Scopul și tipurile de substrat de acvariu

Pește de orez japonez

Cu o excepție rară, acvariile sunt înființate cu un fel de substrat care acoperă fundul rezervorului. Substratul este disponibil într-o varietate de culori și materiale, oferind proprietarilor de acvariu o gamă largă de opțiuni la înființarea unui acvariu. Pentru că substratul nu este la fel de ușor de schimbat Ca alte elemente din acvariu, este înțelept să-și petreacă ceva timp de a alege tipul și culoarea substratului înainte de a configura rezervorul.

Scopul substratului

Substratul servește în mai multe scopuri. Unele sunt cheia unui habitat sănătos, în timp ce altele sunt doar estetice. Acesta oferă culoarea pentru a spori tema acvariului, a unei astfel de culori strălucitoare pentru a merge cu un castel sau temă de sirenă pentru acvariile copiilor, la o pietriș mai natural brun pentru a merge cu decor de lemn de pluș și plante vii. Pietrișul acționează, de asemenea, ca un loc pentru bacterii benefice care să crească care descompun deșeurile produse de pește.

Mediul de bacterii

Substratul servește un rol în Ciclul de azot Acționând ca un mediu în care bacteriile benefice colonizează și cresc. Deși substratul nu este singura gazdă pentru aceste bacterii importante, este locul în care un număr semnificativ de locuințe. În plus față de susținerea coloniilor bacteriene, substratul este, de asemenea, un mediu pentru plante vii să ia rădăcini și să deseneze nutrienți. Sunt disponibile substraturi speciale care oferă substanțe nutritive cheie pentru utilizarea în acvariile cu plante vii.

Habitatul de pește

Substratul creează un habitat mai natural pentru pește și este deosebit de important pentru peștele care îi place să urlească. Specii de locuințe de jos se bucură de înrădăcinare în substrat pentru tidbiții de alimente care au căzut acolo. Substratul poate face, de asemenea, peștele să se simtă mai sigure, deoarece nu reflectă imagini ale celuilalt pește din rezervor, cum ar fi sticla. Culoarea pătată a substratului îi ajută pe pești să se simtă în siguranță. Unele specii de pește își împrăștie ouăle pe fundul rezervorului. Dacă fundul rezervorului este gol, ouăle sunt clar vizibile și mai susceptibile de a fi consumate de pește adult. Un substrat pătrat va ajuta să facă ouăle mai puțin vizibile. Dacă substratul este suficient de mare, unele ouă vor cădea între spațiile deschise și vor fi protejate.

Decor

Substratul contribuie la atracția estetică generală a unui acvariu. Când este combinat cu plante, roci, lemn de pluș și alte decor, substratul ajută la crearea unui peisaj vizual care este plăcut pentru ochi și oferă un efect calmant. Este cunoscut un acvariu bine artizanat beneficii in sanatate Pentru cei care privesc la ea. Alegerea unei culori substrate care completează peștele dvs. poate ajuta la evidențierea culorilor lor.

Materiale de substrat

Substratul este disponibil într-o gamă largă de materiale, dar majoritatea proprietarilor de acvariu aleg pietriș standard vândut în mod obișnuit la magazinele de animale de companie. Pietriş vine într-o varietate de dimensiuni, culori și chiar forme. Nisipul este probabil următorul tip de substrat de cel mai folosit. Peștele care se bucură de burrowing sunt deosebit de îndrăgostite de substrat de nisip. Un alt substrat comun este zdrobit coral, care are efectul Ridicarea Ph și creșterea capacității de tamponare a apei. Cichlidele africane, de exemplu, nevoie de pietriș care este ridicată în calciu cunoscută sub numele de argonat pentru a ajuta la reglarea pH-ului rezervorului lor.

Rockul râului mare este uneori folosit de sine sau cu pietriș sub ea. Rockul este atractiv și face pentru un cadru natural. Marmură, pe de altă parte, sunt departe de natural. Cu toate acestea, ele sunt adesea folosite la reproducerea speciilor de pește împrăștiate de ouă. Ouăle vor scădea între marmură și la îndemâna peștilor adulți, care altfel se bucura să mănânce ouăle gustoase proaspătuite. Marmura sunt de asemenea folosite în bolurile de pește Betta, permițând ușurința întreținerii.

Dacă plantele vii sunt păstrate în acvariu, este obișnuit să utilizați mai laterit sau vermiculit ca substrat. Aceste materiale pot stoca și elibera substanțe nutritive importante pentru plantele vii. Ele sunt de obicei utilizate ca un strat inferior al substratului și acoperit cu un strat de pietriș.

Cantitatea substratului

Substratul este în general umplut la o adâncime de aproximativ 2 inci. Adâncimea suplimentară poate fi justificată atunci când există plante vii care produc un sistem rădăcină robust și au nevoie de adâncime suplimentară. Când utilizați nisip, adâncimea este de obicei puțin, între 1 și 1 1/2 inci. Mai mult decât aceasta poate provoca zone anaerobe în pietriș care sunt problematice. Acest lucru este valabil și pentru substratul de pietriș care este umplut prea adânc.

Culoarea substratului

Culoarea este un subiect care adesea dă naștere la discuții încălzite. Unii se simt puternic că culoarea substratului ar trebui să imite habitate naturale, în timp ce alții aleg o culoare substrată bazată pe preferințe personale, inclusiv roz strălucitor, albastru neon, motor de incendiu roșu și o serie de alte culori. În mod evident, aceștia nu sunt culori naturale care trăiește în sălbăticie, dar nu vor dăuna direct locuitorilor acvariului.

Dacă faceți o treabă bună de îngrijire a peștelui, culoarea substratului este o problemă minoră. Cele mai multe pești sunt destul de adaptabile și, dacă sunt păstrate într-un rezervor bine întreținut, cu condiții adecvate de apă și alimente bune, acestea vor face bine, indiferent de culoarea substratului.

Întreținerea substratului

Orice alegere a substratului selectați pentru acvariu, este important să eliminați periodic deșeurile care se pot acumula în substrat. Cea mai ușoară modalitate de a face acest lucru este de a folosi un vacuum special de acvariu care va suge resturile de substrat, fără a scoate substratul în sine. Acestea sunt disponibile la magazinul local de pește și ar trebui să fie utilizate o dată sau de două ori pe lună, când faceți schimbarea parțială a apei în acvariul dvs.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Componente de acvariu: substrat. Florida Departamentul de Agricultură și Servicii de Consumer, 2020

  2. Rezervorul meu de pește trebuie să aibă un substrat?Servicii veterinare acvatice, 2020

  3. Configurarea unui acvariu de apă dulce. Arizona Spitalul Animal Exotic, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Scopul și tipurile de substrat de acvariu