Alb cloud mountain minnow profil de specii de pește

Tanhthys alboneubes cunoscut sub numele de alb nor de munte MinNow

Muntele de munte din Cloud White sunt pești mici, colorați, odată numită "Neonul de lucru", deoarece au comparat cu neon tetras în culoare, dar nu erau la fel de scumpe. Timp de peste o jumătate de secol, Muntele Munte al Cloud Albului a fost singura specie din genul nou definit. Cu toate acestea, în 2001, au fost recunoscute două specii suplimentare găsite în Vietnam- Tanichthys Micagemmae și Tanichthys Thackenessis. Din cele două, numai Tanichthys Micagemmae (Cloud alb vietnamez) este disponibil în comerțul cu acvariu.

Prezentare speciala

Nume comune: Canton Danio, Chineză DANIO, Cloud alb, Cloud White Pește de munte, alb nor de munte MinNow

Nume stiintific: Tanichthys Micagemmae

Dimensiunea adulților: 1 1/2 inci

Speranța de viață: 3 până la 5 ani

Caracteristici

FamilieOrigineSocialNivelul rezervoruluiDimensiunea minimă a rezervoruluiDietăCreștereÎngrijirephDuritate

Temperatura

Cyprinidae
Munții nori albi din China
Pașnic și sociabil
De sus la mijlocul
10 galoane
Omnivore
Scapări de ou - ușor de ras
Ușor de pește bun pentru începători
6.0 la 8.0
5 până la 19 dgh
60 f (15 c)

Origine și distribuție

Originile geografice ale acestui pește din China și Vietnam au suferit schimbări semnificative, care și-au afectat negativ habitat. Acest lucru a avut un efect dăunător asupra habitatului și, încet, specia a dispărut. Începând cu anul 1980, specia nu a fost văzută în natură de mai bine de 20 de ani, ducând la convingerea că a dispărut.

Din fericire, un număr mic de populații native au fost descoperite în locații izolate din provincia de coastă Guangdong și Insula Hainan din China, precum și în provincia Quảng Ninh din Vietnam. Speciile sunt încă foarte rare în sălbăticie și este considerată o specie pe cale de dispariție în China. Eforturile sunt în curs de desfășurare pentru a reintroduce populațiile captive-crescute în sălbăticie, dar în prezent, cu toate celelalte minunate minunate de munte vândute în comerțul cu acvariu sunt captiv-crescute.

Culori și marcaje

Nori albi cresc la o lungime a adultului de 1 1/2 inci (4 cm), masculii fiind mai subțiri și colorați decât femelele. Ele sunt pești de locuințe de top sau mijlocie și sunt rareori văzute în regiunea de jos a rezervorului.

Gura muntelui alb nor de munte MinNow înclinate în sus, cu maxilarul inferior ușor proeminent. Ele nu posedă barbelii, iar aripiorul dorsal este poziționat trecut de mijlocul corpului, în conformitate cu aripile anale. Corpul este un bronz strălucitor, cu o linie fluorescentă care rulează de la ochi la coadă, unde se termină într-un loc întunecat, înconjurat de roșu strălucitor. Burta este mai albă decât corpul, iar aripioarele anale și dorsale sunt împrăștiate cu roșu și tivite în alb. Există mai multe variante de culoare, inclusiv o varietate de aur, precum și o variantă lungă, cunoscută sub numele de Meteor Minnow.

Tankmates

Muntele de munte din cloud alb ar trebui să fie păstrate în școli de dimensiuni bune, de preferință de o jumătate de duzină sau mai mult. Când sunt menținute singure, ei tind să piardă culoarea și să se ascundă de cele mai multe ori. Ele sunt pașnice și se potrivesc bine cu alte mici pești pașnici. Evitați țânțarii mai mari, deoarece vor fi înclinați să mănânce minunate de munte albe. Același lucru este valabil și pentru orice specie agresivă.

Adesea sunt vândute ca tovarăși pentru aur, datorită ambelor specii, preferând temperaturi mai reci apă. Cu toate acestea, goldfish poate și de multe ori mânca pește mărimea minunatelor alb nor de munte. Prin urmare, combinarea acestor două specii în același acvariu nu este o idee bună.

Alb Mountain Minnow Habitat și îngrijire

Când sunt păstrate în intervalul de temperatură corectă, această specie de pește este foarte tare și bine potrivită pentru botul de începători. Deși nedeclarat atunci când vine vorba calitatea apei, Acest minnow nu se ocupă de căldură bine. Există dovezi că păstrarea minnurilor de munte albă în apă care este în mod constant peste 72 F (22 c), își vor scurta durata de viață.

Substrat Pentru ca rezervorul de munte de munte alb, să fie bine și mai întunecat în culoare, cu o mulțime de vegetație, precum și unele roci și lemn de plumb. Lăsați o zonă deschisă pentru înot și oferiți iluminatul supus pentru a scoate culorile acestui pește.Duritatea apei și pH-ul nu sunt critice, dar este înțelept să evitați extremele. Evitați utilizarea tuturor medicamentelor care conțin cupru, deoarece minnow-urile de munte albe sunt foarte sensibile la cupru.

Mâncărurile de munte al norului alb sunt uneori păstrate ca pește de iaz pentru a ajuta la controlul creșterii țânțarilor. Țineți minte că nu pot fi păstrate cu pește de iaz mare, așa cum vor fi mâncați. Ei fac, totuși, fac tovarăși buni pentru broaște.

White Cloud Mountain Minnow dieta si hrana

Muntele de munte din norul alb mănâncă toate tipurile de alimente, inclusiv live, înghețate și Flake Food. În habitatul lor nativ, ei sunt niște consumatori de insecte. Ele se bucură în mod deosebit de larve de țânțari, Daphnia și creveți. Hrăniți o mare varietate de alimente uscate și congelate, inclusiv alimente vii ori de câte ori este posibil.

Diferențele dintre sexe

Diferențele sexuale sunt ușoare și determinarea sexului cu precizie poate fi dificilă. Masculii sunt mai subțiri și culori strălucitori decât femelele. Femelele care sunt gata de a fi spawn au un abdomen mai plin.

Nori albi ajung la maturitate sexuală între șase luni și un an de vârstă. Când suficient de matur pentru a da naștere, manifestarea de bărbați unul împotriva celuilalt, răspândindu-și aripioarele și prezintă culorile cele mai vibrante, în speranța de a atrage o femeie.

Creșterea muntelui alb Cloud MinNow

Muntele de munte din Cloud White sunt ușor de ras și sunt o alegere bună pentru primii crescători. Ele sunt scattereri de ouă care se reproduc pe tot parcursul anului. Perechea de împerechere nu oferă îngrijire părintească pentru tineri.

Puteți lua două abordări pentru a le reproduce. Unul este de a păstra o școală mare de nori albi (și doar nori albi) în rezervorul original și să le permită să se reproducă acolo. Deoarece aceste pești nu sunt la fel de agresive să-și mănânce ouăle și să se prăjească ca pe alt pește, unii dintre tineri vor supraviețui.

O altă opțiune este de a configura un mic rezervor de reproducere de cinci până la 10 galoane și să adauge câțiva bărbați cei mai colorați și de două ori mai multe femei. Rezervorul trebuie să fie echipat cu un mop de reproducere și / sau de aglomerări Plante unde peștele poate depune ouă. Pentru reproducere, apa trebuie să fie moale, cu pH-ul în intervalul 6.5 la 7.5, și temperatura apei de 68 până la 72 de grade Fahrenheit. Nu este necesar un substrat dacă se instalează un rezervor de reproducere separat. Filtrare ușoară, cum ar fi a Filtru de burete, este recomandat.

Indiferent de metoda utilizată, peștele ar trebui să fie condiționat de alimente vii înainte de reproducere. Alimentele vii sunt ideale pentru condiționarea, în special creveții de saramură, Daphnia și Larvei de Mosquito. Calitate superioară Mancare inghetata pot fi utilizate dacă alimente vii nu este disponibilă.

Odată ce reproducerea începe, ouăle vor fi împrăștiate peste plante sau mop de reproducere timp de până la 24 de ore. Ouăle vor fi trase în 36 până la 48 de ore. Scoateți părinții odată ce ouăle încep să iasă. Fry ar trebui să fie hrănită cu micro-alimente foarte fine sau lichidite inițial, urmată de creveți proaspăt de saramură. Tânărul vor crește rapid și sunt ușor de îngrijit.

Mai multe specii de pești de companie și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de Munte de Munte al norului alb sau specii similare, verificați:

Check out profile suplimentare de rasa de pește pentru mai multe informații despre alte informații apa dulce peşte.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Alb cloud mountain minnow profil de specii de pește