Flame angelfish profil de rasă

Flame Angelfish

Flame angelfish (Centropyge Loriculus) este, fără îndoială, unul dintre cei mai populari pitici Angelfish atât pentru acvariștii de apă sărată și expert. Culoarea îndrăzneață îndrăzneață roșie / portocală, dungi verticale negre pe corp, și aripioarele anale cu vârf albastru fac acest pește centrală a oricărui acvariu marin.

Este interesant de observat diferența de culori și marcajele îngerului de flacără care se schimbă cu zona în care apar.

Privire de ansamblu de rasă

Nume comune: Flame Angelfish, Red Angelfish

Nume stiintific: Centropyge Loriculus

Dimensiunea adulților: Aproximativ 4 inci

Speranța de viață: 5-7 ani

Caracteristici

Flame Angelfish
FamiliePomacanthidae
OrigineIndo-Pacific ca la nord ca Insulele Hawaiiene
SocialSemi-agresiv
Nivelul rezervoruluiToate nivelurile
Dimensiunea minimă a rezervorului30 de galoane
DietăOmnivore
CreștereRar rase în captivitate
ÎngrijireModerat
ph8.1-8.4
Temperatura75-80 grade Fahrenheit (25-27 grade Celsius)

Origine și distribuție

Flacăra Angelfish a fost găsită pentru prima dată în Insulele Societății din Pacific, dar a fost văzută în apele tropicale de-a lungul Pacificului de Vest, inclusiv Belau, Insulele Hawaii, Marquesas și Ducie, precum și Marele Barieră Reaf și Grupul Pitcairn de Insulele. Aceste pești trăiesc în grupuri de trei până la șapte persoane, preferând pietre recif de corali (în special coralul cu degetul) în lagunele clare. Acestea se adună în mod obișnuit la pantele exterioare ale recifului la adâncimi de 16 până la 82 de picioare.

Culori și marcaje

Flacăra Angelfish, ca toți îngerii pitici, are un corp oval și aripioare rotunjite. Ele sunt pești frumoși cu marcaje luminoase care variază foarte mult în funcție de locul lor de origine.

Îngerii de flacără găsiți în zona centrală Pacific includ atât Insulele Marshall, cât și soiurile insulei de Crăciun. Îngerii de flacără din Insula Marshall sunt un roșu mai intens (spre deosebire de o nuanță portocalie), cu bare negre mai groase care rulează vertical pe corp. Varietatea Insulelor de Crăciun este, în mod normal, mai roșie / portocalie, cu bare negre subțiri care rulează vertical pe corp.

Îngerii de flacără din Cebu sunt roșii / portocalii cu bare negre neclară și o nuanță de galben între bare. Cei din Tahiti sunt roșii de sânge și posedă foarte puțin la nici un galben. Dar aceste pești sunt rareori colectate.

Specimenele din Hawaiian tind să fie mai mari, având o culoare roșie mai profundă, mai vibrantă decât cea a regiunii Indo-Pacific, care sunt mai roșii de portocale. Marginile finale pe toate speciile sunt o culoare aproape fluorescentă, profundă albastră-violet.

Tankmates

Îngerii de flacără pot fi păstrați cu corali și nevertebrate, deși ar putea să-i plătească pe corali de piatră polipod mare, Zoânthids, Clams Clams Tridianid și chiar niște polipi de corali moi. Prin urmare, acest pește nu poate fi complet de încredere dacă aceste nevertebrate sunt prezente. Hrănirea alimentelor delicioase îngerului flacără va reduce nevoia lor de a păși pe coral, limitând daunele pe care le pot face.

Ele sunt cele mai fericite în perechi mascate și grupuri mici. Cu un singur bărbat din grup, ele sunt rareori agresive unul față de celălalt, dar bărbații se pot lupta. Alți tăiaturi sigure includ alte specii semi-agresive, cum ar fi ceilalți îngeri pitici, andias, closdfish, tangi și femei mari. Ele pot împărtăși uneori un rezervor cu pește mai agresiv, atâta timp cât îngerii de flacără sunt locuitorii mai mari.

Habitat și îngrijire

Flacăra Angelfish este considerată una dintre cele mai bune alegeri pentru acvariu, deoarece de obicei se adaptează bine la captivitate. Să prospere, ar trebui păstrat fie în rezervorul de 30 de galoane, fie într-un rezervor de 100 de galoane dacă există Corals prezent. Oferiți o mulțime de adăpost pentru a se ascunde, împreună cu alge ample pentru nibbling. Fiți conștienți: cuprul este letal față de această specie, deci vă rugăm să nu utilizați decorațiuni care conțin cupru sau tuburi.

Flame Angelfish sunt confortabile cu iluminare moderată și orice cantitate de mișcare a apei. Ei se bucură de atârnarea la toate nivelele rezervorului, așa că nu fiți surprinși dacă le găsiți spre fund, mai degrabă decât la mijlocul habitatului lor.

Când introduceți o nouă flacără angelfish în rezervor, le păstrați în carantină timp de câteva zile, deoarece nu este neobișnuit ca aceste pești să fie expediate cu paraziți sau boli preexistente. Odată eliberat, monitorizați-le cu atenție pentru semne de mâncare anormală și agresiune.

Dietă

Un omnivor care mănâncă atât tariful de plante, cât și animalul, angelfish-ul de flacără ar trebui să fie prevăzut cu o creștere amplă și o creștere a algelor. Pășunatul constant este bun pentru rezervor, iar acest pește este un consum deosebit de bun alge algei de diatom. Această specie va accepta cel mai mult orice tip de tarif potrivit pentru omnivores.

Diferențe sexuale

Ca și cu aproximativ 2% din speciile de pești din întreaga lume, peste 500 de specii cunoscute, toți membrii acestei specii s-au născut feminin. Pe măsură ce se maturizează, cei mai dominanți, mai mari, cei mai de succes indivizi se schimbă de la femei la bărbați printr-o conversie hormonală. Cu atât mai puțin dominant al grupului rămâne feminin. Ca o strategie de supraviețuire eficientă pentru unele insecte, unii pești și unele reptile, o femeie relativ dominantă poate converti într-un bărbat dacă singurul bărbat din grup moare sau este îndepărtat. Este nevoie de aproximativ două luni pentru o conversie completă. Pentru a determina care flacără Angelfish în rezervorul dvs. este bărbat, căutați cel mai mare cu dungi albastre mai mari pe aripioarele dorsale și anale.

Creșterea flacării Angelfish

Este foarte dificil să se reproducă înghețarea. Cu toate acestea, aceste pești au dat naștere în captivitate, iar acvaristicii norocoși au reușit să-și ridice tinerii.

Flacăra Angelfish își reproduce peștele - ele se ridică prin coloana de apă la amurg, eliberând atât ouă, cât și sperma într-un nor. Pentru a încuraja reproducerea, păstrați peștele în cât mai profund posibil. Utilizați iluminarea pentru a simula un mediu diurn natural zilnic. Opriți aproximativ jumătate din luminile acvariului și apoi reveniți două ore mai târziu pentru a opri luminile rămase. Va trebui să faceți acest lucru în același timp în fiecare zi.

Odată ce ouăle sunt fertilizate, se termină în aproximativ 24 de ore. Alimentele favorizate de prăjituri angelfish este alge microscopice.

Dacă sunteți interesat de similare rase, verifică:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Flame angelfish profil de rasă