Profilul speciilor de pește de pește roșu

Platy roșu

Platy-ul roșu de vagabond este un pește de apă dulce plăcut și pașnic, atât de greu, cât și activ. Este, de asemenea, mic, frumos și un mare pește pentru pasionat de orice nivel - de fapt, este unul dintre cele mai populare din industria de pește. Puteți găsi platouri în mai multe culori diferite care fac pentru un Rezervor de capturare. Platy-ul are două goluri în viață: mănâncă și reproducere. Ei vor lega rezervorul care mănâncă orice, inclusiv alge, iar reproducerea lor nu poate fi oprită! Ca și Guppies, platourile sunt pești purtători.

Prezentare speciala

Denumirea comună: Red Wagtail Platy

Nume stiintific: Xiphophorus Maculates

Dimensiunea adulților: 2 inci

Speranța de viață: 4 ani

Caracteristici

Denumirea comunăFamilieOrigineNivelul rezervoruluiDimensiunea minimă a rezervoruluiDietăCreștereÎngrijirephDuritateTemperatura
Red Wagtail Platy
Poeciliidae
Guatemala, Honduras, Mexic
Mijlocul locuitorului
10 galon
Omnivore, mănâncă cele mai multe alimente
LiveBearer
Uşor
7.0 la 8.2
10 până la 25 dgh
64 la 77 F (18 până la 25 c)

Origine și distribuție

Plăteile, inclusiv vagabondul roșu, provin din America Centrală și de Sud, în regiunea de la Vera Cruz (Mexic) la Belize. Plăteile preferă corpuri mici, calde de apă cu fundul de mătase și vegetație, cum ar fi șanțuri, canale, arcuri și mlaștini. Interesant, platourile au fost aduse pentru prima dată în Europa la începutul secolului al XX-lea și au devenit rapid un favorit de acvariu datorită naturii lor ușoare, colorări frumoase și obiceiurilor de reproducere prolifice.

Culori și marcaje

Diferite soiuri de platitudine sunt similare unul cu celălalt în dimensiune și formă, dar vin în mai multe combinații de culori. Plăcile de sare și piper sunt, desigur, negru și alb-tuxedo și "Mickey Mouse"Plăcile au marcaje unice descrise de numele lor. Ca multe platouri, gagiilor roșii sunt trapezoidale în formă și au un corp portocaliu și aripioare negre.

Plăcile sunt de obicei maro și galbene, cu pete întunecate în sălbăticie (deși culorile variază într-o anumită măsură), deși colorarea variază pe baza corpului specific de apă în care au provenit. Cu toate acestea, platourile sălbatice sunt, de obicei, mai puțin spectaculoase decât verișorii lor transversali, captivi.

Tankmates

Red Wagstails sunt o specie pașnică și fac cel mai bine cu pește de apă dulce similar. Opțiunile bune includ Mollies, Guppies, Swordtails și Tetras. Masculi de sex masculin, în timp ce pot fi agresivi sexuali, sunt rareori agresivi față de alți bărbați - în general, ele sunt compatibile cu o varietate de cisterții. Aveți grijă să adăugați specii mai agresive, cum ar fi Angelfish, la un rezervor care conține plase, pe măsură ce plata pot cădea cu ușurință pradă mai mare și mai asertorie.

Roșu habitat și îngrijire

Toate plăcile sunt deosebit de populare cu pescuitul, deoarece nu au nevoi particulare în rezervorul dincolo de curate, apă filtrată păstrate mai mult sau mai puțin la temperatura camerei. Alegeți un rezervor care deține cel puțin cinci galoane și mențineți un raport de cel puțin trei femele la fiecare bărbat, astfel încât femelele să nu fie urmărite în mod constant la mate. Femelele apreciază, de asemenea, câteva plante în care să se ascundă de la bărbații persistenți.

Platy-ul de vagabond roșu este o alegere bună pentru noii pescari, deoarece sunt ușor de îngrijit, dar se luptă într-un rezervor de ciclism timpuriu. Așteptați până la acvariul dvs Ciclul de azot a fost finalizată înainte de a adăuga platouri roșii de vagabond sau de a risca posibilitățile pe care noul dvs. pește le va pieri.

Red Dieta și hrănirea

Platourile din sălbăticie supraviețuiesc nu numai proteinei, ci și algelor, ceea ce le oferă o mulțime de fibre. Asigurați-vă că plaștele dvs. primesc o mulțime de fibre în noua lor acvariu. În plus față de alimentele de proteine, ei se dezvoltă pe legume, cum ar fi castraveții, squash și spanac. Este, de asemenea, o idee bună să selectați alimentele de fulgi care includ suplimente de legume.

Dacă nu mănâncă toate alimentele furnizate în câteva minute, atunci s-ar putea să depășiți. Dacă hrăniți o dietă alimentară cu fulgi, completați-o cu alimente vii care oferă mult mai multă hrană. Încercați creveți de saramură vii sau înghețați, precum și microupi, viermi de sânge, lacuri de țânțari, dafhnia, muștele de fructe și târile tăiate. Plăcile trebuie să mănânce o dată sau de două ori pe zi, și de obicei sunt dornici să mănânce, dar nu depășesc.

Cele 8 cele mai bune alimente de pește congelate

Diferențele dintre sexe

Plăcile sunt aproape întotdeauna pregătite pentru reproducere. Ca rezultat, femelele au adesea bellies rotund, bulging (un precursor pentru a da naștere la zeci de prăjituri). În plus, bărbații sunt indivizii care sunt adesea în căutarea femelelor.

Din punct de vedere vizual, este destul de ușor de spus platouri de sex masculin roșu de vagabond de la femele, examinând aripioarele lor anale (vârful inferior din spatele buricului). Dacă aripiul anal este în formă de fan, peștele dvs. este o femeie. Dacă este lungă, plat și arătat, peștele tău este un bărbat. Femelele sunt, de asemenea, de obicei mai mari decât bărbații, deși acest lucru nu este întotdeauna cazul.

Reproducerea platoului roșu vagabond

Reproducere Platy-ul roșu de vagabond este mai mult decât ușor - nu este o întrebare dacă nu. Femelele pot depune sperma de până la șase luni - sunt aproape întotdeauna însărcinate cu ouă fertilizate și pot da naștere la 10 până la 40 de prăjituri la fiecare 4 până la 6 săptămâni. Brood-uri uriașe de până la 80 de prăjiți sunt chiar posibile. Dacă nu sunteți interesat să ridicați întotdeauna piese tinere, cumpărați doar pește de sex masculin.

Părinții plătiți nu își vor mânca Fry, dar este încă cel mai bine să punem femele însărcinate într-un rezervor separat pentru a păstra prăjirea ca populație separată de la adulți. Roșu Platy Platy Fry sunt foarte ușor de ridicat, iar cel puțin câțiva dintre fiecare pui vor supraviețui într-un rezervor comunitar plantat.

Dacă doriți să reporniți un procent mai mare de brood, utilizați un rezervor separat, de 10 galoane, cu un filtru de burete cu aer, pentru a împiedica aspirația lui Fry. A hrani le lichidifică inițial și apoi fulgi fin zdrobit după câteva zile. Fry crește foarte repede când hrănește două până la trei ori în fiecare zi. Schimbați apa în fiecare zi și îndepărtați orice deșeuri și prăjiți moarte. Este important să păstrați rezervorul curat și fără detritus, deoarece minorii sunt susceptibili la poluanți.

Mai multe specii de pești de companie și cercetări suplimentare

Plase și alți membri ai Xiphoforus Genul sunt ușor de ridicat și completări minunate la rezervoarele din comunitatea de apă dulce. Deoarece au nevoie de îngrijire minimă și sunt de obicei destul de rezistenți, pot face pește bun pentru copii.

Dacă sunteți interesat de specii similare, consultați:

Verificați profiluri suplimentare de specii de pește pentru mai multe informații despre alte informații apa dulce peşte.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Profilul speciilor de pește de pește roșu