Înot, echilibru, oxigen și consum de alimente în pește

Micul pește în rezervorul de pește sau acvariu, pește de aur, pește guppy și roșu, crap fantezie cu plante verde, viață subacvatică

Vă întrebați vreodată că exact un pește poate înota, echilibra și consuma alimente sub apă? Verificați cum parcă oamenii se păstrează în sus și se dezvoltă în atmosfera lor acvatică.

01 din 04

Cum înota peștele

Cel mai peşte Înotați prin mișcări ale corpului și mișcările finale. Aripile sunt în principal balansoare, cu excepția furajului coada, care acționează ca un membru final de împingere, propulsând peștele prin apă.

În timpul normal, mijlocii până la înot rapid, acțiunea este inițiată la capătul capului peștelui, iar valurile trec în jos corpul, culminând într-o mișcare de coadă. Aripile dorsale și anale împiedică ca peștele să se întoarcă în apa - aripioarele asociate, de asemenea, efectuează funcții de frânare și de rotire.

În înot lent și echilibrarea statică în apă, se folosesc aripioarele pectorale. Aceste aripioare sunt, de obicei, incolore, astfel încât atunci când peștele este încă în apă, mișcarea lor blândă este neobservată. Într-adevăr, într-un pește ca Siamese Fighter (Betta splendens), aceste aripioare "pectorale" trebuie să fie căutate foarte atent, spre deosebire de culorile luminoase ale restului finicii.

Unele pești, în special unele dintre africane Cichlids și stickleback-uri, înot, de obicei, cu aripioarele pectorale, mai degrabă decât cu corpul, dar acesta este un obicei neobișnuit și nu norma.

  • 02 din 04

    Cum echilibrul de pește

    3 factori principali controlează echilibrul de pește:

  • Urechea interioară - Urechea interioară a peștelui conține (ca în cele mai multe urechi de mamifer) un sistem de sacuri sensibile care conțin oase, numite Otoliths, care sunt organe de echilibrare. Mișcarea oaselor din saculete spune creierului peștelui despre orientarea și mișcările sale.
  • Mușchii - Mușchii înșiși transmit mesaje de poziție și mișcare și este posibil ca linia laterală să o facă și așa. Într-un pește, este probabil ca numai mișcările active să aducă urechea interioară și percepțiile musculare. De asemenea, a fost descoperit recent că multe pești sunt echipate cu un tip de dispozitiv radar, mușchii care acționează ca radiodifuzori de impulsuri electrice care se reflectă din obiectele înconjurătoare.
  • Ochii - Ochii sunt esențiali în majoritatea peștilor, nu doar pentru percepția vizuală normală, ci pentru că peștele își ajustează corpul, dacă este posibil, astfel încât cei doi ochi să primească cantități egale de lumină. Una dintre excepțiile de la acesta este Pește pește de pește care a evoluat în peșteri întunecate și nu are nici un ochi. Este "vede" cu un sens unic "radar", similar cu o lilieci în multe feluri.
  • Cu toate acestea, majoritatea peștilor folosesc sursă de lumină ca un sentiment de direcție și orientare. Aceasta este mult aceeași reacție care provoacă insecte să zboare într-o lumină. În acvariu, efectul luminii este văzut dacă sursa de lumină care intră în rezervor nu este deasupra capului (un exemplu poate fi unul dintre noile subacvatice LED tuburi de lumină impermeabile). Peștele pot fi observate înotul într-un unghi, uneori o viziune foarte ciudată pe măsură ce înoată într-o orientare spre sursa de lumină ca și cum ar fi suprafața acvariului. Se spune că iluminarea înclinată a provoacă tulburări în pește supus acestuia, deci dacă utilizați iluminarea submersibilă pentru "efect" nu îl utilizați în loc de iluminare deasupra capului, dar numai ca supliment.

  • 03 din 04

    Rata metabolică și nevoia de oxigen

    Rata la care un animal utilizează energie, produce produse de căldură și deșeuri, iar consumul de oxigen se numește rata metabolică. O înțelegere a factorilor care modifică rata metabolică este de o importanță primordială pentru acvarist.

    Întrucât peștele sunt cu sânge rece, ele diferă fundamental de la mamifere prin faptul că rata lor metabolică crește pe măsură ce crește temperatura și sunt mai în Hermorest când sunt calde. Oamenii consumă o mare energie, care este furnizată de alimente și băuturi, pentru a menține o temperatură constantă a corpului care este adesea mult peste temperatura împrejurimilor corpului.

    Un pește, pe de altă parte, nu are un mecanism de încălzire pentru a face acest lucru, dar doar se supune unei legi chimice fundamentale care determină procesele corpului să meargă mai repede, cu atât este mai mare temperatura corpului datorită temperatura apei care înconjoară corpul însuși. Astfel, un pește transformă alimentele în energie la o rată mult mai mare în apă caldă decât în ​​apă rece.

    Un alt factor care influențează rata metabolică este activitatea. Un pește de odihnă are nevoie de mai puțină energie (alimente) decât un pește activ. Cu cât este mai mare temperatura, cu atât este mai energică un pește energic, astfel încât o temperatură ridicată acționează dublu în provocarea unui consum mai ridicat de energie în majoritatea speciilor - peștele utilizează mai multă energie nu numai pentru că este mai caldă, dar și pentru că trebuie să înoate mai mult pentru a prinde și a consuma și a digera mai multe alimente. Această acțiune are totuși o limită superioară și este probabil determinată de solubilitatea redusă a oxigenului în ape mai calde.

    Astfel, la aproximativ 80 de grade F, peștele mediu atinge consumul maxim de oxigen și apetitul maxim. Aceasta este, de asemenea, temperatura principală pentru a induce activitatea de reproducere în majoritatea speciilor și pentru a induce cel mai rapid ciclu de naștere în speciile de live.

    Un alt factor care influențează metabolismul este vârsta. Peștii tineri cresc relativ mai repede decât peștii mai în vârstă, precum și folosesc oxigen și alimente mai repede pe unitate de greutate corporală.

    Un factor important important de luat în considerare, în special în live-ul, este Sex și sarcină. Gravid feminin LiveArerii au nevoie de mai mult oxigen decât peștii mai tineri sau bărbați și vor sufoca mai întâi într-un rezervor supraaglomerat care conține adulți și tineri. Acest lucru se datorează faptului că respiră atât pentru tinerii lor, cât și pentru ei înșiși.

  • 04 din 04

    Respirația oxigenului în peștele labirint

    Pește de labirint, sau anabantidele, sunt constructori de cuiburi cu bule, dar dincolo de aceasta, pot respira oxigenul direct din aer prin utilizarea organului labirint. Nativ la corpuri calde, stagnante de apă, ei sunt capabili să ia în aer de la suprafața apei și să o țină în organul labirint. În cadrul labirintului sunt multe compartimente mici de labirint de plăci bony subțiri numite lamellae. Lamelele sunt acoperite cu membrane extrem de subțiri, atât de subțiri încât oxigenul poate trece prin. Sângele din membrană absoarbe oxigenul și îl transportă pe tot corpul.

    Obiceiul lor de a construi cuiburi de bule este o adaptare derivată din aerul lor de respirație. Cuibul de bule este construit dintr-o combinație de mucus și aer, pentru a forma bule care plutesc pe suprafață, iar ouăle de pește sunt depuse în cuib.

    Masculul protejează ouăle și mai târziu tinerii când se termină. Acum, aici este problema pentru începutul crescătorilor, cele mai multe specii de pești de labirint sunt relativ ușor de ras, peștele fac toată munca, dar ei se află, iar bărbatul a ieșit sute de prăjiți.

    Odată ce cei prăjiți părăsesc cuibul, cerințele de oxigen sunt atât de abrupte încât dacă amelioratorul nu are un rezervor bine aerat, prăjirea repede sufocă și moare. În natură, cuiburile sunt construite în fluxuri și iazuri mlaștină și, de îndată ce prăjiturile sunt libere, se împrăștie la vasta naturii, așa că nu rămân concentrate într-un spațiu mic.

  • Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » Înot, echilibru, oxigen și consum de alimente în pește