Firefish goby (magnific dartfish)

Firefish goby

Firefishul goby (Nemateleotris Magnifica) este un pește ornamental de apă ornamental, care face o mare plus față de orice mini sau rezervor de recif nano. Culorile luminoase ale peștelui o fac să iasă în evidență. Proprietarii acestui pește spun că are tone de personalitate. Numele "Dartfish" provine din obiceiul acestui pește de a se întoarce repede în ascuns ori de câte ori se simte amenințat sau înspăimântat. Acesta își petrece zilele care se învârte în jurul acvariului, apoi scufundând brusc în copertă. Este un locuitor al recifurilor unde se găsește la adâncimi de la 20 la 230 de picioare. Se găsește de obicei chiar deasupra fundului, orientată spre curentul, unde își așteaptă prada nevertebratelor mici.

Prezentare speciala

Nume comune: Firefish goby, focul goby, magnific sau incendiu dartfish

Nume stiintific: Nemateleotris Magnifica

Dimensiunea adulților: 3 inci

Speranța de viață: 3 ani

Caracteristici

Firefish gobyFamilieOrigineSocialNivelul rezervoruluiDimensiunea minimă a rezervoruluiDietăCreștereÎngrijirephDuritateTemperatura
Microdesmidae
Africa, Marea Coral, Indonezia, Maldive
Pașnic
Toate zonele
20 galon
Omnivore
Egglayer
Uşor
8.1 până la 8.4
8 până la 12 dgh
72 până la 80 f

Distribuția naturală

Firefishul Goby este originar din Oceanul Indian și Pacific de la coasta de est a Africii în Insulele Hawaii și din Insulele Australe la nord până la Insulele Ryukyu. În sălbăticie, acest pește poate fi găsit în grupuri care se află deasupra recifului, aproape de numeroasele sale locuri de ascundere, hrănindu-se pe alimentele planctonice care se încadrează în curent.

Culori și marcaje

Un firefish goby este un pește lung, subțire. Fața sa este galbenă, jumătatea din față este albă, jumătatea spate este roșie. dorsal, Aripile anale și aripioarele caudale sunt evidențiate în negru. Prima coloană vertebrală din prima aripă dorsală este mult mai alungită și poate fi atâta timp cât peștele însuși. Această agitare dorsală alungită este folosită pentru a semnala altor fire de protecție, precum și a folosit un "dispozitiv de blocare" similar cu triggerfish. Acest dispozitiv de blocare permite pompierului să se blocheze într-o crevărie folosind aripul dorsal pentru a împiedica un prădător să o tragă dintr-o crevărie.

Firefishul Goby are o vezică de înot, ceea ce îi permite să se deplaseze într-o singură locație pentru perioade lungi de timp cu capul îndreptat în sus.

Tankmates

Firefishul goby este aproape perfect Rezervorul de recif Peștii, deoarece nu deranjează alte pești, corali sau nevertebrate găsite în mod obișnuit într-un rezervor de recif. Poate deveni teritorială dacă este aglomerată într-un acvariu mic (în special cu membrii propriilor specii). Deși le poate lua ceva timp pentru a deveni confortabil și activ, ele acționează adesea ca "dither pește", iar activitatea lor poate încuraja alte pești timizi să iasă mai des în deschidere. Doar dacă nu face parte dintr-o pereche mată, acest pește se poate certa cu alte pești din aceeași specie.

Potențialii tăiștii pot include două gobi ale aceleiași specii, clovnfish sau gobi de creveți. Sunt recomandate șuruburi timide, timide. Gobies sunt ușor de mâncat de declanșatoare, lionfish și mare angelfish.

Habitat și îngrijire

Datorită dimensiunilor sale mici, acesta poate fi păstrat în unele acvarii nano, dar este sugerată o dimensiune a acvariului mai mare pentru acest pește din cauza naturii sale datring. Ar trebui să existe un flux puternic de apă. Oferiți cel puțin un minim de două metri pătrați de suprafață de fund pe cuplu, dacă stocați mai mult de două. Cele mai multe Dartfish sunt prea ușor pierdute de hobbyiști din cauza unor greșeli simple. Unii sari din cauza capacelor de acvariu slab securizate. Din acest motiv, găzduiți-vă pompierul într-un acvariu cu un capac bine montat. Următoarea cea mai mare cauză de pierdere este probabil din cauza stresului, deteriorării și predarea directă a cisterților necorespunzătoare. Urmând îndeaproape, este o lipsă de nutriție sau out-concurs pentru alimente.

Acest pește este foarte timid și nu va ieși din ascundere decât dacă se simte în siguranță. A pastra Iluminatul scăzut până la moderată. Un acvariu luminos luminos poate sublinia acest pește. Gobies Firefish doresc să aibă o "gaură de ascundere", oferindu-i astfel câteva opțiuni de ascundere. O sugestie este de a tăia o bucată de țeavă din PVC, care poate servi ca o ascunzătoare de cave. Apoi, creați o fațadă de stâncă în jurul ei. PVC-ul nu trebuie să arate, și puteți oferi peștelui dvs. o peșteră întărită în siguranță, care nu se va alătura cu prietenul tău puțin fin, înăuntru. Un alt mod care îi place să se ascundă este să se sapa în nisip, să folosiți un nisip fin de acvariu sau un substrat de pietricele netede, mici. Substratul selectat nu trebuie să fie prea dur - nu doriți să deteriorați aripioarele sau corpul.

Când Firefish Goby este introdus pentru prima dată într-un acvariu, se poate ascunde zile, făcând ca proprietarul să creadă că a dispărut în totalitate sau este mort undeva în rockul live. Dar, odată ce se simte confortabil cu noile sale împrejurimi, va ieși să-și alunge mici resturi de mâncare cu restul peștelui din acvariu. Nu este un alimentator agresiv, ar trebui să fie luate pentru a vă asigura că obține suficientă mâncare. Aceste pești sunt rezistente la boală și, de obicei, se pot adapta bine la viața acvariului.

Dietă

Gobies Firefish sunt omnivores. Împreună cu algele și zooplanctonul în care cresc în rezervor, o dietă de protecție a focului ar trebui să includă alimente de carne, inclusiv creveți de miză, Brine creveți, fructe de mare fructe proaspete sau congelate fin, și alimente preparate vitamine-îmbogățite. Deoarece au curaj relativ mici, hrăniți acest darthrish de 2-3 ori pe zi pentru a asigura o nutriție bună.

Diferențe sexuale

Această specie nu pare să aibă caracteristici unice de identificare între sexe, deși femelele tind să fie mai mici și mai subțiri.

Creștere

Aceasta este o specie monogamă. Acest pește trebuie păstrat solo, cu excepția cazului în care rezervorul este foarte mare, sau în perechi împerecheate. Foarte puțin este cunoscut despre obiceiurile de împerechere ale acestei specii, deși, cel mai mult își asumă obiceiurile sunt similare cu celelalte specii de goby și ele pun ouă pe un substrat.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Firefish goby (magnific dartfish)