Purici în pui și câini

Câine de zgârieturi de câine

Există mai mult de 2.200 de specii de purici recunoscuți la nivel mondial, dar numai câinii afectează în America de Nord, puriciul pisicii este cea mai comună purici care infestă câini și poate provoca mult mai mult decât mâncărime. Pentru a alege cele mai bune arme anti-puric, trebuie să înțelegi mai întâi inamicul. Fluxul adult pe care îl găsești crawling prin blana de catelus ar putea reprezenta vârful aisbergului. Placi pot provoca alergii și anemie și transmiteți viermi - ele sunt, de asemenea, agentul care provoacă boala de zgârieturi a pisicii.

Semne de purici la câini și pui

Puii cu purici sunt, de obicei, destul de mâncărime și acest lucru poate afecta atât calitatea vieții animalelor, cât și pe cont propriu. Plasele preferă capătul din spate al câinilor care să vă mesteze animalul de companie la flancuri și deasupra regiunii sale de coadă. Dacă vă împărțiți blana de animale de companie, ați putea vedea "Dirt Dirt", care arată pick-uri negre mici. Acesta este sângele digerat prezent în fecalele puricii adulți. Mizeria de purici apare roșu atunci când este plasată pe o cârpă umedă sau un prosop de hârtie.

Animalele cu alergii de purici au mâncărime severă ca răspuns la o singură mușcătură de purici. Acești pui sunt alergici la saliva de la purici. Produsele care respinge și ucide purici funcționează cel mai bine pentru câinii cu alergii de purici.

Cauze de purici

Placii sunt paraziți externi fără zbor atât a păsărilor, cât și a mamiferelor. Aproximativ 1/10-inch lung, au corpuri plate și gheare puternice care fac ușor să se agațe de o piele de gaze, blană sau pene. Pleasele au gura care le permit să străpungă pielea și să bea sânge. Când se deplasează, purici pot candida pe distanțe lungi. Placăle adulte reprezintă doar 5% din totalul populației de purici - restul de 95 la sută, compus din ouă de purici, larve și pupae, Lurk în mediul înconjurător.

Mușcăturile de purici provoacă mâncărime și la câini cu alergii de purici, semnele pot progresa la umflarea pielii, iritarea, ulcerația și pierderea părului. Puricii poartă, de asemenea, o gamă largă de boli, dintre care unele sunt mortale. Bolile purtate de purici au răsturnat comunitățile umane și pot avea un impact devastator asupra animalelor de companie.

Plasele pot sta 20 până la 40 de ouă pe zi și durează doar 10 purici de sex feminin pentru a crea aproape 250.000 de etape diferite de viață într-o singură lună. Larvele de purici nou apărute pot supraviețui două săptămâni fără făină de sânge, iar purici pre-emergenți (etapa Pupae / Cocoon) pot supraviețui șase luni fără hrănire.

Tratament

Tratarea puricilor implică eliminarea și uciderea purilor adulte și juvenile existente. Produsele de purici se adresează etapelor de ou, larvelor și adulților, dar nici un insecticid nu ucide etapa de cocon (pupal). Până când toți puricii imaturii au ieșit din pupa în mediul lor, veți continua să vedeți purici, deci trebuie să așteptați până când va ieși să o omoare. Este nevoie de 14 până la 21 de zile pentru ca ciclul de viață să fie complet.

Mulți proprietari de animale de companie vor să urmeze metode de control de purici non-chimice. Cea mai sigură și cea mai "tehnică" naturală "de control al puricii implică utilizarea unui pieptene de purici și implică îndepărtarea manuală a puricilor, ouălor și murdăriei purice. Aspirarea frecventă a covorului îndepărtează până la 90% din ouăle de purici și 50% din larve. De asemenea, trebuie să spălați paturile de companie, purtătorii, păturile și aruncați covoare, precum și orice perne de canapea sau alte locuri preferate de odihnă pentru animale de companie.

Puppies de baie poate scăpa de puricii existenți, dar nu le va opri neapărat. Fiți precauți de așa-numitele produse de purici "naturale", deoarece acestea pot fi totuși periculoase pentru tineri.

În timp ce opțiunile menționate mai sus pot ajuta la reducerea populațiilor de purici, produsele care conțin regulatori de creștere a insectelor (IGRS) sunt cea mai bună alegere pentru control precis, deoarece împiedică puricii imaturii să se maturizeze în adulți musculați. Ele durează de obicei o perioadă lungă de timp, cu o singură aplicație, aproximativ până la șapte luni.

IGRS atac insecte, dar nu animalele de companie și sunt unul dintre cele mai sigure ale ingredientelor de purici din jur. De exemplu, Metopren Fools Flea Larva în gândire Este o larvă pentru totdeauna, așa că nu se transformă niciodată într-un purtător adult. Un alt IGR timpuriu numit Lufenuron (pastile o dată lunar pentru PET dvs.) inhibă dezvoltarea exoscheletului de purici și sterilizează bug-ul astfel încât să nu poată reproduce. Piriproxifen (nylar) funcționează ca metofenă, dar cu o potență crescută care ucide și ouăle de pur și larve.

O mai bună înțelegere a biologiei puricelor a ajutat, de asemenea, cercetătorii să dezvolte ingrediente care atacă în mod specific sistemul nervos al lui Flea. Acestea includ imidacloprid (avantaj), fipronil (frontline), selamectină (revoluție) și nitenpiram (capsar.) Acestea sunt aplicate ca tratamente la fața locului o dată pe lună. Fiecare dintre aceste patru ingrediente active durează 24-48 de ore pentru a fi pe deplin eficiente și fiecare oferă beneficii ușor diferite.

  • Imidacloprid ucide purici adulți și are un efect de lungă durată.
  • Fipronil ucide, de asemenea, purici adulți timp de o lună, precum și căpușe.
  • Selamectin protejează o lună împotriva unei gazde de dăunători, inclusiv purici, acarieni de urechi, Heartworms și anumite tipuri de căpușe.
  • Niteniram, luată ca o pastilă, ucide purici adulți care se hrănesc cu un animal de companie tratat în decurs de 20 de minute, dar este valabil numai timp de 24 de ore și nu este de ajutor pentru animalele alergice.

Unele dintre cele mai eficiente purici și Tick Produsele de astăzi combină un adulticid pentru a ucide puricii adulți cu un IGR pentru a controla populația de bug imatur. Puteți găsi un produs combinat de fipronil și metopren care ucide purici și căpușe (Frontline Plus), precum și etofenprox partenered cu piriproxyfen (nylar) sau metopren în diferite produse spot-on-on-on, care ajută la controlul puricilor și căpușe. Produsele care conțin imidacloprid cu permetrin (K-9 Advantix, numai pentru câini) sau Spinosad (Comfortis for Caini) sunt, de asemenea, disponibile.

Cum de a preveni puricii

Fles urăsc lumina directă a soarelui și preferă zonele umbrite în aer liber cu nisip, frunze sau alte resturi. Deci, în parte, stilul de viață al catelului vă determină riscul de expunere. Puii de cartofi de canapea interioară Probabil că nu au nevoie de aceeași protecție ca câinii de vânătoare care se plimbau în câmp. Dar chiar și puii care vizitează curtea pe o Leash au suficientă expunere pentru a justifica protecția împotriva puricii.

Păstrați iarba pe gazonul dvs. scurt pentru a asigura suficientă lumină solară. Majoritatea paraziților găsesc acest mediu neaplicabil. Păstrarea animalelor de companie departe de zonele problematice și tratarea habitatelor de bug-uri ajută la reducerea populației dăunătoare. Nematode-viermi care mănâncă purici imaturi - sunt disponibili din prizele de gazon și grădină.

Vârsta și starea generală a sănătății influențează tipul de produs pe care ar trebui să-l alegeți. Citiți cu atenție eticheta pentru a vă asigura că protecția puricii sau a căpușelor spune că este sigur pentru animalele de companie. De exemplu, unele produse sunt nesigure pentru cățeluși.

In timp ce paraziți sunt cele mai active în timpul lunilor mai calde și sunt susceptibile la friguri extreme, este greu să prezică când puricii sunt cel mai probabil să fie o problemă. Astfel, cu COMPANION SIONAL PARASITE CONSILIUL (CAPC) recomandă protecția pe tot parcursul anului împotriva puricilor și căpușelor.

Consultați-vă cu medicul veterinar despre cum să vă protejați cel mai bine catelul în lupta împotriva puricilor. Cele mai eficiente produse sunt disponibile numai prin prescripție medicală. Dacă alegeți un produs contra-the-Counter, examinați cu atenție eticheta și urmați cu strictețe instrucțiunile de produs pentru a vă asigura sănătatea și siguranța animalelor de companie.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Urmăriți acum: tot ce trebuie să știți despre cățeluși

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Purici în pui și câini