Cum să se ocupe de apa de acvariu tulbure

acvariul noros

Problema apă tulbure poate fi un fenomen bfert pentru mulți proprietari de acvariu. Din păcate, nu există un singur răspuns cu privire la motivul pentru care apa dvs. de acvariu este tulbure, deoarece nu există nici o singură cauză. in orice caz, Pe baza culorii și circumstanțele în care apare apa tulbure, ea poate fi identificată, de obicei, la câteva cauze de bază.

Apa albă sau grioasă

Reziduuri de pietriș

Dacă apa este înnorat imediat sau într-o oră sau două de umplere a rezervorului, este probabil datorită pietrișului insuficient spălat. Scurgeți rezervorul și clătiți pietrișul până când apa rulează clar. Care ar trebui să rezolve problema.

Constituenți dizolvați

Dacă spălarea pietrișului nu rezolvă problema, următoarea cauză probabilă a apei tulbure într-un rezervor nou umplut este un nivel ridicat de constituenți dizolvați, cum ar fi fosfați, silicați sau metale grele. Dacă testați apa, veți găsi probabil că pH-ul este ridicat (alcalin). În aceste cazuri, tratarea apei cu balsamuri va rezolva adesea problema. O altă opțiune, care are multe beneficii dincolo de rezolvarea apei noroase, este de a utiliza apă (osmoză inversă). Magazinul local de pește poate să-l vândă sau să vândă unități capabile să facă apă ro.

Blower Blossom

Adesea, apa tulbure nu apare momentul în care este configurat un acvariu. În schimb, apare zile, săptămâni sau chiar luni mai târziu. Cauza este de obicei datorată Bălcă bacteriană. Întrucât noul acvariu trece prin ciclul inițial de spargere, nu este neobișnuit ca apa să devină tulbure sau cel puțin puțin tulbure. Va dura câteva săptămâni până la câteva luni pentru a stabili coloniile bacteriene care pot clarifica deșeurile din apă. De-a lungul timpului, că nori nu se va rezolva. Decăzând plantele sau excesul de alimente care rămân neliniștite pot provoca, de asemenea, apa lăptoasă văzută în floare bacteriană.

Indiferent de cauza, nu panică asupra infloresilor bacteriene. Menținerea acvariului foarte curată prin îndepărtarea resturilor, cum ar fi plantele decăzute și alimentele neatentare, aspirarea în mod regulat de pietriș și efectuarea unor schimbări parțiale de apă va rezolva rapid majoritatea cazurilor de floare bacteriene. Tăiați înapoi alimentarea în fiecare a doua sau a treia zi, ceea ce va reduce excesul de alimente în exces. Dacă există particule de resturi în apă pe care nu le puteți îndepărta prin schimbări și aspirare a apei, un floculant poate fi folosit pentru a le îndepărta. Floculează particulele de resturi pentru a se aglomera împreună, astfel încât să poată fi ușor îndepărtate de filtru (asigurați-vă că vă curățați filtrul astfel încât să funcționeze la eficiența vârfului). Floculele sunt în general comercializate ca clarificatoare de apă și pot fi găsite la magazinul dvs. de pește.

Apă verde

Apa verde este un non-brainer. Se datorează Algei de creștere. A scăpa de ea este partea grea, dar dacă știți cauza, este mai ușor să vindeci. Iată cauzele principale ale apei verzi:

Prea multă lumină

Cea mai evidentă cauză și cea mai ușoară pentru a vindeca este prea multă lumină. Plasarea acvariului în lumina directă a soarelui sau lăsarea luminilor de prea mult va duce la creșterea algelor. Reduceți timpul de timp pe care luminile sunt aprinse și deplasați acvariul într-o locație din lumina directă a soarelui.

Excesul de nutrienți

Nutrienții, cum ar fi fosfați și nitrați, susțin, de asemenea, creșterea algelor și trebuie, de asemenea, să fie reduse la algele de luptă cu succes. O schimbare de apă va oferi o ușurare imediată, dar probabil nu va rezolva complet problema. Este important să se ocupe de fosfați și nitrați la sursa lor de a vă scăpa de ei.

Fosfați

Fosfații provin din două materii de degradare a surselor, cum ar fi alimentele de pește și de la sursa de apă în sine. Testarea apei de la robinet pentru fosfați vă va informa dacă aveți o problemă cu sursa dvs. de apă. Dacă apa dvs. are în mod natural un nivel ridicat de fosfat, va trebui să utilizați RO Water sau un remover de fosfat pentru a trata apa. Reducerea cantității de alimente pe care le dați peștele și schimbarea la un brand care este mai mic în.

Nitrați

Nitrații se ridică în mod natural în acvariu în timp ca un produs secundar al deșeurilor de pește. Singura modalitate de a le elimina este de a efectua o schimbare a apei. Asigurați-vă că filtrul dvs. este păstrat curat și este adecvat pentru dimensiunea rezervorului dvs. De asemenea, asigurați-vă că nu ați depășit acvariul dvs. sau veți lupta în mod constant în creștere Nivele de azotate.

O marea majoritate a cazurilor de apă tulbure pot fi rezolvate de săptămânale de 10 până la 15% schimbări de apă, păstrând pietrișul foarte curat și folosind alimente de bună calitate.

Ceea ce face ca un acvariu să devină verde?
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să se ocupe de apa de acvariu tulbure