Pyometra la pisici: cauze, simptome și diagnosticare

Pyometra în Cats caracteristică

Pyometra în pisici, definită ca o infecție a uterului, nu este nimic de jucat cu asta. Punerea în pericol și necesită tratament imediat și agresiv.

Fără tratament, pisicile cu piometra pot deveni extrem de bolnavi și, eventual, își pierd viața din cauza havocului că pyometra poate provoca restul corpului unei pisici.

Există multe de învățat despre Pyometra, așa că ați continuat și continuați să citiți.

Cauze de pyometra la pisici

Pentru a înțelege ce cauzează Pyometra, trebuie mai întâi să revizuim câteva elemente de bază despre un ciclu de reproducere a pisicii de sex feminin. Ca o femeie umană, femelele de sex feminin au un ciclu de reproducere, în timpul căruia nivelurile de hormoni sexuali, incluzând estrogen și progesteron, fluctuează și afectează organele de reproducere.

Când o pisică de sex feminin intră în partea Estrus a ciclului ei (aka, fiind în căldură), ea este gata să se împerecheze. Timp de câteva săptămâni după Estrus, nivelurile ei de progesteron se ridică și stau în sus. Progesterul stimulează îngroșarea căptușelii uterine, numită Endometru, pentru a se pregăti pentru sarcină.

Dacă pisica intră în căldură de mai multe ori, dar nu rămâne însărcinată, căptușeala ei uterină continuă să devină mai groasă. Căptușeala devine atât de groasă încât începe să formeze chisturi, o afecțiune numită hiperplazie endometrială chistică.

Această căptușeală uterină chistică începe să scurgă lichid. Dar, deoarece căptușeala este atât de groasă, mușchii uterin nu pot contracta suficient de suficient pentru a expulza fluidul din uter. Astfel, fluidul devine, în esență, o rață așezată pentru infecție.

Pentru a face lucrurile mai rele, celulele albe din sânge (WBC) sunt absente de la scenă. În timpul ESTRUS, WBC-urile sunt blocate de la uter, astfel încât sperma să poată călători în siguranță fără a fi atacați de aceste celule imune.

Ca și cum nu ar fi fost suficient, cervixul, prin care sperma călătorește pentru a ajunge la uter, relaxează atunci când o pisică este în căldură. Această relaxare permite, de asemenea, bacteriilor de la vagin să intre în uter. Pentru că nu există WBC, bacteriile intră în uter și a înființat magazinul, ducând la pyometra.

Cine îl primește?

Pyometra în pisici afectează de obicei pisicile care au cel puțin șase ani, dar pot afecta și pisicile mai tinere.

Pisicile feminine intacte au cel mai mare risc de a dezvolta pyometra. Cu toate acestea, pisicile care sunt spayed (ovare și uter au fost eliminate) pot dezvolta, de asemenea, această condiție.

Cum ar putea fi asta?

Rar, o spay este incompletă, ceea ce înseamnă că o parte a uterului, numită "ciocănitoare", rămâne atașată la colul uterin. Acest ciot uterin poate îngroșa când nivelurile de progesteron se ridică, potențial care duce la ceea ce se numește "Pictum Pyometra."

Simptomele de pyometra la pisici

Pyometra în simptome de pisici

Deși pyometra este o condiție gravă, nu provoacă întotdeauna simptome distincte sau severe.

În mod surprinzător, Pyometra nu provoacă întotdeauna simptome severe. De asemenea, unele dintre aceste simptome, inclusiv letargie, anorexie și vărsături, nu sunt specifice. Pisicile afectate ar putea bea mai multă apă și arinează mai des, dar aceste simptome nu sunt specifice la pyometra.

Simptomele de pyometra sunt de obicei clasificate în funcție de faptul dacă colul uterin este deschis sau închis.

Un simptom indicator al piometrului deschis este scurgeri de fluid din vagin. Acest fluid ar putea fi sângerat și poate fi văzut sub coadă sau în locurile în care o pisică frecventă (e.G., pat, mobilier). Deoarece pisicile sunt atât de groomiști, totuși, pisica dvs. ar putea curăța scurgerea înainte de ao vedea.

Simptomele sunt mai severe, cu piometra închisă, deoarece fluidul este prins în uter. De exemplu, abdomenul va fi mărită dureros. De asemenea, o pisică va arăta vizibil și grav bolnav, deoarece bacteriile din lichidul uterin se scurge în sânge și eliberează toxinele. Rinichii, care lucrează ore suplimentare pentru a filtra aceste toxine, nu mai funcționează bine. În plus, uterul ar putea deveni atât de umflat cu fluid pe care îl explodează, vărsând acel lichid în cavitatea abdominală.

Diagnosticul piometrului în pisici

Pyometra în diagnosticarea pisicilor

Orice femeie intactă cu un abdomen umflat, dureroasă care a bătut o cantitate neobișnuit de mare de apă este presupusă a avea pyometra. Testele suplimentare pot confirma diagnosticul.

Orice pisică feminină intactă care are un abdomen umflat și dureros și bea mai multă apă decât de obicei are pyometra până se dovedește altfel. Un medic veterinar va efectua teste de laborator de bază pentru a face diagnosticul.

Sângele vor dezvălui un număr mare de WBC, ceea ce indică o infecție. De asemenea, urina va fi mai puțin concentrată din cauza disfuncției renale. Aceste rezultate, totuși, nu indică în mod specific pyometra.

Testele de imagistică pot contribui la confirmarea diagnosticului. Razele X sunt utile cu pyometra închisă, deoarece abdomenul și uterul mărit vor fi foarte evidente. Această extindere nu este atât de evidentă cu pyometra deschisă; În acest caz, ultrasunetele este alegerea mai bună a diagnosticului.

Tratamentul piometrului la pisici

Tratamentul pentru pyometra trebuie să fie rapid și agresiv. În aproape toate cazurile, tratamentul este o spay imediat. Pisicile care sunt foarte bolnave trebuie să fie stabilizate cu fluide intravenoase și antibiotice înainte de operație.

Chirurgia poate fi dificilă deoarece un uter care este umflat cu fluid este fragil și predispus la spargere.

După intervenția chirurgicală, antibioticele orale sunt date timp de câteva săptămâni.

Rareori, pyometra este tratată din punct de vedere medical cu prostaglandine. Prostaglandinele reduc nivelurile de progesteron, care vor reduce îngroșarea uleiului uterin, deschideți cervixul și lăsați fluidul uterin să părăsească corpul.

Tratamentul medical ar fi pentru pisicile care vor fi crescute în viitor. Cu toate acestea, tratamentul medical nu este întotdeauna de succes, ceea ce înseamnă că pyometra poate să se repete. De asemenea, prostaglandinele pot avea consecințe grave pe termen lung.

Prevenirea

Cea mai bună modalitate de a preveni pyometra în pisici este de a avea pisici de sex feminin spayed când sunt tineri și sănătoși. Pisicile pot fi spayed ca tineri ca opt săptămâni.

întrebări frecvente

Dacă vreau să-mi reproduc pisica?

De departe, Spaying este cel mai eficient tratament pentru pyometra. Cu toate acestea, tratamentul medical este o opțiune pentru pisicile de sex feminin care sunt încă crescute. Prostaglandinele vor reduce nivelurile de progesteron în sânge, ceea ce va reduce grosimea garniturii uterine și va ajuta la expulzarea fluidului uterin din corp. Cu toate acestea, prostaglandinele nu funcționează întotdeauna, ceea ce duce la o posibilă reapariție a piometrului. În plus, pot avea efecte grave pe termen lung pe termen lung.

Nu văd nici un lichid de scurgere de la vaginul pisicii mele. Mai trebuie să o duc la veterinar?

da! Pisica ta ar fi putut curăța deja descărcarea sau au închis pyometra. Oricum, pisica ta va avea nevoie de tratament imediat.

Ar putea pisica mea să devină din nou pyometra?

Dacă pisica ta este spartă după diagnosticul ei pyometra și ovarele și uterul ei sunt complet îndepărtate, ea nu va dezvolta din nou Pyometra. Dacă pisica dvs. primește tratament medical, riscul de a obține din nou Pyometra este mult mai mare.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pyometra la pisici: cauze, simptome și diagnosticare