Idol de pește idol

Idol de pește Idol

Peștele de idol maur sunt frumoase, ornate și stivi într-un acvariu. Ei sunt și o raritate. Nu în oceane, dar acvariile. Majoritatea mor foarte ușor în captivitate. Cele mai multe nu fac o săptămână după ce faceți achiziția. Motivul principal este că sunt așa Eaters pretențios, ei ar prefera să moară de moarte decât să mănânce ceva ce nu doresc.

Caracteristici

Origine și distribuție

Idolul maurizanți poate fi găsit în toată Marea Roșie, Oceanul Pacific Indo-Pacific și Ocean. A fost raportat în Pacificul de Vest de la Kominato, Japonia, până la Insula Lord Howe, Noua Zeelandă și în Pacificul de Est din Golful de Sud din California, până la Peru.

Se numește Idolul MOORSH ca o referire la morarii din Africa de Nord, care se spune că crede că peștele poate aduce fericirea celor care locuiesc în apropierea ei.

Este singurul membru al familiei Zanclidae și o rudă foarte apropiată a tangilor sau a chirurgului.

Culori și marcaje

Aceste pești au corpuri asemănătoare discului și sunt adesea confundate pentru fluturefish, care sunt, de asemenea, cum ar fi și au o colorare similară. Idolii maorși au benzi contrastante de culoare neagră, albă și galbenă. Idolii moiși au guri mici la capătul boturilor tubulare lungi - multe dinții asemănători cu părul lung. Peștele au aripioare relativ mici, cu excepția aripii dorsale, care are spini care formează o creastă în formă de seceră. Numele științific, Zanclus Cornutus, este o referire la creasta sa distinctivă. Zanclus vine din sensul grec la "arcul pe spate", mai ales ca o coathe-greacă Cornutus înseamnă "coarne."Prin urmare, derivatul" coarne coarne."

Dacă veți cumpăra un idol maur, asigurați-vă că marcajele de culoare sunt întunecate și luminoase, care nu sunt estompate sau spălate. Dacă aripioarele și coada par să fie înfricoșată sau zdrențuită sau sunt parțial ars în jurul marginilor, iar ochii de pește sunt tulbure, acest lucru este cel mai adesea un semn de expunere la Amoniacul ars, care de obicei provine din practicile de colectare și de transport rău, dar pot rezulta și din calitatea și îngrijirea apei de acvariu proastă.

Dacă lipsește streamer în formă de seceră, dar puteți vedea o creștere nouă, mic, sub formă de filament alb, care începe să crească de unde a fost un fluxul a fost, este un semn excelent că peștele primește îngrijirea corectă, recuperarea și recâștigând o stare de sănătate bună. Acum, dacă lipsește streamer, dar nici o nouă creștere nu este încă aparentă, este o idee bună să așteptați o săptămână sau două pentru a vedea cum progresează condiția de pește.

Corpul de pește ar trebui să pară oarecum plin și rotunjit în partea laturilor, zona de stomac nu trebuie să apară concavă sau scufundată, iar structura scheletică a peștilor nu trebuie să fie vizibilă sub piele.

Tankmates

În mod obișnuit, idolul maur este un pește moderat pașnic păstrat cel mai bine cu alte specii neagresive. Alegerile potențiale pentru Tankmates includ cromi, grazieri carnivore, cum ar fi femeile și locuitorii de peșteri, cum ar fi dottyback-uri mai pașnice. În ceea ce privește păstrarea mai multor numere ale acestor pești, există multe opinii. Unii pasiști ​​recomandă păstrarea individuală a acestui pește sau în perechi minore, în timp ce altele sugerează că acestea fac doar bine dacă sunt introduse într-un acvariu în grupuri de 4, 6, 10 sau orice altceva.

Din experiență, știm că adulții maturi mari au o toleranță scăzută pentru un alt celuilalt și, prin urmare, se recomandă păstrarea unui singur specimen sau o pereche mată. În ceea ce privește minorii, deși acest pește pare să comune destul de bine ca un grup, totuși comportamentul lor față de celălalt poate fi imprevizibil. Uneori, un grup de idoli mai mici se vor descurca bine, în timp ce alteori pot fi una renegată în grupul care devine dominantă și decide să-și aleagă pe toți ceilalți.

Idol habitat și îngrijire

Idolii moi ar trebui să fie prevăzuți cu o mulțime de spațiu de înot neobstrucționat, precum și locuri de ascundere asemănătoare recifului pentru a se refugia atunci când se simte amenințate. Este recomandat un rezervor de 150 de galoane, deși puteți încerca un rezervor de 100 de galoane.

Idolii maorici vor alege adesea la Mare corali de piatră polipod și anumite polipi de corali moi. Deși acest pește mănâncă în primul rând algele de coralină și burete în natură, acest lucru nu înseamnă că nu poate alege la alte tipuri de nevertebrate sesile sau poate chiar crustacee motile.

MOORSH IDOL TANG Dieta

De obicei, peștii dificili de a păstra, specimenele mai mari nu se adaptează bine la viața acvariului. Cu tendința de a ignora alimentele oferite, cel mai adesea sănătatea lor va scădea din cauza foametei lente. Specimenele mai mici de juvenile sau sub-adulte se pot adapta mai ușor la împrejurimile lor, dar la fel, aceste pești sunt imprevizibile în comportamentul lor de hrănire.

Înainte de a cumpăra unul, asigurați-vă că cel pe care îl cumpărați este un eater dovedit. Dacă cumperi dintr-un magazin de acvariu, spune-le un eater dovedit este o condiție a vânzării. Dacă peștele a fost deja hrănit, întrebați când următorul hrănire este și reveniți pentru a fi martor pe cont propriu. Apoi, potriviți alimentele pe care magazinul îl folosește exact. Utilizați același program de hrănire.

Pentru că peștele care refuză să mănânce, pentru a supraviețui în captivitate, este posibil să aveți nevoie de o stâncă vie, bogată cu algele de coralină și creșterea buretelor pentru a stimula dorința peștelui de a mânca. Oferiți creveți, scoici, calmaruri și alte tarife de carne, potrivite pentru carnivore, misteridice vii și creveți de saramură, unele materii vegetale, precum și alimente preparate cu vitamină suplimentară care conțin alge marine și spirulină. Hrăniți de două până la trei ori pe zi.

Diferențe sexuale

Această specie nu pare să aibă caracteristici unice de identificare între sexe.

Creșterea idolului maur

Idolul MOORSH, ca și verișoarele sale chirurgicale, sunt pelagice, adică un spawner liber sau ou-scatterer care spală în grupuri. Femeia își scoate ouăle mici în coloana de apă, după care bărbatul înoată și prin norul de ou fertilizat în timp ce merge el. Femeia produce sute de ouă la un moment dat de mai multe ori pe an, de obicei în lunile de primăvară și de vară.

Ouăle clare și fertilizate plutează la suprafață și se alătură fluxului de plancton, unde se hrănește și se dezvoltă larvele în adulți miniaturali.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Idol de pește idol