Pestele pearl, cynolebias bellottii și cynolebias nigripinnis

pește magic, pește instant sau pește anual

Unul dintre cele mai ciudate pești disponibile pentru acvariu astăzi este numit "Pearl Pearl". Numele lor științifice sunt prea multe pentru a lista, dar cele două principale subspecii sunt Cynolebias Bellottii și Cynolebias Nigripinnis. "Pestele Pearl" este adesea grupată cu KillIfish, și ouăle lor vândute pe eBay din fermele din Thailanda.

Notă ciudată: Aici este un fapt ciudat, nu multe specii de nimic nu pot cere. "Pestele Pearl" există cu foarte puține diferențe în speciile din America de Sud și Africa. Acum, acest lucru nu se datorează faptului că este o specie invazivă ca Guppy, un pește care a atins o plimbare în primele zile ale hobby-ului și a luat în pretutindeni Condițiile au fost favorabile. Nu, "Pestele Pearl" este unic prin faptul că își trăiește viața de la naștere dintr-un pat de iaz uscat, inundat de ploi de primăvară, crește rapid până la maturitate, colegii, depozitează ouăle pentru următoarea generație și moare pe măsură ce iazul se usucă În sezonul uscat. Face același lucru atât în ​​America de Sud, cât și în Africa, iar în conformitate cu înregistrările fosile au făcut acest lucru de peste 1.000.000 de ani. Iti dai seama!

Povestea peștelui anual

Există un grup de pești mici extrem de colorați din America de Sud și Africa menționate ca pește anual. Aceștia locuiesc în regiunile în care secetele sezoniere uscau multe dintre iazuri. Peștele anual trăiesc în aceste iazuri temporare și când aceste iazuri se usucă, toate peștii anuali mor. Care ar trebui să fie sfârșitul povestii, un sfârșit trist ar fi, dar nu este, prin urmare, motivul pentru numele "Pește anual".

Printr-un ciclu de viață remarcabil, o nouă generație este produsă în fiecare an. În aproximativ șase luni, peștele anual sunt născuți, ele cresc până la maturitate și produc semințele următoarei generații înainte de moarte prin uscarea le depășește.

Din când în când, o jumătate de zeci de specii de pești anuali sunt disponibili cel puțin ocazional, dar de departe cele mai cunoscute sunt peștele de perle argentinian, Cynolebias BelloTtii și Cyoebias Nigripinis - acestea pot fi utilizate ca tipic grupului.

Aspectul general al peștelui perla de sex masculin

Pestele de perle de sex masculin la cele mai bune din starea de reproducere este un albastru bogat marinar, cu o indigno nuanta, inclusiv aripioarele sale. Peste corp și aripioare sunt rânduri de puncte albe care contrastează frumos cu colorarea bazei albastre închise. Când bărbatul înotă, este amintește de un steag fluturând în briză, cu adevărat unul dintre cele mai remarcabile pești de acvariu de apă dulce mai mici pe care le puteți păstra într-un rezervor comunitar.

Aspectul general al peștelui perla de sex feminin

Cu excepția formei corpului general, femeia arată ca o specie diferită. Aripile ei sunt considerabil mai mici, iar ea este o culoare totală de culoare galbenă plictisitoare, cu bare maro mai întunecate pe corp și aripioare. Această colorare este folosită pentru a ascunde femeia de la păsările de prădători care se hrănesc cel mai mult în bazinele mici.

Obiceiurile de reproducere

Obiceiurile de reproducere ale peștelui perlat în habitatul său nativ argentina sunt extrem de interesante. Când bărbatul și femeia sunt gata de reproducere, bărbatul va înota înainte și înapoi și în jurul femeii, între timp, afișând cele mai frumoase culori care ar putea întâlni ochiul. Acest pește produce un albastru profund la reproducerea sa cel mai bine că rivalii chiar și peștii recifului sărat de dimensiunea sa. După un timp de a-și arăta finala magnifică, el va înota împreună cu gura coborâtă - înfundarea sau săparea fundului substratului până când descoperă ceea ce crede că este un loc potrivit în care să pună ouăle.

Notă: În natură, acest lucru se face în iazuri cu fund de turbă, trebuie să oferiți un fund de turbă într-un rezervor de reproducere din 2 motive. 1) stimulează și permite reproducerea ritualului să înceapă și 2) înmoaie apa.

El va apăsa apoi trupul său împotriva partenerului său, uneori aproape înfășurată în jurul femininului (stilul Betta), deoarece femeia îl urmărește și nu încearcă niciodată să scape de îmbrățișare. Acum el va fi în picioare pe cap și cu nasul său a purtat o gaură destul de adâncă în turbă (astfel încât stratul de turbă în rezervorul dvs. de reproducere ar trebui să fie de cel puțin 1 inch gros). În acest moment, partenerul său va veni înotul lui, nu există nici o urmărire implicată în peștele perla, acum va apăsa corpul împotriva lui.

Apoi, în mijlocul unei mișcări tremurând, în timp ce și-au apăsat corpurile unul împotriva celuilalt, un ou este evacuat. Acest lucru este imediat fertilizat de bărbat. După câteva secunde, oul este plasat în gaura mică din substrat care fusese preparată de peștele de sex masculin secunde înainte. În una sau două mișcări rapide, bărbatul acoperă complet oul cu turbă, aproape că plantează o sămânță în pământ. Acești anticuri continuă și în acest fel pentru câteva ore, poate toată ziua până la 100 de ouă sunt "plantate".

Sfârșitul vieții și începutul naturii: Când iazurile se usucă în sezonul uscat, peștele adult Peste Pește. Ouăle stau latente în turbăul iazului uscat mort pe tot parcursul sezonului uscat, uneori până la 6 luni sau mai mult. Pe măsură ce ploile se întorc în timpul sezonului umed, peștele Pearl își începe din nou viețile frenetice prea scurte fără să-și vadă vreodată părinții sau orice pește de perle adult.

Lucruri de reținut când reproducerea acasă

Sa descoperit că ouăle de pește de perle au nevoie de o perioadă de uscare parțială. Aquariștii au descoperit că, dacă ouăle sunt păstrate într-un sol umed sau un mușchi umed de turbă timp de câteva săptămâni, ouăle se trasează în câteva ore sau chiar minute după ce sunt returnate în apă.

Hrănirea Fry

Pearl Fish Fry are apetite extraordinare și ele cresc la o rată incredibilă. ei trebuie să fie hrănită de 5-6 ori pe zi pentru cele mai bune rezultate, Ca majoritatea stratului de ou, dar în cantități mai mari. Ele par să aibă un ceas unic de timp rapid, care îi determină să crească la maturitate completă în doar 3 luni și să fie gata să se reproducă, deoarece, în unele zone în care sunt originare, sezonul umed poate fi doar puțin peste 4 ani luni.

Cât timp vor trăi în acvariul tău?

Din păcate, natura dă și natura se îndepărtează. Ceasul lor de timp funcționează 2 moduri, după sezonul de reproducere, care poate dura 2 sau 3 luni, și 2 sau 3 spawns, ei nu pot trăi dincolo de durata lor de viață naturală de 6-8 luni, devin senile, bumping în lucruri, crescândă, crescândă și a murit rapid în câteva săptămâni.

Unde puteți găsi peștele perla?

Puteți găsi aceste pești unici marcate pe eBay și multe locuri sub numele de kilogram în multe culori. Adevărul este că Kilifish sunt disponibile în magazine și de lungă durată prin comparație. Acestea expediate din Thailanda sunt de obicei pește de perle, dar sunt un experiment distractiv și vă vor învăța multe despre natură. Ei colectează ouăle din Thailanda și le pun în mușchi umiști de turbă. Apoi, plasați-le în containere etanșate sigilate, în cele din urmă să le transmiteți în mod obișnuit în jurul lumii. Aceste oferte sunt ieftine și vă vor permite să vă distrați, dar amintiți-vă că sunt greu de păstrat în viață ca Fry, așa că nu fi dezamăgit dacă nu reușiți să ridicați nici o maturitate.

Strange flash înapoi

În anii 1950, "pește anual" a dat naștere unei societăți comerciale care a fost numită "pește instant". Ouăle de pește anuale au fost plasate în mușchi umiști și sigilați în saci de plastic. Cumpărătorul a fost instruit să plaseze conținutul pungilor în apă și să-și urmărească doar "pește instant". Cu toate acestea, afacerea nu a fost foarte reușită, deoarece există o limită a cât de mult pot fi stocate ouăle și este nevoie de o abilitate considerabilă pentru a înainta tinerii. Unele dintre anunțurile au citit "ouăle de pește pre-istorice prinse în sol pentru milioane de ani descoperite de oamenii noștri de știință, acum puteți să le trageți în casa dvs. și să urmăriți acest lucru dispărut de lungă durată vin la viață instantaneu."Această promovare tristă prin oportunități de marketing nu a avut nici o instrucțiune sau mâncare pentru a le menține în viață. Un alt Gimmick promoțional al timpului a promis că "peștele ar apărea în mod magic și cresc la dimensiunea maximă cu superfood-ul nostru special pregătit", a venit cu o cutie de alimente de aur. În mod natural, toți au murit într-o zi sau așa, de când bucățile mari, dacă alimentele erau prea mari și nu a fost acordată nicio atenție condițiilor de apă, a temperaturii sau a nevoilor Fry sau a creșterii.

Un ultim cuvânt

Pestele de perle sau peștii anuali sunt fascinanți pentru a păstra și chiar mai fascinante pentru a se reproduce. Sentimentul de realizare devine de la ordonarea unor turbă umplut cu ouă în poștă și în 3 luni de muncă diligentă care iese cu specimene frumoase pline sunt motivul pentru care suntem în hobby-ul în primul rând. Ca grup, peștele de perle sunt considerați de mulți să fie probabil cei mai drăguți peștii de apă dulce din lume și merită efortul de a da acest proiect o încercare!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pestele pearl, cynolebias bellottii și cynolebias nigripinnis