Va schimba câinele meu după ce a fost sterilizat?

post-sterilizare modificări
Vet-fapte-check-box

Proprietarii de animale de companie au câinii lor spayed sau sterilați din mai multe motive.

Mulți fac acest lucru pentru a evita posibilitatea ca puii, în timp ce alții fac acest lucru pentru beneficiile pentru sănătate, aceste proceduri pot furniza.

Alții pot face pur și simplu, pentru că adăpostul au adoptat animalul de la le-a obligat legal. Iar alții sunt, probabil, doar ca fiind sfatul celui mare Bob Barker.

Spațiale și neuterizarea sunt considerate o cerință pentru proprietatea responsabilă a animalelor de companie (cu excepția Responsabil, crescători de reputație cu câinii de reproducere a experienței).

Dar există un alt motiv pentru care unii oameni își au câinii lor (și, într-o măsură mai mică, spulbed): speră că va reduce comportamentele nedorite sau vor modifica personalitatea animalelor de companie.

Este adevărat că scenerea și spațiale pot declanșa schimbări de personalitate în animalul dvs. de companie, dar aceste schimbări pot varia semnificativ de la un câine la altul. Ne vom scufunda în chestiunea de mai jos, pentru a încerca să vă ajutăm să știți ce să vă așteptați când aveți câinele dvs. "."

Canina se schimbă după spargere și sterilizare: Takeway-uri cheie

  • Având câinele dvs. spayed sau sterilizat poate declanșa schimbări semnificative în personalitatea câinelui dvs. Aceste tipuri de schimbări nu apar întotdeauna, și nu sunt întotdeauna previzibile, dar este ceva de ținut în minte atunci când luați în considerare câinele fixat.
  • Ambele sexe pot demonstra schimbări, dar câinii de sex masculin prezintă de obicei schimbări mai mari decât câinii de sex feminin. De exemplu, mulți bărbați vor opri umflarea sau montarea oamenilor, animalelor și obiecte inanimate. Ei pot, de asemenea, să nu mai rătăcească sau să încerce să scape atât de mult.
  • Indiferent de schimbările de personalitate care apar, spargerea și neuterizarea oferă adesea mai multe beneficii pentru sănătate. Femelele care au fost spionate sunt mai puțin susceptibile de a dezvolta infecții uterine sau cancer mamar, în timp ce bărbații sunt mai puțin susceptibili de a dezvolta boala de prostată.

Modificări comportamentale comune asociate cu spargerea și neuterizarea

Deși procedurile de spargere și sterilizare sunt destul de normale și luate în considerare și # 8220; Standard & # 8221; Pentru câinii de companie, ele sunt destul de semnificative din punctul de vedere al animalelor de companie. Pentru început, ei vor modifica hormonii produse de câinele dvs. și pot declanșa, de asemenea, o serie de schimbări comportamentale.

Cu toate acestea, există o mulțime de variație a acestor schimbări, iar diferiții câini vor reacționa la procedurile din diferite moduri. În timp ce majoritatea proprietarilor vor alege să facă această procedură la un moment dat, există multe argumente pro și contra pentru a sparge și a neuita un câine La diferite etape de viață.

În mod obișnuit, bărbații experimentează schimbări comportamentale mai mari decât femelele după o operație de sterilizare sau de spaying, dar femelele pot experimenta și câteva schimbări.

Unele dintre cele mai frecvente modificări includ:

Mulți câini de sex masculin vor opri montarea și umflarea altor câini, Picioarele proprietarului lor, și obiecte neanimate Odată ce sunt neuterate. Alții vor continua să facă acest lucru din când în când, mai ales dacă câinele a fost sterilizat relativ târziu în viață.

Majoritatea bărbaților vor deveni mai puțin probabil să se rătăcească în căutarea romantismului după ce au fost sterilizate. Acest lucru poate fi deosebit de util pentru câinii care întotdeauna par a fi interesați să scape din curtea din spate sau în bolț când deschideți ușa.

Bărbații sunt, în general, mai puțin probabil să urineze în jurul casei după ce au fost sterilizate. Acest lucru nu înseamnă că câinii care sunt prost pregătiți să înceapă brusc să aștepte să meargă afară înainte de antrenor, dar va opri comportamentul "marcajului teritorial" pe care mulți bărbați expune (în cele din urmă să-l poți înșiși Banda de burtă).

Unii câini de sex masculin pot prezenta mai puțină agresiune după ce a fost sterilizată. Cu toate acestea, acest lucru funcționează, de obicei, doar dacă sunt sâni foarte devreme în viață.

Unele femele pot să se calmeze puțin după ce au fost spionate, deși alții vor acționa exact așa cum au făcut-o înainte de operație.

Rețineți că acestea sunt toate modificările pe termen lung, care se vor manifesta pe parcursul săptămânilor sau luni după operație. Există, de asemenea, schimbări pe termen scurt pe care ar trebui să le așteptați în orele sau în zilele de la operațiunea de spargere sau neutring a câinelui.

Unele dintre cele mai frecvente schimbări comportamentale pe care le puteți observa curând după ce ați adus casa dvs. de câine includ:

  • Letargie
  • Confuzie (câinele dvs. poate acționa în mod esențial cu pietre)
  • Modificări ale apetitului
  • Anxietate sau depresie ușoară
  • Sporit clinginess
  • Accidente de baie
  • Somnolență excesivă

Cele mai multe dintre aceste tipuri de probleme vor rezolva într-o zi sau cam asa ceva, iar multe dintre ele și # 8212; cum ar fi letargia și confuzia și # 8212; sunt susceptibile de a fi rezultatul anesteziei care poartă mai degrabă decât procedura de spargere sau sterilizare reală.

Cu toate acestea, nu ezitați să contactați medicul veterinar dacă persistă sau dacă câinele dvs. începe să prezinte simptome de infecție. Acest lucru poate include vărsături, dureri sau umflături care nu dispare sau evacuați de la rană.

Ceea ce este implicat în procedurile de spaying și neutering?

Acum că înțelegeți unele dintre cele mai frecvente schimbări comportamentale care urmează operații de spaying și neutering, să discutăm exact ceea ce se întâmplă atunci când aveți câinele spayed sau netered.

Majoritatea veterinarilor vă vor cere să vă aduceți câinele în câteva zile până la o săptămână înainte de procedură pentru a verifica dacă câinele dvs. este suficient de sănătos pentru operație și pentru a obține și analiza o probă de sânge.

Acest lucru vă va ajuta să vă asigurați că rinichii și ficatul câinilor dvs. funcționează suficient de bine pentru a se ocupa de medicația anesteziei, printre altele.

Presupunând că totul verifică, veți fi instruiți să vă aduceți câinele într-un timp programat. De obicei, veți avea nevoie de alimente de ceva timp înainte de procedură (probabil 12 până la 24 de ore, dar variază de la veterinar la veterinar) și veți dori să mergeți pentru o plimbare destul de lungă înainte de procedură pentru a vă asigura că câinele dvs. este complet "gol" gol "."

În afară de aceasta, veți dori să păstrați totul cât mai normal posibil, astfel încât puii să intre în birou relaxat și fericit.

Ambele proceduri apar sub anestezie generală și iau între 20 și 90 de minute (Spaying durează mai mult decât neutering), Deși câinele dvs. va fi probabil la veterinar pentru câteva ore pentru a permite timp pentru pre-op pregătiți-o și recuperarea post-op.

O combinație de mai multe medicamente de anestezie diferite sunt adesea folosite în timpul procedurii pentru a vă asigura că câinele dvs. rămâne inconștient și fără durere (sau aproape so) pe tot parcursul procesului.

Aceasta implică în mod obișnuit o injecție inițială la scurt timp înainte ca operația să înceapă, ceea ce va începe să-ți calmeze câinele în jos și să-l facă să se simtă somnoros.

O dată înapoi în camera de operație, câinele dvs. va avea probabil o linie IV introdusă în piciorul frontal, prin care se administrează anestezie suplimentară și droguri de ameliorare a durerii (și poate și salina). Un tub va fi apoi filetat în jos de vânt al câinelui dvs. astfel încât gazul anestezic și oxigenul să poată fi livrate în întreaga operație.

Din acest punct, lucrurile sunt puțin diferite pentru puii băieți și puii de fată, deci vom discuta despre procedurile separat.

Spaying

Termenul de spargere se referă la Sterilizarea unui câine de sex feminin, Deși veterinarul dvs. poate numi operațiunea o ovariohisterectomie sau ovariectomie (prima implică îndepărtarea ovarelor și a uterului, în timp ce acesta din urmă implică numai îndepărtarea ovarelor).

La începutul procedură, Personalul veterinar va rade de obicei zona în care va fi plasată incizia (de obicei burta inferioară) și o curăță cu atenție.

Apoi, odată ce VET este gata, el sau ea va face o incizie prin piele, mușchi și grăsime pentru a deschide abdomenul și a accesa ovarele și uterul.

VET găsește mai întâi și elimină ovarele înainte de a trece la uter. Uterul, ca ovarele, este apoi legat și îndepărtat. VET va inspecta cavitatea abdominală și va asigura că totul arată drept și că nu există răni de sângerare care necesită suturi. Apoi, veterinarul va începe cusarea peretelui abdominal.

Un bandaj poate fi plasat peste rană, iar apoi echipa veterinară va începe să vă trezească puțul.

O vor monitoriza o vreme și apoi o vor elibera împreună cu instrucțiuni pentru îngrijirea ei post-op. De obicei, veți fi spus să vă mențineți calmul pentru câteva zile și să vă limitați activitatea.

Neutering

Neuterintarea este termenul folosit pentru a descrie proces prin care câinii de sex masculin sunt sterilizați, deși se numește și castrație în unele contexte. Începutul unei proceduri de sterilizare se va desfășura doar ca o procedură de spaying.

Câinele dvs. va fi administrat anestezie și pregătit pentru intervenții chirurgicale. Scrotul câinelui dvs. poate fi ras și întreaga zonă sterilizată. În acest moment, o incizie se va face în partea frontală a scrotului, în apropierea bazei penisului (răufăcător, vă asigur că a fost mai greu pentru mine să citesc mai mult decât să citești).

Ambele testicule vor fi apoi îndepărtate, iar vasele de sânge asociate și cablurile spermatice (VAS deferens) vor fi legate. VET va examina zona, asigurați-vă că totul arată bine și apoi a coase scrotul. Personalul va începe apoi să vă trezească câinele și îl vor monitoriza pentru un timp înainte de a-l elibera înapoi la dvs.

Ca atunci când femelele sunt spayed, probabil că veți fi instruiți să vă păstrați calmul băiat timp de câteva zile în timp ce se recuperează (și poate aveți nevoie de un fel de e-gullar să-l oprească pentru mestecare la rană).

post schimbări de spaying

La medicamente sau nu la medicamente; Aceasta este întrebarea

Majoritatea câinilor vor experimenta un pic de durere după o procedură de spay sau neutru. Acest lucru poate dura o zi sau două sau poate atâta timp cât o săptămână sau două în unele cazuri.

Unii veterinari ca prescrie medicamente de durere prietenoase cu canini pentru a ajuta la menținerea câinilor confortabil în timpul procesului de recuperare, dar alții nu. Cei de pe partea pro-durerkiller a dezbaterii prescriu, de obicei, aceste medicamente pentru a elimina cât mai multă durere posibil și pentru a ajuta câinii să se odihnească confortabil în timpul vindecării.

Pe de altă parte, Veterinările care nu le place să prescrie analgezice la câini susțin că descurajează câinele dvs. să se deplaseze mai mult decât este necesar și îi ajută să-i liniștească în timp ce se vindecă. Acest lucru poate părea un pic dur, dar amintiți-vă că veterinurile iubesc animalele și doresc cele mai bune pentru ei - uneori un pic de durere este un rezultat acceptabil dacă servește un bun mai bun.

Tendința generală pare să se deplaseze spre utilizarea medicamentelor de durere după operație, dar există încă mulți veterinari care consideră că câinii se vindecă mai eficient dacă nu au prescris aceste medicamente.

Doar asigurați-vă că vorbiți cu medicul veterinar înainte de procedură și întrebați-i despre gândurile lor privind gestionarea durerii. Unii vor fi dispuși să își ajusteze procedurile tipice pentru a se potrivi dorințelor dvs., dar altele vor rămâne statornice și vor refuza să-și ajusteze practicile.

Gânduri de la medicul veterinar de consultanță, dr. Jo de Klerk, BVM

Deși unii veterici nu administrează medicamente de durere la animalele de companie supuse unor proceduri spay sau neutrice pentru a vă încuraja animalul de companie să păstreze totuși și să se odihnească, acest lucru nu este în interesul câinelui tău.

Utilizați o cutie dacă este necesar pentru a vă menține calmul câinelui, dar nu forțați-l să suporte în mod inutil zile de durere.

Dacă medicul veterinar refuză în mod constant să ofere managementul durerii pentru animalul dvs. de companie, poate fi timpul să căutați un nou veterinar.

Ce beneficii pentru sănătate sunt asociate cu spaying și sterilizare

În afară de faptul că spargerea și neuterizarea ajută la menținerea populației de companie la niveluri gestionabile, majoritatea veterinarilor recomandă aceste proceduri deoarece oferă câteva beneficii importante pentru sănătate.

Aceste beneficii sunt în mod evident diferite în funcție de sexul câinelui dvs., așa că le vom discuta separat mai jos.

Bărbați neutered

  • Cele mai intacte (non-neaterate) câini de sex masculin vor suferi de boală de prostată dacă trăiesc destul de mult. Neuterizarea reduce foarte mult probabilitatea ca problemele de prostată să se manifeste.
  • Cancerul testicular este comun în rândul bărbaților mai în vârstă, intact. Cu toate acestea, deoarece ambele testicule sunt îndepărtate în timpul unei proceduri de sterilizare, câinii de sex masculin care au fost fixați nu mai trebuie să vă faceți griji cu privire la această problemă.
  • Tumorile perianale (care apar în jurul anusului sau testiculelor) sunt mult mai puțin frecvente în bărbații neuterată decât în ​​bărbații intacte.
  • Unele hernie, în special tumori perineale (care apar în sau în jurul regiunii anale), apar mai puțin frecvent în câinii de cauciuc decât omologii lor intacți.

Femei spionate

  • Spayingul ajută la reducerea drastică a apariției tumorilor mamare la câinii de sex feminin. Acest lucru este important pentru că până la 50% din tumorile mamare la câini se dovedesc a fi canceroase.
  • Spaying ajută, de asemenea, la reducerea riscurilor de probleme legate de uter. Infecțiile uterine sunt destul de frecvente printre femelele non-spayate, dar, deoarece uterul este îndepărtat în timpul unei proceduri de spargere, acestea nu vor apărea în femele spuse.
  • Deși menstruația nu este o "problemă de sănătate", este dezordonată și poate provoca dureri de cap pentru proprietari. Femelele spionate nu vor mai experimenta a ciclul de căldură sau menstruate.

Rețineți că există Câteva riscuri de sănătate implicate în spaying și neutering de asemenea.

Pentru început, Există întotdeauna riscuri implicate în orice procedură chirurgicală sau oricând un câine este plasat sub anestezie. În plus, câinii modificați "# 8212; care afișează adesea pofteri crescute și metabolizme mai lente și # 8212; sunt în pericol de obezitate și toate celelalte riscuri de sănătate asociate cu transportul prea multă greutate.

Există, de asemenea, unele probleme specifice de rasă care pot apărea. Retrieverii de aur, de exemplu, suferă de probleme comune mai frecvent când sunt spayed sau sterilate la o vârstă fragedă. Între timp, ciobanii germani s-au dovedit a suferi mai frecvent din cauza cancerului, incontinenței și tulburărilor articulare după ce a fost neutered.

***

Ați observat modificări comportamentale în pooch-ul dvs. după ce l-ați prins? Sau, dacă puiul tău este o fată, sa schimbat după ce a fost spayed? Spuneți-ne despre experiențele dvs. în comentariile de mai jos.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Va schimba câinele meu după ce a fost sterilizat?