Probleme oculare în hamsteri

Hamster ochi aproape

Când se îngrijea bine, hamsteri De obicei nu aveți multe probleme de sanatate, Dar ocazional o problemă poate apărea. O problemă a ochiului este o astfel de problemă și nu ar trebui ignorată. Știind ce fel de probleme oculare primesc în mod obișnuit hamsteri, cum să le recunoști și ce se poate face despre ele vă poate ajuta să vă păstrați hamsterul confortabil și pe deplin văzut.

Este un hamster animalul potrivit pentru tine?

Tipuri de probleme oculare în hamsteri

Câteva dintre cele mai frecvente tipuri de condiții sau probleme de hamsteri se pot dezvolta cu ochii lor sunt prezentate mai jos. Desigur, dacă observați orice semne problematice pe care un ochi este rănit sau inconfortabil, este întotdeauna cel mai bine să solicitați sfaturi de la un medic veterinar cât mai curând posibil.

Conjunctivită

De asemenea, cunoscut sub numele de ochi roz, conjunctivita apare atunci când țesuturile roz din jurul ochilor hamsterului dvs. devin inflamați și iritați. O infecție este adesea prezentă și care poate provoca drenaj cu ochi grei, precum și crudând în jurul pleoapelor. Trauma din cușcă sau alt hamster, probleme dentare și medii murdare pot provoca un hamster pentru a obține conjunctivită.

Ulcere

Un ulcer cornean apare atunci când ochiul devine zgâriat sau iritat. Lenjeria de frezat pe ochi și rănile din cușcă și alte hamsteri sunt cele mai frecvente cauze ale ulcerelor în hamsteri. Ochiul poate să arate tulbure și hamsterul dvs. poate să-l închidă sau să-l frece în mod regulat. Este o problemă dureroasă și adesea progresivă care nu ar trebui să aștepte să fie abordată.

Proptoză

Această situație de urgență apare atunci când ochiul iese din priza de ochi. Se întâmplă de obicei când un hamster este stoarse prea tare. Acest lucru ar putea fi prin manipulare aspră, pasul accidental sau chiar printr-un atac de câine sau pisică.

Diagnosticarea problemelor de ochi în hamsteri

Pentru a diagnostica ce tip de problemă are hamsterul dvs., un medic veterinar ar putea fi nevoie să o examineze. Picături speciale de ochi, pete, lentile și lumini pot fi utilizate în funcție de ceea ce este suspectat problema ochilor. Desigur, unele probleme, cum ar fi proptoza, pot fi evidente.

Ocazional, un tampon al oricăror resturi care este prezent în jurul ochiului va fi examinat pentru bacterii sub microscop. Dacă este prezent bacteriile și medicul veterinar trebuie să știe ce fel este, poate fi efectuată o cultură.

Tratarea problemelor oculare în hamsteri

Dacă problema ochiului dvs. de hamster trebuie să fie curățată înainte de tratarea acestuia, puteți folosi o cârpă caldă și umedă pentru a șterge ușor resturile. Picăturile de ochi saline sau lacrimi artificiale pot fi folosite pentru a clăti și a lubrifia și ochiul. Odată ce ochiul este curat și deschis, majoritatea problemelor vor necesita medicamente topice, dar unele pot necesita, de asemenea, medicamente orale sau chiar chirurgie.

Dacă hamsterul dvs. este diagnosticat cu conjunctivită sau un ulcer, medicul veterinar va prescrie cel mai probabil picături de ochi medicinale sau un unguent. Aceste medicamente topice sunt de obicei aplicate la ochi o dată sau de două ori pe zi timp de una până la două săptămâni. Ocazional, medicamentele orale, cum ar fi antibioticele și medicamentele de durere, de asemenea, vor fi necesare, în funcție de tipul de problemă a ochiului.

Proptura poate implica îndepărtarea chirurgicală a ochiului, dar acest lucru va depinde de nivelul traumei și cât de departe este ochiul proeminent din priză. Uneori, ochiul este capabil să fie împins ușor în poziție de către medicul veterinar.

Procedura de eliminare a ochiului se numește enucleare și, încurajator, hamsterii pot continua să aibă o bună calitate a vieții cu un singur ochi.

Prevenirea problemelor oculare în hamsteri

Deși nu toate problemele oculare sunt prevenite, există unele considerații simple de îngrijire care pot contribui la minimizarea riscului, mai ales atunci când vine vorba de igiena și manipularea cuștii.

Cage și curățenia mediului

Cuști ar trebui să fie păstrat curat și fără praf și îngrijire suplimentară. Unele tipuri și branduri de așternut sunt praf decât altele, iar cele extra prafuite pot trimite particule mici în aerul care irită ochii hamsterului tău. Camerele care sunt praf de la proiectele de remodelare la domiciliu sau din alte motive pot provoca, de asemenea, probleme. Din acest motiv, un mediu curat este ideal nu numai pentru protejarea ochilor puțini hamster, ci și pentru sănătatea sa generală.

Manipularea corectă

Copiii care dețin hamsteri prea strâns pot provoca proptoză în hamsteri. Pentru a evita acest lucru, manipularea supravegheată, blândă ar trebui să fie aplicată în orice moment. Reținerea unui hamster prea strâns sau chiar îmbrățișând nevinovat un hamster un pic prea mult poate provoca daune grave nu numai cu ochii ei, ci și în alte părți ale corpului său.

Managementul în jurul altor animale de companie

Câinii și pisicile nu ar trebui, de asemenea, să nu fie lăsate singure cu un hamster pentru a evita rănile grave și chiar moartea.

Hamsterii agresivi pot duce, de asemenea, la traume la ochii altor hamsteri. Hamsterii sunt, în general, mai bune păstrat ca animale de companie individuale. Dacă luptele dintre perechi sau grupuri de hamsteri sunt regulate sau suspectați că un hamster este agresat, separarea permanentă poate fi cea mai sigură și mai frumoasă opțiune.

Ingrijire dentara

În cele din urmă, monitorizați-vă dinții hamsterului Ca dinții îngrozită sau neregulați provoacă probleme. Oferind elemente adecvate și adecvate pentru a mesteca (nu bare pe cușcă), A Dieta bună, și luând o viziune ocazională la acei mașini, poate ajuta la prevenirea problemelor nu numai în ochi, ci în altă parte.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Probleme oculare în hamsteri