Boala chagas la câini

câine care se așeză pe podea

De asemenea, numit "Trypanosmiasis american", boala Chagas este cauzată de un sânge, protozoal (i.E. un singur celulat) parazit numit Trypanosoma cruzi. Boala Chagas este văzută în principal în țările din America Latină, dar în ultimii ani a migrat spre nord în Statele Unite. Sa constatat în mai multe state, inclusiv Texas, Louisiana, Oklahoma, New Mexico, California, Florida, Georgia, Nord și South Carolina, Virginia, Tennessee și Maryland. Este un proces de boală care poate afecta un număr de animale, dar, în special, afectează câinii și oamenii.

Boli comune de câine infecțioase ar trebui să știi despre

Cum câinii primesc boala Chagas?

T. cruzi este răspândit de bug-uri triatominae. Insectele aparținând acestui subfamilia sunt, de asemenea, numite saruta bug-uri, saruta gândaci, bug-uri de coninose, bug-uri de asasin si chiar bug-uri de vampiri. Ca termen ca "Vampire Bug" poate deduce, acestea sunt bug-uri de sugere a sângelui. Ei trăiesc adesea în zone în care găsirea unei mese de sânge ar fi relativ ușor. Acestea includ canisele, materialele de lenjerie în hambare, și uneori chiar și casele noastre. Din păcate, sărutarea bug-urilor nu urmează cu adevărat motto-ul de viață să nu se potrivească în cazul în care mâncați, deoarece atunci când un gândac care conține T. cruzi Organismul ia o masă de sânge simultan (și dezgustător) defecate. Dacă un câine se zgârie la locul mușcăturii și primește materialul fecal al bug-ului în rană sau dacă un câine se linge la locul mușcăturii și ingeră materialul fecal, el poate deveni infectat cu parazitul. Mai puțin frecvent, parazitul poate fi, de asemenea, trecut de la o mamă la descendenții ei.

Simptomele bolii Chagas

Semnele clinice ale bolii Chagas sunt variabile și nespecifice. Majoritatea câinilor infectați demonstrează semne subtile, cum ar fi letargie, scăderea poftei de mâncare și pierderea în greutate. În cazuri mai severe, puteți observa, de asemenea, semne mai severe, cum ar fi leșin, intoleranță la exercițiu, vărsături, și diaree. Dacă câinele dvs. devine infectat cu T. cruzi Există trei etape unice de infecție cu trei seturi unice de semne clinice:

  • Faza acută: Această fază are loc în câteva săptămâni de infecție. În unele cazuri, nu pot exista semne clinice în timpul fazei acute a infecției. Dacă câinele dvs. prezintă simptome în această fază, acestea pot include mărirea nodurilor limfatice, extinderea splinei (acest lucru se datorează corpului câinelui care încearcă să lupte împotriva infecțiilor), gingiilor palide (care decurg din circulația slabă), un apetit scăzut, și diaree. Unii câini infectați pot muri brusc în această fază a infecției, oricât de cele mai multe vor intra în faza latentă.
  • Faza latentă: Această fază este de obicei asimptomatică și durează 1-4 luni. Un câine infectat poate muri brusc în această fază, dar majoritatea vor intra în faza cronică.
  • Faza cronică: Faza finală a infecției va vedea T. cruzi Organismele continuă să reproducă și, pe măsură ce vor migra la diverse organe, dar vizează în principal inima câinelui și țesutul cerebral. Acest lucru are ca rezultat semne clinice care includ simptome observate frecvent la câinii cu boli de inimă. Simptome cum ar fi tuse, intoleranță la exerciții, dificultăți de respirație, aritmie de inimă și chiar moarte subită.

Deși boala Chagas nu este zoonotică în adevăratul sens ca leptospiroza (în care puteți contracta boala direct de la câinele dvs. deja infectat), este o infecție pe care oamenii o pot obține de la bug-uri triominae. Dacă câinele dvs. devine infectat cu boala Chagas, indică prezența T. cruzi În mediul dvs. local și că dvs. este în pericol pentru infecție.

Diagnosticarea bolii Chagas în câinele dvs

În timpul fazei acute, T. cruzi pot fi găsite în sângele sau ganglionii limfatici ai câinelui dvs., dar sunt de obicei prezenți în numere atât de scăzute încât nu se poate face un diagnostic fiabil. În faza cronică, totuși, boala Chagas poate fi diagnosticată de simptomele clinice.

Tratarea bolii Chagas în câinele dvs

Din păcate, nu există un tratament curativ pentru boala Chagas la câini. Odată ce câinele dvs. ajunge la faza cronică, simptomele sale pot fi gestionate în mod semnificativ cu medicamente pentru inimă. Cel mai bun tratament, totuși este prevenirea. Păstrați câinele în interior noaptea, unde pot dormi în pat curat. Prevenirea câinelui dvs. să mănânce bug-uri și animale potențial infectate (inclusiv skunks, raton, și opossums), de asemenea, vă poate păstra câinele T. cruzi gratuit. Dacă locuiți într-o zonă cu o populație ridicată de bug-uri de sărutare, puteți utiliza și pesticide în curte pentru a ajuta la controlul populației, dar asigurați-vă că este un pesticid sigur de companie înainte de a pulveriza. Menținerea grămezii de lemn departe de casă și inaccesibile câinelui dvs. în timp ce acestea sunt în afara și păstrarea caniselor în aer liber sau casele de câine departe de pensulă și grămezi de lemn pot, de asemenea, să minimizeze expunerea câinelui la aceste bug-uri.

Dacă locuiți într-un stat sudic și sunteți preocupat de boala Chagas și de riscul câinelui dvs. de a-l contracta, vorbiți cu medicul veterinar pentru mai multe informații despre ce să vă căutați și cum vă puteți proteja puiul și dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Boala chagas la câini