Cum de a avea grijă de negru triggerfish în acvariul tău

Negru triggerfish pe fundalul recifului coral. Molokini, Maui, Hawaii

Fascinant Trigger Black este unul dintre cei mai puțin agresivi Trigger și poate fi ușor de îngrijit într-un rezervor mai mare. Nu numai că acești pești inteligenți să învețe să mănânce din mâna ta, dar sunt, de asemenea, capabili să vocalizeze în mai multe moduri diferite. Cheia succesului cu această specie este de a oferi o mulțime de spațiu de înot, formațiuni de rocă interesante pentru a explora și Tankmates care se pot ocupa Un membru al comunității mai agresive semi-agresive.

Privire de ansamblu de rasă

Nume comune: Black Triggerfish, negru Durgeon, Bursa Triggerfish, Hawaiian Negru Trigger

Nume stiintific: Melichthys Niger

Dimensiunea adulților: 14 inci

Speranța de viață: 5 până la 6 ani

Caracteristici

FamilieBalistidae
OrigineTropicele din întreaga lume, cu excepția Caraibelor
SocialAgresiv
Nivelul rezervoruluiToate nivelurile
Dimensiunea minimă a rezervorului90 de galoane
DietăOmnivore
Creștere
ÎngrijireModerat dificil
phpH 8.1 până la 8.4
Temperatura72 la 78 f

Origine și distribuție

Triggerul negru este circumtropical, ceea ce înseamnă că apare în oceanele din întreaga lume la aceleași latitudini tropicale. Se poate găsi pe țărmurile Hawaii și Polineziei, în Indiile de Est și în Oceanul Indian. În plus, se distribuie de pe coasta de sud a Africii, în Pactul Indo și la Marea Roșie. O rasă similară de pești poate fi găsită chiar în Oceanul Atlantic tropical.

În sălbăticie, fiecare triggerfish negru are propria casă pentru a trăi printre formațiunile de corali și rock chiar în afara recifului, dar vor apărea și se adună deasupra suprafeței apei în școli mari pentru a alimenta curentul Drifting Zooplancton și alge.

Culori și marcaje

Pe fața și în jurul ochilor sunt linii de culoare subțire, albastru-turcoaz. De-a lungul temei atât a aripioarelor murdare și anale, există linii albe îndrăznețe. Corpul pare a fi negru în sălbăticie, dar odată din apă, cu o lumină asupra acestui pește, puteți vedea că corpul său este de culoare albastru închis la albastru-verde cu marcaje orizontale prezente.

Ca toți declanșați, această specie are o aripă dorsală puternică, care este de obicei purtată pe corpul peștelui într-o canelură specială, dar care poate fi blocată în poziție atunci când este necesar. Triggerul folosește această coloană vertebrală pentru a se menține în loc atunci când dormi astfel încât prădătorii să aibă un timp greu să le tragă din ascuns. Coloana vertebrală este, de asemenea, folosită pentru a avertiza prădătorii departe și poate fi folosit ca o armă. Când vă îngrijiți de triggerfish-ul de companie, utilizați mănuși pentru a evita întâlnirile dureroase.

Triggerfish sunt, de asemenea, distinse prin capacitatea lor de a vocaliza. Black Trighterfish poate face sunete sau mârâie - aceste zgomote sunt amplificate de vezica lor de înot.

Tankmates

Black Triggersfish sunt unul dintre cei mai puțin agresivi ai declanșatorului, dar ei sunt, totuși, o alegere slabă pentru rezervoarele de recif. Această specie se va depune la corali și mănâncă nevertebrate de recif (chiar și urucine de mare). O specie agresivă, va ataca și mânca pește mai mic, mai pasiv. Astfel, triggerfish-ul negru sunt păstrate cel mai bine în tancurile numai de pește, cu specii mai mari, care pot ține propriile lor. Păstrați doar un singur triggerfish negru la un moment dat, dacă nu aveți o pereche mată. Unele tăișuri bune pot include anghilă de morarie, snappers, Angelfish, și Tangs. Evitați carcasa negru triggerfish cu leionfish, totuși, deoarece leionul sunt în mișcare lentă și au aripioare lungi, tentante.

Habitat și îngrijire

Triggerul negru este un pește foarte activ care are nevoie de o mulțime de spațiu pentru a se deplasa și a adăposti o mulțime de ascundere. De fapt, dacă este plasat într-un rezervor mai mic, această specie este mult mai probabil să fie agresivă. Configurați rezervorul dvs. mare, cu o varietate de "recife", live rock, și ascunderea locurilor pentru peștele dvs. de declanșare negru.

Dietă

Un omnivore care poate fi hrănit o dietă mixtă de creveți, calmaruri, scoici, pește și alte tarife de carne potrivite pentru carnivore, precum și alge marine și alimente cu erbivore îmbogățită cu vitamina. Hrăniți aceste pești de trei ori pe zi, servind despre suma pe care o pot consuma în cinci minute. Triggerfish poate fi de fapt instruit să mănânce de la mâna dvs. la suprafața rezervorului, dar fiți atenți când pot administra mușcături dureroase.

Diferențe sexuale

Nu există diferențe sexuale evidente între triggerul negru de sex masculin și feminin.

Creștere

Black Triggerfish Selectați colegi și așezați și fertilizați ouăle. Apoi, ei săpăm un cuib în garnitură, unde ouăle sunt "lipite" până când sunt gata să tragă. Dacă substratul este prea greu, ei își vor acoperi ouăle cu cochilii rupte. Atât bărbații, cât și femelele păzesc ouăle, deși femelele fac mai mult din datoria de gardă - atât bărbații, cât și femeile sunt destul de agresive atunci când păzesc cuibul lor. Black Triggerfish nu sunt crescuți în captivitate.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum de a avea grijă de negru triggerfish în acvariul tău