Cum de a elimina algele albastru-verde de la acvarii

Algă verde-albăstruie

Cyanobacteria, Fost numită alge albastru-verde, nu sunt cu adevărat alge, dar sunt o phylum de bacterii fotosintetice care trăiesc în soluri umede și apă. Structurile speciilor pot fi unicelulare la filamentous și unele specii sunt coloniale. Poate crește rapid și poate acoperi substratul în acvariu. Când este deranjat, se îndepărtează în foi. Se numește, de asemenea, algele de slime sau alge de frotiu, care este un nume adecvat, deoarece este foarte subțire și adesea dă un miros neplăcut sau de pește. O supraaglomerare severă a cianobacterii se poate aduna într-o spumă spumoasă la suprafața apei. Este de obicei albastru-verde în culoare, dar poate fi verzui-maro până la negru sau chiar roșu în culoare.

Unele specii pot fi toxice dacă sunt ingerate de pește sau alte animale și pot ucide peștii indirect, determinând scăderea nivelurilor de oxigen sub pragul de supraviețuire a peștilor. Dar Spirulina este o specie comestibilă și nutritivă de cianobacterii.

Cianobacteriile produc oxigen prin fotosinteză și poate transforma, de asemenea, azotul anorganic (N2) în amoniac.

Cauze

Overgrowth a acestui organism apare, în general, atunci când există niveluri ridicate de deșeuri și nutrienți dizolvați în apă, cum ar fi nitrați și fosfat. Fosfat, în special, este o contribuție primară la creșterea cianobacteriilor.

Acumularea excesului de nutrienți și a deșeurilor dizolvate poate fi datorată lipsei modificărilor apei și a întreținerii regulate, suprapunerii sau pentru că rezervorul este nou și coloniile bacteriene benefice nu au fost stabilite. Unele apă de la robinet de oraș pot fi ridicate în fosfat, făcând ca cianobacteriile să crească, dar poate apărea chiar într-un acvariu bine întreținut, matur.

Cauzele primare ale algelor albastru-verde din acvariul dvs. includ:

  • Cyanobacteria a fost introdusă în acvariu (pe o plantă sau din sursa de apă)
  • Lumina excesivă
  • Niveluri ridicate de deșeuri organice
  • Condiții anaerobe

Remedii

Odată stabilit, cianobacteriile sunt destul de greu de eradicat. O modalitate de a elimina este luând măsuri pentru a reduce substanțele nutritive în apă și îndepărtarea mecanică a cianobacteriilor în sine. Începeți prin răzuirea sticlei, curățarea rocilor și a plantelor și Aspirarea substratului. Efectuați o schimbare parțială de apă de 20% și rotiți luminile din rezervor timp de trei zile. În a patra zi, întoarceți luminile înapoi și efectuați o schimbare de 10 până la 15% a apei. Care ar trebui să scape de supraaglomerarea algelor și să reducă deșeurile și substanțele nutritive care susțin creșterea sa. Dacă există încă o creștere a cianobacteriilor sau algelor, procesul ar trebui repetat.

Fiți conștienți de faptul că cianobacteriile se va întoarce dacă cauzele de bază nu sunt corectate permanent. De fapt, nu poate fi niciodată eliminată cu adevărat. Cu toate acestea, modificările regulate de apă, întreținerea și măsurile preventive vor elimina reapariția unei supraaglomerate a cianobacteriilor.

Tratamentul cu antibiotic

  • O altă opțiune de tratament este eritromicina antibiotică, care va ucide cianobacteriile care provoacă o creștere slabă. Cu toate acestea, utilizarea eritromicinei poate ucide, de asemenea, bacterii benefice în acvariu și ar trebui să fie folosită cu grijă. Dacă se utilizează un astfel de tratament, monitorizează îndeaproape amoniacul și nivelele de nitrit timp de câteva săptămâni.

Modalități de a combate o supraaglomerare a algelor albastre-verzi în rezervorul de pește:

  • Reduce lumina
  • Schimbările parțiale de apă
  • Eliminarea fizică
  • Curățați bine rezervorul
  • Utilizați fosfat Îndepărtarea tratamentelor de apă sau a plăcuțelor de filtrare
  • Adăugați 200 mg eritromicină / 10 galoane de apă

Spre deosebire de Alge maro, cianobacteriara nu a fost consumată de pledostom și alte alge care mănâncă pește. Deci, nu conta pe acești pește pentru a vă ajuta să curățați problema dvs. albastră-verde.

Prevenirea

Ca și în cazul oricărei alge, menținând acvariul curat și efectuarea modificărilor regulate de apă sunt cele mai bune măsuri preventive. Când schimbările de apă nu sunt efectuate în mod obișnuit, nitratul și fosfatul vor crește, ceea ce încurajează algele și creșterea bacteriană a tuturor tipurilor. Efectuarea unor schimbări de apă mici în fiecare săptămână sau două vor păstra aceste niveluri de nutrienți scăzute.

Overfeeding este una dintre cele mai mari cauze ale excesului de nutrienți în apa care crește cianobacteriile și creșterea algelor. Majoritatea peștilor nu au nevoie de mai mult de una sau două hrăniri pe zi și apoi să hrănească doar o cantitate care va fi consumată în trei până la cinci minute. Dacă alimentele sunt vizibile în partea de jos după 5 minute, veți depăși peștele. Excesul de lumină, în special lumina directă a soarelui, este o altă cauză comună a cianobacteriilor și a creșterii algelor. Evitați plasarea unui rezervor într-o locație în care va primi lumina directă a soarelui.

Din păcate, este încă posibilă obținerea cianobacteriilor sau algelor în ciuda întreținerii regulate. De fapt, cantități mici de creștere a algelor sunt normale. Atenția promptă la creșterea bruscă a algelor va împiedica probleme mai grave.

Modalități de top pentru a preveni o inflorire cianobacterii:

  • Evitați depășirea peștelui
  • Evitați excesul de lumină
  • Efectuați modificări regulate de apă
  • Face regulat Curățarea acvariului
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Alge în acvariile și cum să o controlezeClearwaters Aquarium

  2. Aquarium Fish FaqFlorida Departamentul de Agricultură și Servicii de Consumer

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum de a elimina algele albastru-verde de la acvarii