Cum să scapi de ulei pesky slicks în rezervorul de pește

Ulei slick pe apă

Observați vreodată un ulei de ulei pe a acvariuSticla sau pe partea de sus a apei? Când a observat mai întâi, mulți oameni sunt încurcați cum ar fi putut dezvolta aceste slick-uri. Ei se împrăștie dacă a fost dăunător și, cel mai important, mă întreb cum să scapi de ei. Iată răspunsurile la acele întrebări persistente:

În cazul în care provin ulei de ulei de pește?

În primul rând, fiți conștienți de faptul că este nevoie doar de o cantitate mică de ulei pentru a face un slick pe apă. O picătură sau două va crea un slick impresionant de ulei. Multe surse pot introduce o cantitate mică de ulei, inclusiv:

  • Mâncare de pește: Cel mai alimente de pește au niște grăsimi (sub formă de uleiuri) în ele.
  • Mâini: Toată lumea are ulei pe piele, ca să nu mai vorbim loțiunea de mână pe care o folosesc potențial.
  • Aerul: Uleiurile de gătit cu aerosoli răspândit în tot aerul, motiv pentru care suprafețele de bucătărie sunt grase. Dacă acvariul se află în camera următoare, picăturile mici de ulei din aer pot fi ușor transportate în rezervor.
  • Echipamente: Filtre și pompe pot avea cantități mici de ulei pentru a le lubrifia.
  • Deșeuri de pește: Materialul fecal din pește conține ceva grăsime.
  • Pește mort: În cazul nefericit că un pește moare și nu este imediat îndepărtat, corpul descompunerii eliberează grăsime în apă.

Acum că au fost stabilite unele originii posibile pentru ulei, poate că există o gândire persistentă de ce toate acvariile nu au slick-uri de ulei. Mulți ar fi dacă nu aveau filtre și pompe circularea apei. Mișcarea constantă a apei păstrează cantitățile minime de ulei amestecate cu apa, astfel încât acestea să nu se ridice niciodată la vârf și să creeze un ulei de ulei. Din acest motiv, acvariile care au puțină mișcare a apei sunt mai predispuși la formarea de slick-uri de ulei.

Uleiul de acvariu slicks periculos?

Uleiul în sine nu poate fi periculos, dar reduce schimbul normal de gaz care apare la suprafața apei. Că, la rândul său, va reduce cantitatea de oxigen în apă, care nu este bun pentru pește. În plus, cauza fundamentală a uleiului poate fi indicată la o problemă mai mare, cum ar fi suprapunerea, Întreținere insuficientă, sau chiar echipament defect.

Cum să scapi de ei

O modalitate rapidă de a elimina slick-ul de ulei este de a opri filtrele și pompele și așteptați un pic pentru ca apa să devină în continuare. Uleiul poate fi îndepărtat prin așezarea ușoară a unui prosop de hârtie pe suprafață timp de câteva momente, apoi eliminându-l. Poate fi necesar să repetați procesul de câteva ori. Prosopul de hârtie absoarbe uleiul destul de eficient.

Pentru slick-urile de ulei mai mari, utilizați o ceașcă curată și apăsați baza în apă în apă, astfel încât marginea vârfului deschis să fie abia sub suprafața apei. Apa va curge în ceașcă de la suprafață, aducând uleiul cu el. Asigurați-vă că abia să scufundați buza, astfel încât numai apa de suprafață și uleiul vor intra în ceașcă. Repetați după cum este necesar.

Cum să le împiedicați

Pentru a menține uleiul de ulei înapoi, asigurați-vă că rezervorul are o agitație bună de suprafață, întreținere regulată (inclusiv periodică schimbări de apă) se efectuează în mod regulat și asigurați-vă că mâinile dvs. sunt fără loțiuni. Folosind mănuși atunci când lucrează în interiorul acvariului, nu se va asigura că nimic nu este transferat de pe piele. Dacă uleiul de ulei continuă să apară, verificați cu atenție filtrele și pompele pentru prezența uleiului. Echipamentul defect a fost cunoscut pentru a elibera ulei în apă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să scapi de ulei pesky slicks în rezervorul de pește