multe sunt păstrate într-o școală
  • Guppy: mici și foarte tolerante la condițiile de apă
  • Platy: foarte adaptabil și de obicei viu colorat
  • nor alb: un pește foarte tare care preferă apa rece
  • Zebra Danio: Foarte greu, tolerează destul de bine temperaturile mai răcoroase
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Argumentele pro și contra de mini acvariu