Ce ar trebui să faci dacă hamsterul tău are copii?

Hamster mamă cu bebeluși

O naștere surprinzătoare nu este mai puțin frecventă hamsteri Deoarece sunt adesea incorect sexe și achiziționate ca adulți dintr-un magazin de animale de companie. În timp ce este mai bine să vă asigurați că obțineți hamsterul dvs. de la un magazin care separă bărbații de la femele la o vârstă fragedă pentru a evita surprizele ca aceasta nu este întotdeauna posibilă. Uneori veți aduce o casă de hamster dintr-un magazin unde au fost adăpostiți cu multe alte hamsteri și vor fi deja însărcinate fără să știi nici măcar. S-ar putea să fiți surprinși să vedeți un gunoi de hamsteri de copii care au apărut brusc într-o zi în cușcă de hamster și nu știu ce să facă cu ei.

Faceți hamsterul dvs. să se simtă confortabil

Pentru a vă ajuta să vă îngrijiți de hamsterul pentru noii săi copii, puteți plasa benzi de hârtie igienică sau țesuturi faciale în cușcă, astfel încât există un material moale, curat, disponibil pentru cuib. În mod ideal, ați face acest lucru odată ce vă dați seama că hamsterul dvs. este însărcinată, dar este bine dacă nu sunteți conștienți de sarcină. Un hamster gravid este, de obicei, destul de vizibil cu câteva zile înainte de naștere doar prin mărimea pură a abdomenului său.

Dacă tocmai ați observat că hamsterul este însărcinată, faceți o curățare amănunțită pentru a vă pregăti pentru noile sosiri. Odată ce bebelușii au sosit, nu vă faceți griji cu privire la curățarea cuscarului pentru o vreme. Lăsați-l pe mama și copiii singuri timp de cel puțin 7 zile, mai ales dacă mama nu a dat niciodată naștere înainte. Puteți observa puncte curate cu adevărat umede dacă este absolut necesar, dar evitați să deranjați cuibul, mama și copiii.

Hrănirea unui hamster gravid

De îndată ce observați că hamsterul este însărcinată, asigurați-vă că sunteți oferind o dietă de hamster de înaltă calitate cu o mulțime de proteine. Această dietă ar trebui să fie continuată pe parcursul sarcinii și până când bebelușii sunt înțărcați. În plus față de o dietă de bună calitate, puteți oferi cantități mici de ou fiert, biți de pui gătit, brânză și germeni de grâu pentru a da mamei un impuls nutrițional. Asigurați-vă că are întotdeauna apă curată, de asemenea.

Separați hamsterii

Dacă hamsterul dvs. însărcinat trăiește cu un alt hamster, poate doriți să le separați. Acest lucru va păstra bebelușii mai sigure și va evita luptele dintre adulți. De asemenea, va evita o altă sarcină în viitor dacă descoperiți că aveți un bărbat și un hamster feminin care trăiește împreună.

Dați confidențialitatea hamsterului

Va fi greu de rezistat, dar încercați să nu vă ocupați de bebeluși deloc timp de cel puțin 7 zile. Vrei să eviți să-ți faci mirosul pe copii și să-i muți în mod inutil. Dacă din anumite motive trebuie să mutați un hamster pentru copii, utilizați o lingură, astfel încât să nu vă luați mirosul pe copil. Este rar că va trebui să mutați un copil, chiar dacă sunt în afara cuibului. Hamsterul mamei va prelua, de obicei, niște pui răi și îi va întoarce la cuib.

Face hrănirea și timpul de udare cât mai eficient și calm posibil. Păstrați liniște când vă aflați în și în jurul cuștilor, astfel încât să nu vă stresați hamsterul. Este bine să aveți o privire rapidă în cușcă, dar ar trebui să evitați să stați și să urmăriți hamsterii pentru perioade lungi de timp.

Rețineți că hamsterul mamei va fi foarte protector, astfel încât acesta poate acționa mai agresiv decât de obicei față de tine în timp ce vă aflați în cușcă. Se poate încărca la mâna dvs. sau să stea pe picioarele sale din spate dacă vă apropiați prea mult. Acest lucru este natural și nu este o cauză de îngrijorare, dar ar trebui să evitați să obțineți un pic și să vă accentuați în mod inutil hamsterul.

Înțărcând hamsterii pentru copii

Hamsterii bebelușului vor fi gata să poată ieși din mama lor la vârsta de trei săptămâni. Acesta este cel mai bun moment pentru a separa bărbații de la femele dacă aveți hamsteri pitici dar Hamsteri siriene pot rămâne în aceste grupuri de sex masculin și feminin pentru încă două până la trei săptămâni.

Tineri hamsteri mamă

Din păcate, dacă ați achiziționat un hamster gravidă de la magazinul de animale de companie, este probabil destul de tânăr și nu poate avea cele mai bune abilități de mamă. Din acest motiv, poate fi mai probabil să abandoneze sau chiar să-și canibalizeze bebelușii. Dacă observați că hamsterul dvs. nu participă la cuibul sau îngrijirea copiilor și sunt mai puțin de 10 zile, din păcate este extrem de dificil să salvați bebelușii.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Reproducerea și reproducerea hamsterilorManualul veterinar

  2. Munford, Malena și colab. Hamster Care 101Râu aterizări clinică de animale

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce ar trebui să faci dacă hamsterul tău are copii?