Tulburarea de blistere la câini poate fi acum prevenită

Oamenii de știință au identificat gena responsabilă pentru o tulburare de piele blisterică la câini (și la oameni), care poate fi prevenită acum.

Cercetătorii de la Universitatea din Helsinki au lucrat pentru a identifica defectul genelor responsabile pentru o tulburare de piele blisterică la câini și poate face acum progresul este mai rapid diagnostic (și prevenire) înainte de a merge mai repede.

Epidermoliza bullosa este o tulburare de blistere ereditară găsită în creasta câinelui asiatic din Asia. De asemenea, apare la om. Ambele specii posedă gena responsabilă pentru tulburare.

Despre tulburarea pielii

Tulburările de albire a pielii ereditare pot fi găsite în variația severității între oameni și alte animale. Un simptom universal al tulburărilor este pielea fragilă, care este ușor deteriorată, cu blistere sau abraziune a pielii în curând. Cauza acestor tulburări este o deficiență sau defecțiune a proteinelor structurale ale pielii.

Tulburarea de blistere la câini și oameni poate fi acum prevenită
Un câine cu epidermoliza bullosa.
© 2017 Niskanen și colab.

Potrivit cercetătorului Marjo Hytönen, suspiciunea cauzelor ereditare a fost trezită atunci când s-au descoperit că littericulele nou-născuți au tulburarea de blistere. Grupul de cercetători, condus de profesorul Hannes Lohi, a efectuat teste patologice care au confirmat diagnosticul de epidermoliză Bullosa la câini.

În studiile genetice care au urmat, gena identificată pentru a provoca tulburarea a fost Col7A1. Această genă este responsabilă pentru producerea de colagen, care păstrează elasticitatea (capacitatea de întindere) în piele.

Patru tipuri diferite de bulle de epidermoliză există: Sindromul Dystrofic, Simplex, Junctional și Kindler. Această descoperire a ajutat la identificarea diagnosticului în mod specific ca forma distroică a bolii.

Tratamentul tulburării constă în mod obișnuit din medicamente steroide, antibiotice și chimioterapice în combinație cu alte lucruri, cum ar fi vitaminele.

Descoperirea cauzei genetice

Probele de piele au fost colectate de la câinii afectați și au suferit imunostaining (un procedeu utilizat pentru detectarea proteinelor într-o probă). Testarea a constatat că colagenul a fost absent de pe pielea câinilor care aveau tulburarea.

Locul de muncă al colagenului este de a ancora împreună cele două straturi de piele, dermis și epidermă. Deoarece câinii și oamenii afectați au o absență a proteinei funcționale în acest proces, straturile lor de piele nu sunt strâns legate și, prin urmare, sunt ușor de detașat.

Încă o dată, studiul câinilor care au o tulburare comună cu oamenii a ajutat știința să facă progrese în tratamentul și prevenirea speciilor în avans.

Așa cum a fost cazul în alte identificări genetice similare similare a tulburărilor de sănătate, descoperirea genei cauzează această tulburare va avea efecte de durată. Acesta va permite, în esență, oamenilor de știință să identifice în mod preventiv modelele genetice responsabile de tulburare și, prin urmare, eradicați efectiv bulle de epidermoliză de la câini.

Referinţă:

  1. Julia Niskanen, Kati Dillard, Meharji Arumilli, Elina Salmela, Marjukka Antila, Hannes Lohi, Marjo K. Hytönen. Varianta nonsens în Col7A1 Cauzează epidermoliza distrofică recesivă Bullosa la câinii din Asia Centrei Asiatice. PLOS ONE, 2017; 12 (5): E0177527 DOI: 10.1371 / Jurnal.ponei.0177527
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Tulburarea de blistere la câini poate fi acum prevenită