Tetra de la cap și coadă tetra (beacon fish) profilul speciilor

Hemigrammus Ocelifer - Tetra de lumină și coadă

Cel mai bine cunoscut pentru punctele sale de cupru care arată ca niște stopare, capul și lumina de lumină tetra de la râurile și fluxurile de apă dulce din America de Sud. Un pește de școlarizare liniștit, această specie de tetra nu are nevoie de un rezervor mare. Cu toate acestea, este nevoie de o mulțime de spațiu de înot deschis și iluminatul de dispoziție supus să-l păstreze conținutul.

Prezentare speciala

Nume comune: Beacon Fish, Beacon Tetra, Tetra de la cap și coadă Tetra

Nume stiintific: Hemigrammus ocelifer

Dimensiunea adulților: 2 inci

Speranța de viață: 5 ani

Caracteristici

FamilieOrigineSocialNivelul rezervoruluiDimensiunea minimă a rezervoruluiDietăCreștereÎngrijirephDuritateTemperatura
Caractere
Argentina, Brazilia, Guiana Franceză, Guyana, Peru și Surinam
Pește pașnică, școlară
Mijlocul locuitorului
15 galon
Omnivore
Egglayer
Uşor
6 la 8
5 până la 19 dgh
72 la 79 F (22 la 26 c)

Origine și distribuție

Hemigrammus ocelifer provine din America de Sud, unde se găsește în numeroase locații de-a lungul râului Amazon și în bazinul râului Orinoco, precum și de-a lungul coastei Guyana. Favorizând râurile și fluxurile care se mișcă încet, se găsește în Argentina, Brazilia, Guiana Franceză, Guyana, Peru și Surinam. Specimenele capturate de sălbăticie sunt rareori vândute în comerțul cu acvariu, deoarece majoritatea sunt acum captive-crescute pentru vânzarea comercială.

Numele lor științific vine de la grec Hemmigrammus adică "jumătate linie", care se referă la o linie laterală incompletă și ocelifer, ceea ce înseamnă "poartă de ochi", o referire la petele reflectorizante sau la "ochii" pe capul și coada peștelui. Mai întâi descris ca Tetragonopterus ocelifer, Această specie a fost ulterior mutată la Hemigrammus gen.

Culori și marcaje

Adulții ajung la o lungime de aproximativ doi centimetri (5 centimetri). Corpul acestui pește este de culoare argint irizat și, ca multe alte tetras, este oval în formă. Văzută de sus, corpul este comprimat, iar bărbații sunt mai subțiri decât omologii lor de sex feminin. Marginea superioară a ochiului este marcată în roșu strălucitor, care apare similar cu Redeye Tetra. Corpul și aripioarele sunt oarecum translucide, iar pe unele specimene, o linie neagră fină se desfășoară de la mijlocul corpului la fața locului de pe vârful coada.

Tetraurile de la cap și de la lumina coada sunt numite pentru două pete reflectorizante colorate care seamănă cu luminile auto. Unul este situat la baza coada, iar cealaltă este aproape de cap lângă capacul Gill. Aceste patch-uri reflectorizante sunt cuplate cu un punct negru. Moștenirea acestui model de spotting este de interes deosebit, deoarece probabil că servește ca un "ochi de ochi" înșelători ", imitând culoarea roșie reflectorizantă a retinei ochiului de pește.

Hemigrammus ocelifer falsius, a fost numit ca un subspecii posibile ale acestui pește. Este mai subțire și are locul "stând", dar nu are loc în spatele capacului Gill.

Tankmates

Tetraurile de la cap și coadă tetra face cel mai bine în școli de o jumătate de duzină sau mai mult și pot fi păstrate cu alți pești pașnici, în special cu alți membri ai familiei Tetra. Barbs, Danios, Rasboras, și alte pești pașnici mici și mijlocii sunt, de asemenea, tovarăși buni. Lacii mici, catfish, cichidii pitici, și gouramisul mai mic sunt de asemenea potrivite.

Pentru a evita peștele care sunt suficient de mari pentru a mânca tetras. De asemenea, rețineți că tetraurile luminoase ale capului și coada poate să-i depășească aripioarele speciilor de lungă durată, cum ar fi Angelfish și Bettas.

Head și Coad Light Habitat și îngrijire

Pentru a vedea această Little Tettra Shine, configurați un rezervor de biotop real sau artificial Plante. Plantele plutitoare sau înalte care ajung la partea superioară a rezervorului asigură umbra și sunt în mod special de dorit, deoarece acest pește preferă pete umbroase.

Utilizați nisipul râului sau un substrat mai întunecat, care va adăuga la decorul subtim. Adăugați câteva ramuri de lemn de pluș și rădăcini răsucite. Câteva mâini de frunze uscate (frunze de fag sau stejar sunt potrivite) ar completa simțul natural. Lăsați lemnul și frunze pentru a pata apa Culoarea ceaiului slab. Îndepărtați frunzele vechi și înlocuiți-le la fiecare câteva săptămâni, astfel încât acestea să nu putrezească și deșeau apa.

Adăugați o pungă netă mică umplută cu turbă în condiții de siguranță a acvariului la filtru pentru a ajuta la simularea condițiilor de apă neagră. Lăsați un spațiu deschis în aer liber în mijloc pentru a finaliza aranjamentul ideal al rezervorului.

Dieta de dietă și hrănire a luminii

Omnivore în natură, capul și lumina coada tetra va mânca cele mai multe alimente, dar nu va nibra pe plante vii. Furnizați o mare varietate de alimente de fulgi împreună cu alimente vii uscate sau înghețate, cum ar fi creveții de saramură, aworms de sânge și insecte mici. Ei vor mânca și mâncăruri fine pelete. Numai alimentele vii ar trebui să fie utilizate la condiționarea înainte de reproducere.

Economisiți bani prin colectarea alimentelor vii pentru peștele dvs

Diferențele dintre sexe

Femelele sunt mai rotunde și mai plouă decât bărbații, în special atunci când sunt priviți de sus. Vezica internă de înot din bărbat este îndreptată și mai vizibilă decât vezica de înot rotunjită din femeie. Deoarece acest pește este translucid, este posibil să vedeți vezica urinară de către Candling peste o lumină puternică.

Reproducerea capului și a luminii de lumină tetra

Un strat de ou, această specie de tetra este relativ ușor de ras. Rezervorul trebuie să fie echipat cu o mulțime de plante pe care perechea de crescătorie își va pune ouăle. Iluminarea ar trebui să fie diminuată. Apa din acvariu trebuie să fie moale, temperatura 80f (26 ° C) și cu un pH ușor acid în intervalul de 6.0 la 6.5.

Condiție perechea de ameliorator cu alimente vii timp de o săptămână sau două. Viermele de sânge și crevetele de saramură sunt alegeri bune, iar alimentele congelate pot fi folosite dacă alimentele live nu sunt disponibile. Pe măsură ce se apropie timpul de reproducere, burta femeii se va umfla considerabil cu ouăle. Amestecarea de obicei apare în dimineața, cu până la 1.000 de ouă care se așează pe parcursul zilei.

Odată ce ouăle sunt așezate, eliminați părinții prompt - în caz contrar, vor consuma ouăle și tinerii prăjiți. Ouăle vor fi trase în 24 de ore, iar prăjirea devine liberă în alte două zile. În acest timp, asigurați-vă că iluminatul continuă să fie foarte supus. Dacă camera este luminată luminos, este înțelept să trageți rezervorul pentru a reduce lumina. Hrăniți prăjirea Preparate din punct de vedere comercial, gălbenuș de ou sau Infusoria. În câteva zile, crevetele proaspete de saramură ar fi, de asemenea, hrănite la prăjituri.

Mai multe specii de pești de companie și cercetări suplimentare

În cazul în care capul și coada de lumină tetras apel la tine, și sunteți interesat de un pește compatibil pentru acvariul dvs., verificați:

Verificați profiluri suplimentare de specii de pește pentru mai multe informații despre alte informații apa dulce peşte.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Tetra de la cap și coadă tetra (beacon fish) profilul speciilor