Acest câine a învățat peste 1.000 de cuvinte și iată cum

Chaser Front Collie

Probabil că bănuiți că câinele dvs. înțelege câteva dintre cele mai importante cuvinte pe care le spui. "Nu", "Stai", "Stai", și "Stay" sunt probabil cele mai frecvente cuvinte pe care le folosiți pentru a comunica cu companionul dvs. de canine. Și dacă sunteți ca mine, poate chiar vorbiți cu câinele dvs. non-stop pe tot parcursul zilei, nu cu adevărat cred că înțelege un cuvânt pe care îl spui.

Dar dacă ați fi știut că câinele dvs. ar putea înțelege 1.000 de cuvinte? Cum ar forma acest lucru lucrurile pe care le spui PET dvs. în mod regulat? Oricine și-a păstrat știrile câinilor în ultimii ani are cel mai probabil auzit de chaser, o collie de frontieră care poate face doar asta.

Proprietarul ei, John Pilley, este profesor de psihologie la Colegiul Wofford și a predat chaser și observă dezvoltarea ei. Câinele arată competența în numirea și discriminarea obiectelor, precum și capacitatea de a discrimina verbe.

De exemplu, atunci când i sa spus să atingă obiecte sau să aducă un obiect și să o așeze cu altul, Chaser a dovedit că știe diferența dintre instrucțiunile precum "Fetch Frisbee" și "Paw Frisbee" și între "a lua mingea să ia frisbee "Și" la Frisbee ia mingea."

RECOMANDAT: Câinele meu mă iubește? Mituri și fapte despre emoțiile de câine

Acest câine a învățat peste 1.000 de cuvinte și aici

Pilley a scris cartea Chaser: Deblocarea geniului câinelui care știe o mie de cuvinte să povestească povestea procesului incredibil și călătoria pe care au luat-o împreună la căutarea lui Chaser pentru cunoaștere.

Deci, cum a reușit Pilley să-i învețe pe Chaser toate aceste cuvinte? În primul rând, repetarea; El va repeta numele unui obiect și a găsit-o peste 30-40 de ori înainte de a trece la un alt obiect. Apoi, el nu ar merge mai departe până când a învățat cu succes grupuri de 8 obiecte.

Verificați chaser "S Facebook aici.

Dacă încă nu mai avea unul, se va întoarce la acel lucru până când a stăpânit-o. Apoi, acest lucru a devenit cumulativ și a crescut la 20 de obiecte la un moment dat.

Acest câine a învățat peste 1.000 de cuvinte și iată cumDupă ce obiectele au venit verbe. Pilley a interpretat aceleași exerciții repetitive cu cele trei verbe "ia", "laba" și "nas."Apoi a combinat-o cu substantivele pe care le-a învățat să o instruiască să facă diferite lucruri cu obiectele.

Cel de-al treilea strat Pilley a adăugat SINTAxa; el a experimentat cu inversarea "la" și "luați" în sentința "Luați Frisbee la minge."Când a schimbat acest lucru la" la Frisbee să ia mingea ", Chaser și-a dovedit abilitățile uimitoare efectuarea comenzilor corect.

Aceasta dovedește că nu numai că înțelege cuvintele și le leagă la obiecte, dar înțelege întreaga propoziție și cunoaște diferențele subtile care au avut între ele.

Paul Atributele Play - Nu tratează - ca instrument de instruire de succes. Majoritatea oamenilor folosesc doar mâncare pentru a-și antrena câinii și nimic altceva; Dar, potrivit lui Pilley, folosind jocul ca facilitator de învățare este cel mai bun lucru pe care un proprietar de câine îl poate face în timp ce predă lucrurile la pui.

RECOMANDAT: Cum de a instrui un câine pentru a prelua - un ghid video ușor de urmărit

Cel mai mare lucru pe Pilley spune că speră că oamenii învață de la Chaser este că ea nu este unică; că orice câine este mai inteligent decât cel mai probabil proprietarul. Pilley speră că povestea lui Chaser oferă oamenilor interesul de a nu numai să-și învețe cuvintele de companie, ci să-și cunoască câinii și ceea ce îi face fericiți.

Acest câine a învățat peste 1.000 de cuvinte și iată cum

Acesta este un exemplu excelent al unui câine uimitor care demonstrează că animalele sunt mult mai inteligente decât oamenii le dau credit. Cu o conștiință sporită în modul în care caninele pot percepe propria noastră limbă - singurul lucru pe care îl considerăm că ne eliberează de animale - va veni o creștere vastă în cale Oamenii tratează animalele in viitor.

Oamenii cred în mod obișnuit că animalele nu au inteligența și emoțiile aveau de oameni și, de fapt, ei o găsesc mai ușor de mântuirea animalelor sau nu le îngrijesc. Oamenii tind să nu maltrateze oamenii din cauza empatiei sau a actului de a vă putea plasa în pantofii altui și să înțeleagă perspectiva sau experiența lor din locul lor.

Oamenii tind să nu empatizeze cu animale, deoarece tind să nu le înțeleagă. Odată ce a înțeles că câinii pot ști ce spunem, cred că acest lucru va duce la îmbunătățiri semnificative ale bunăstării animalelor. Acest lucru va duce la oameni care trăiesc mai mult în armonie cu animalele, iar lumea va fi mult mai frumoasă odată ce se întâmplă.

Citiți următorul: Câinele înțelege emoțiile umane?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Acest câine a învățat peste 1.000 de cuvinte și iată cum