Op-ed: serendipity și câini

M-am gândit foarte mult despre serendipity, ceea ce veți înțelege într-un moment dacă nu aveți deja, înseamnă că orice lucru pe care îl învăț despre serendipity ar fi o descoperire pseudo-serendipitous. Wikționary definește serendipitatea ca un "Experiență neintenționată, dar / sau neașteptată, dar / sau de învățare, care se întâmplă din întâmplare."

Royston Roberts împarte serendipitatea în două tipuri: descoperiri cu adevărat serendipitous (împiedicând soluția la o problemă Nu ați știut că ați avut) și descoperirile pseudo-serendipitose (descoperirea unei soluții la o problemă pe care încercați să o rezolvați, dar într-o manieră și într-un moment în care nu vă va apărea că soluția la problemă ar putea apărea - ca Arhimedes, se gândesc cum să măsoare volumul unui obiect în formă neregulată și observând deplasarea apei când sa coborât în ​​cadă).

Marea majoritate a descoperirilor serendipitoase au avut loc în domeniul științei, iar descoperirea penicilinei este probabil cea mai frecvent învățată eveniment serendipital. Dr. Alexander Fleming a observat că farfuria lui Petri a fost contaminate accidental cu o matriță care a împiedicat creșterea stafului. Majoritatea oamenilor de știință ar fi distrus conținutul vasului Petri contaminat, dar dr. Fleming nu a făcut-o și primul antibiotic din lume a fost descoperit.

Există multe alte descoperiri serendipitoase: cauciuc vulcanizat, popsicles, velcro, superglue, note post-it, scotchgard, sticlă de siguranță, celofan, raze X, chinină, vaccinări de vini, tratament alergic, insulină, frotiuri Papanică, pastile de control al nașterii și LSD (care a fost imediat ingerat de descoperitorul său și sunt sigur că a condus la câteva descoperiri serendipitoase ale propriei sale).

Noroc

Ce au în comun toate aceste descoperiri? Toți au rezultat din capacitatea de a vedea conexiuni pe care persoanele mai concentrate nu le-au putut vedea. Acestea nu erau lucruri ascunse care trebuiau să fie descoperite. Au fost acolo tot timpul, așteptând să fie recunoscuți.

Ți-am spus tot ce să-ți spui o poveste despre câinii mei.

Serendipity și câini

O poveste personală

Aproape de sfârșitul anului de grădiniță al copilului meu, pe care ea nu a reușit, un profesor a sugerat că am testat pentru tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție. Ea a testat pozitiv pentru ADHD, iar medicul ei a vrut să o pună pe medicină. Desigur, înainte să o las să o ia, am vrut să cercetez alte tratamente. Aș face asta pentru câinii mei. Aș putea face mai puțin pentru copilul meu.

Desigur, medicamentul a fost unul dintre tratamentele sugerate pentru ADHD, dar nu era singura. Dintre celelalte posibilități pe care le-am citit, una în special părea că merită încercată. Dr. Daniel Amin a studiat ADHD folosind metode că restul unității medicale consideră prost și nu poate duce la orice rezultat util, valabil sau credibil. Dr. Amen a sugerat că o cauză care contribuie a ADHD ar putea fi o dietă bogată în carbohidrați și a recomandat o dietă bogată în proteine, scăzute pentru suferinzi ADHD.

Merită să verificați, am crezut că am început-o pe o dietă bogată în proteine. În loc de jetoane și biscuiți la prânz, ea a primit bastoane de carne de vită. În loc de cupcakes pentru desert, am împachetat bomboane simple, nu baruri de bomboane, dar ceva ca gustări de fructe sau urși gumni. (Nu mă judeca. Uneori trebuie să faci compromisuri și să renunți la copilul tău interior - sau în copilul stând în fața ta cu ochii mari, plini de lacrimi la gândul că nu ar putea primi niciodată chips-uri sau un desert real din nou.)

Spanul ei de atenție părea de fapt să se îmbunătățească. Am ținut-o pe dietă timp de aproximativ trei săptămâni până când era bolnavă de bastoane de carne de vită și am ieșit din idei. De asemenea, faptul că o dietă bogată în proteine ​​a fost de asemenea a Dieta bogată în grăsimi Și așa că nu foarte sănătos cântărește foarte mult pe mine.

Conexiunea

Dar - și aceasta este partea serendipitică - mi sa întâmplat pe măsură ce cercetam dieta bogată în proteine ​​și efectele benefice pe care le-a avut în vedere persoanele cu ADHD că comportamentul copiilor cu ADHD a fost remarcabil similar cu comportamentul câinilor mei, Trei tineri papiloni. Ei au suferit, de asemenea, de o durată scurtă de atenție, o lipsă de concentrare și o tendință de a urca pe pereți - sau de a mă face să le urc.

Așa că am crezut că voi încerca o dietă bogată în proteine, cu legendă scăzută. Am cumpărat cea mai bună protecție bogată pe proteine, cu câini cu câțiva cu carboi pe care i-am putut găsi, Orijen, care a pretins că este bogată în proteine ​​și Nu-Carb. Din moment ce acesta a fost un experiment, am vrut cel mai apropiat lucru pe care l-am putut găsi la ceea ce am testat - schimbarea unei diete bogate în proteine, cu conținut scăzut de carbohidrați ar putea face în comportamentul unui câine.

LEGATE DE: Să vorbim: dieta alimentară pentru câini brut

Eureka! (Ai auzit o mulțime de Eurekas în evenimente serendipitive. Ați auzit, de asemenea, o mulțime de blestemați.) Nu numai că comportamentul și capacitatea lor de a se concentra dramatic îmbunătățesc, cred că lor IQ a împușcat Aproximativ 20 de puncte! Am considerat experimentul un succes.

Aceasta a fost o descoperire cu adevărat serendipitous, pentru că nu căutam ceva de a îmbunătăți comportamentul, concentrarea și inteligența câinilor mei, când am început cercetarea pe Adhd pentru copilul meu. Nici măcar nu mi-a apărut că comportamentul lor ar putea fi o problemă și că ar putea exista o asemănare între comportamentul ei și al meu comportamentul câinilor. Dar am găsit accidental o soluție pe care nu o căutam la o problemă pe care nu am știut că am avut - adevărată serendipitate!

Dog alimente din nou - descoperirea mea pseudo-serendipitous

Apoi, foarte recent, am făcut o descoperire pseudo-serendipitous, având din nou cu câinii mei și cu dieta lor. Ei îmbătrânesc acum și m-am gândit vag despre schimbarea alimentelor. După ani de zile pe Orijen, sunt foarte concentrate (pe dormit și tratate), iar dietele bogate în proteine ​​nu sunt recomandate pentru câinii mai în vârstă (m-am gândit) din cauza efectului o dietă bogată pe proteine ​​asupra rinichilor câinilor de rang înalt.

În poziția mea aici la Top sfaturi de câine, Am citit multe, multe articole dintr-un punct de editare. Printre cei pe care i-am citit este "# 8220;10 VET Branduri de alimente recomandate pentru câini& # 8221; de către Deborah Shores. Articolul ei mi-a amintit că am avut o intenție vagă de a privi în schimbarea hranei câinilor mei și în acel articol am găsit mâncarea pe care o intenționez acum să le dau. (Articolul nu a spus în mod specific că orice hrană pentru câini particulari a fost bună pentru câinii de rang înalt. Am folosit doar articolul pentru a găsi o mâncare bună. Orice intenție suplimentară a fost propria mea.)

Aceasta a fost o descoperire pseudo-serendipitous. Știam că am avut problema dietei și am găsit răspunsul în timp ce revizuiesc articolele dintr-un punct de editare. Am avut problema, dar nu m-am așteptat să găsesc soluția în care am găsit-o, făcându-l o descoperire pseudo-serendipitous.

Dar acum am un adevărat conundru. De când am avut câinii mei pe alimente atât de bune pentru câini de ani de zile, nu am ținut-o ca și cum ar trebui să avansez în nutriția câinilor și schimbările teoretice în ceea ce privește Dog nutriție și efectul pe câini. În timp ce scriu acest articol, am făcut o căutare rapidă pe Internet pentru a vă asigura că a fost rinichii câinilor seniori care au fost afectați în mod negativ de o dietă bogată în proteine. Am fost destul de sigur că a fost, dar îmi place cel puțin că știu despre ce vorbesc.

Serendipity și câini

Cerc complet

Imaginați-vă surpriza mea să aflați că teoria despre dietele cu proteine ​​ridicate și rinichii câinilor de rang înalt a fost inversată. Acum, gândirea este că nu numai că o dietă bogată în proteine ​​nu afectează în mod negativ rinichii, câinii de rang înalt au nevoie de proteine ​​pe care le luăm în considerare de la ei.

Așa a fost ultima descoperire o descoperire cu adevărat serendipitivă sau una pseudo-serendipitous? A fost o descoperire pseudo-serendipitous, pentru că am avut o problemă cu mine Dieta câinilor și a găsit soluția într-o manieră complet neașteptată, dar apoi a găsit o soluție pe care nu o căutam la o problemă pe care nu am știut că am avut-o, făcând-o o descoperire cu adevărat serendipitous? Există straturi la serendipity? Este un pseudo-pseudo, un adevărat pseudo sau o descoperire pseudo-cu adevărat serendipitoasă?

Cred că nu face nici o importanță oamenilor normali. Dar ceea ce face o diferență este accentul pe câinii noștri. Cred că ar trebui să le ținem în minte în orice moment și să fiți atenți la acele lucruri pe care le întâlnim în mod accidental, care par să nu aibă nici o legătură cu ei. Făcând acest lucru, soluțiile la probleme pe care nu le știam că le putem face cunoscute. Sau putem descoperi răspunsuri la problemele pe care le cunoaștem că avem într-un loc complet neașteptat. Dar mai întâi trebuie să recunoaștem nevoile lor și să fim atenți la soluții la probleme pe care nu le știm că am avut în locuri pe care nu ne-am așteptat să găsim răspunsuri.

Așa cum Louis Pasteur (gândiți pasteurizarea, scopul original a fost de a preveni berea și vinul de la răsturnare - una dintre marile descoperiri, serendipitous sau nu) a spus: "Sansa favorizează mintea pregătită."

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Op-ed: serendipity și câini