Sunt în siguranță acvariile?

Goldfish într-un acvariu

Recent, o poveste a circulat despre un bărbat care și-a pierdut viața într-un accident ciudat care implică un acvariu, dând naștere la întrebarea: "Sunt acvariile în siguranță?". Deși acvariile și echipamentele și produsele asociate sunt în general sigure, există unii factori cheie de siguranță pentru a fi conștienți de.

Aquarium spart

În povestea omului care și-a pierdut viața, vinovatul a fost un acvariu simplu de sticlă de zece galoane. Victima a consumat alcoolul, și-a pierdut echilibrul și a căzut în rezervor, spargându-l și severing o arteră. Este povestea adevărată? Nu am reușit să o verific, dar adevărat sau nu, acest tip de accident are potențialul de a se întâmpla.

Deși acvariile nu se rupe cu ușurință, ei poate sa Fii spart. Dacă aveți o gospodărie foarte activă, nu plasați un acvariu de sticlă într-o zonă de trafic mare. Asigurați-vă că stand Folosiți-vă pentru acvariul dvs. este robustă și nu se va sfârși cu ușurință. Învățați copiii să nu urce niciodată sau să stea pe un acvariu. Mai bine, luați în considerare alegerea unui acrilic acrilic dacă aveți copii care sunt alpiniști.

Aveți grijă când mișcați acvariile de sticlă, deoarece sunt mai grele decât credeți. Nu mutați niciodată un rezervor cu nimic înăuntru, Acvariu umplut parțial, Deoarece riscul creșterii accidentelor. Rețineți că, în general, orice garanție a acvariului (sticla sau acrilic) este anulată dacă este mișcată cu ceva înăuntru.

Echipamente de pericol

Acvariul în sine nu este singurul pericol de vătămare. Orice element din sticlă este un pericol potențial. Aveți întotdeauna grijă atunci când lucrați cu capace de sticlă, încălzitoare, sau alte echipamente defect. Nu puneți un încălzitor pe un contor în care ar putea să se rostogolească și să se rupă. Când scoateți un capac de sticlă, nu-l așezați pe podea unde puteți să-l pasi pe el sau să îl odihniți pe un scaun în care ar putea să se opună și să se rupă.

Aveți grijă cu piesele de acvariu mici - ele pot fi de a sufoca pericolele. Dacă curățați un rezervor, nu lăsați piesele în care copiii mici ar putea să le găsească și să le pună în gură.

Pericole electrice

Firele Frayed, corpurile de iluminat sparte și încălzitoarele crăpate pot prezenta un pericol electric. Asigurați-vă că toate cablurile sunt împământate și folosesc "bucle de picurare" pentru a evita să renunțe la apele de scurgere într-o priză electrică.

Nu știu ce a "DRIP-LOOP" este? Este foarte simplu, dar foarte eficient. Doar lăsați cablul să se așeze într-o buclă sub ieșire, astfel încât ștecherul este deasupra unei secțiuni a cablului. Apoi, dacă apa din rezervor într-un fel rulează în jos cablul, acesta va scurge fundul bucla în loc să se desfășoare în priză.

Pericole chimice

Pericolele chimice nu sunt un lucru minor, deoarece gospodăriile cu copii mici prezintă un risc mai mare, de la pericolele de rupere. Cotele sunt un copil mic nu va rupe cu ușurință un acvariu, dar nu vor avea probleme cu deschiderea unei sticle de de-clorinator de apă sau medicamente de pește și "degustare".

Din păcate, produsele de acvariu nu sunt întotdeauna în containere pentru copii - de fapt, majoritatea nu sunt. Citiți etichetele și fiți conștienți de dvs tratamentul apei sau Produse de curățare a rezervoarelor conține materiale periculoase. Păstrați-le în locații adecvate în care copiii nu le pot accesa.

Boluri

Cu siguranță boala pește nu poate fi transmisă oamenilor? Gresit! Deși mai puțin frecvente, peștii pot transmite o boală la om în anumite circumstanțe. Exemplul notabil este o specie de Mycobacterium care cauzează ceea ce se face referire în mod obișnuit ca "peștele de pește."Această bacterie provoacă noduli roșii ridicați pe piele, de obicei văzută pe mâinile sau brațele persoanelor infectate.

Persoanele care au slăbit sistemele imune, cum ar fi diabetici sau cei care suferă de chimioterapie, sunt la cel mai mare risc. Dacă un pește infectat este în rezervor, boala poate intra în corpul dvs. prin chiar și cea mai mică tăietură sau răzuită pe piele. Tot ce trebuie să faceți este să vă puneți mâna în rezervor pentru a rearanja o decorare sau rătăcire alge de pe sticlă, curățați un filtru etc., și puteți fi expuși la boală.

Deși aceasta este o situație cu risc scăzut, dacă aveți condiții de sănătate, este înțelept să vă acoperiți pielea atunci când lucrați în rezervor. Sunt disponibile mănuși de reutilizare completă sau de unică folosință și sunt bine în valoare de investiție. Un alt instrument excelent este o pereche de clești de lungă durată pentru situații în care pur și simplu trebuie să mutați sau să alegeți ceva în rezervor.

Chiar dacă purtați mănuși, asigurați-vă că vă spălați bine mâinile și brațele după ce le-ați avut în acvariu. Dacă sunteți cu adevărat preocupat de pericole, luați în considerare angajarea altcuiva pentru a vă menține rezervorul pentru dvs.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Sunt în siguranță acvariile?