Dormi de pește? Tot ce trebuie să știți

dormi de pește

Cred că majoritatea oamenilor vor fi de acord - dormit este una dintre cele mai importante activități din viața noastră. Planificăm o mulțime de activități în jurul încercării de a obține suficient somn să funcționeze, iar ziua noastră poate fi ușor distrusă de un somn de noapte rău înainte de a începe chiar. Dar este același lucru pentru toate animalele de companie? Noi cunoaștem câinii noștri și pisicile trebuie să doarmă, Dar faceți peștele nostru? Vrem cele mai bune pentru toate animalele noastre de companie și toate animalele trebuie să se odihnească, deci cum știm că peștele nostru sunt sănătoși? Și ce ar trebui să facem pentru a le ajuta?

Peștii în diferite culori în apă

Dormind cu peștii

da. Peștele dormi. Acesta este răspunsul rapid și ușor la întrebare. Un răspuns mai nuanțat este că toți peștii de companie trebuie să doarmă. Există rase de pește de apă adâncă care nu trebuie să doarmă și este teoretizată că acest lucru se datorează faptului că au evoluat să nu aibă nevoie de somn deoarece adună mai puține informații care trebuie procesate.

Acest lucru ne aduce de ce peștele dvs. trebuie să doarmă. Este, în general, acceptat că majoritatea, dacă nu toate, animalele de somn din motive similare - restaurare, sănătate și energie. Somnul permite animalelor să proceseze ceea ce au observat și să-și restabilească puterea creierului. Acest lucru este esențial pentru sistemele lor imunitare și fără ca peștele de somn să se lupte pentru a lupta împotriva infecțiilor și va avea metabolizme mult mai lente.

Cantitatea de somn pe care un pește are nevoie poate varia între rase și personalități. Unii vor prefera să se dezaprobă pe o perioadă de timp, în timp ce alții vor dormi într-o explozie lungă. Unii oameni cred că peștii lor sunt obosiți pentru că le văd căscați. În timp ce peștele ar părea că sunt căscându-se, acest lucru nu este pentru că sunt obosiți. Ei fac acest lucru atunci când au nevoie să-și elibereze branhii folosind apă.

Cum dormi peștele într-un rezervor

Acum că știi că peștele tău dormi, s-ar putea să te întrebi ce arată un pește de dormit sănătos. Dacă doriți să prindeți o bucată de pește de dormit pentru dvs., încercați să opriți toate luminile și păstrați mediul foarte liniștit. După un timp, trebuie să le verificați cu atenție și în tăcere folosind o lumină foarte scăzută. Nu strălucește lumina direct pe ele sau le puteți trezi.

Poate fi dificil să se determine dacă vă uitați la un pește de dormit. Iată câteva fapte despre modul în care somnul de pește vă va ajuta să identificați când se întâmplă:

  • Peștele de dormit nu își închid ochii pentru că nu au pleoapele
  • Ei nu se întind, ci devin mai puțin activi
  • Ei vor părea să rămână într-un singur loc, dar vor continua să se miște ocazional pentru a se menține stabil și pentru a menține oxigenul care circulă în branhii
  • Unii pești, cum ar fi rechinii, continuă să înoate încet pentru a menține oxigenul care circulă. În general, cu atât mai mic peștele, cu atât mai puțin drastică mișcarea pe care trebuie să o facă pentru a menține oxigenul care curge
  • Ei pot fi un centimetru sau cam asa de la fundul rezervorului, iar unii proprietari au sugerat ca se pare ca se plimba
  • Culoarea lor este probabil să se estompeze ca mijloc de a se proteja de prădători
  • Peștele nu intră în somn profund REM, probabil pentru că creierul lor este mai puțin complex decât al nostru. Aceasta înseamnă că nu visează

Pește de acvariuLăsați peștele de dormit

După cum ați putea imagina, somnul este la fel de important pentru a pescui ca noi, astfel încât să doriți să vă asigurați că primesc o sumă suficientă. Pentru a face acest lucru, nu este suficient doar să vă întrebați de ce și cum ar fi rasele speciale de somn de pește, este, de asemenea, important să întrebați, de exemplu, când faceți Betta pește dormi?".

Peștele pot varia între a fi diurnă, nocturnă și crepusculară. Aceasta înseamnă că sunt cei mai activi în timpul zilei, noaptea, sau în Dusk și Dawn. Pentru a răspunde la întrebarea noastră de mai sus, peștele Betta și cele mai multe rase comune de animale de companie, cum ar fi peștișor de aur, sunt diurnale. Ei sunt mult mai probabil să fie treji atunci când există lumină și să doarmă când este întunecată.

Dacă credeți că peștele dvs. poate fi nocturn, căutați aceste trăsături că au evoluat de-a lungul secolelor pentru a le ajuta să rămână treaz și viu în timpul nopții:

  • Mai lent, înot mai precaut
  • Ochii mai mari
  • Mai puternic comportament
  • Timiditate, cum ar fi ascunderea în timpul zilei
  • Roșu sau galben în culoarea culorii, deoarece aceste culori sunt absorbite de apă și devin indistinguizabile atunci când nivelurile de lumină scade

Este important să fii considerat de rutina naturală de dormit a peștelui, deoarece va trebui să le ofere un mediu liniștit dacă vor dormi suficient. Dacă aveți un animal de companie nocturnă, veți dori să le puneți într-o cameră care nu are prea multă activitate în timpul zilei, cum ar fi un dormitor, pentru a evita să le perturbe.

Indiferent dacă sunt diurne sau nocturne, peștele dvs. va beneficia de structură și de rutină atunci când vine vorba de lumină. Poate doriți să utilizați o lumină de rezervor pentru a face o rutină clară. Puteți pur și simplu să o păstrați timp de 12 ore și apoi să o opriți timp de 12 ore. Nu lăsați niciodată lumina pentru o perioadă completă de 24 de ore, deoarece acest lucru va perturba somnul lor și ar putea risca sănătatea lor.

Dacă peștele dvs. nu primește suficientă întuneric, ei se vor ascunde în plante pentru a încerca să obțină întunericul de care trebuie să doarmă. Dacă vedeți că peștele dvs. se ascunde în mod regulat pentru a obține un somn, uitați-vă la poziția rezervorului lor în timpul nopții pentru a vedea dacă există lumini problematice, cum ar fi o lampă stradă care strălucește direct la rezervor.

Unii pești se ascund atunci când dorm în mod independent de faptul că au nevoie de întuneric de nu, deci este, de asemenea, o idee bună să oferim locuri ascunse pentru peștele dvs., în special dacă aveți un pește Betta sau o rasă exotică găsită în recifele de corali. Ele sunt obișnuite să se ascundă în recif când dorm pentru a se proteja de prădători.

Comportamentul sănătos de pește

O întrebare comună care este întrebat despre peștele de dormit este "peștele dormește cu susul în jos?". Pot să înțeleg de ce proprietarii ar putea crede că un pește de sus în jos este dormit pentru că oamenii dormim pe spatele nostru. Cu toate acestea, peștele de dormit nu se întoarce cu susul în jos sau în lateral. Ei rămân în poziție verticală, dar se pot întruni ușor în jos, astfel încât fețele lor să fie puțin mai mici decât coada lor.

Dacă peștele dvs. sa rotit deloc sau dacă se află în partea de jos a rezervorului lor, ei sunt probabil bolnavi. Diagnosticul cel mai probabil este că există o problemă cu vezica lor de înot. Acest organ este ceea ce le permite să rămână plutitoare. Vezica lor de înot poate suferi de o infecție sau poate exista o concentrație ridicată de nitrați sau amoniac în apă. Dacă sunteți îngrijorat, ar trebui să vă apelați.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Dormi de pește? Tot ce trebuie să știți